Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente

 • 3
5.00 | 3 ocena

O nama - DR DUNJIĆ CENTAR ZA INTEGRATIVNE PROCEDURE I SUPLEMENTE


Radno vreme:

Ponedeljak – sreda – petak od 08-16h

Utorak – četvrtak od 09-14h i 19-22h


Centar za integrativne procedure i suplemente Dr Dunjić otvoren je 2013. godine u Beogradu i specijalizovan je za primenu u svetu poznate i priznate “BI-DIGITAL-O-RING-TEST” metode koja objedinjuje znanja iz naučne i komplementarnih grana medicine. To je danas trend medicine u svetu, gde se radi na stvaranju tzv. Integrativne medicine, koja ne bi trebala da bude samo prosti spoj, već novi kvalitet u dijagnozi i lečenju.


Naziv „integrativna medicina“ često pacijentima zvuči mnogo komplikovanije i strašnije nego što mu je zapravo značenje. Integrativna medicina podrazumeva jedan holistički pristup ljudskom organizmu koji spaja metode klasične i tradicionalne medicine, pružajući nam tako mogućnost da kombinujemo najbolje iz oba sveta i na taj način omogućimo pacijentima i lečenje uzroka, a ne samo posledice, ali i postizanje jednog zdravijeg i kvalitetnijeg načina života.


Neki prirodni lekovi koje smo nasledili iz tradicionalne medicine rešavaju određene probleme bez nus pojava koje njihovi farmaceutski ekvivalenti izazivaju. Međutim, u nekim slučajevima tradicionalna medicina je potpuno nemoćna da reši određene zdravstvene probleme, tako da je jedini izlaz hiruška intervencija ili primena specifične vrste hemijskih lekova. Zato integrativna medicina obuhvata sve metode koje mogu da doprinesu očuvanju zdravlja i izlečenju ili kontroli oboljenja, bez obzira na njihovo poreklo.


Osnovni postulat integrativne medicine je da su pacijent i lekar partneri u procesu ozdravljenja, jer koliko je na lekaru da pronađe odgovarajuću terapiju, toliko je i na pacijentu da bude disciplinovan i terapiju primeni. Ono po čemu se integrativna medicina razlikuje od tradicionalne, je da u obzir uzima sve faktore koji utiču na zdravlje, opšte stanje organizma i bolest. Pored tela, posebna pažnja se posvećuje umu, duhu, načinu života, društvenoj sredini itd.


Lekar koji se bavi integrativnom medicinom ima priliku da svojim pacijentima pomogne da na bezbedan način istraže i druge metode medicine koje danas nauka potvrđuje mnogim istraživanjima. Danas su mnoge tradicionalne i dopunske metode, kao što su: akupunktura, reiki, apiterapija, kvantna medicina i sl. priznate od strane Ministrastva zdravlja, ali kod nas se uglavnom još uvek ne primenjuju u državnim bolnicama, a državno osiguranje ne pokriva troškove lečenja ovim metodama.


Cilj integrativne medicine je da sve metode lečenja koje imaju efekta objedini pod istim krovom i na taj način pacijentima obezbedi da se na najkvalitetniji mogući način leče, poboljšaju opšte stanje organizma i nauče kako da svoj organizam i zdravlje sačuvaju i preduprede nastanak bolesti.


BDORT (www.bdort.org, www.bdort.net) je zasnovan na rezonanciji elektromagnetnih talasa, na fenomenu koji je otkrio poznati fizičar, naučnik našeg porekla, Mihajlo Pupin. Ideju da fenomen rezonancije primeni u dijagnostičke svrhe i uvede u medicinsku kliničku praksu, dobio je pronalazač ove metode: Prof. Dr Sci. med Yoshiaki Omura, 1977. godine, radeći projekat, upravo, na Pupinovom Institutu za fiziku na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku. Prof. Dr Sci. med Yoshiaki Omura je dobio mnoga svetska priznanja za svoj naučni rad, a 2008. godine izabran je za Počasnog člana Akademije Medicinskih Nauka Srpskog Lekarskog Društva.


BDORT je neinvazivna dijagnostičko-terapeutska metoda, koja može biti direktna, kada lekar radi dijagnostiku sam sa pacijentom, ili indirektna koja se najčešće primenjuje. Ovde pregled rade dva lekara. Jedan lekar-asistent služi kao „medicinski aparat“ i on jednom rukom, elektrodom ili laserom, prelazi preko tela pacijenta, a na drugoj ruci pravi stisak prstiju u obliku slova-O. Za to vreme drugi lekar meri mišićnu snagu tog stiska, pokušavajući da otvori stisnute prste. Tokom pregleda menja se mišićna snaga u zavisnosti od informacija koje se dobijaju fenomenom rezonancije iz elektromagnetnog polja pacijenta.


Pregled traje u proseku 30-60 minuta, i pri pregledu se koriste dijagnostičke pločice sa referentnim supstancama koje se proizvode u Japanu. Senzitivnost i specifičnost dobijenih podataka procenjuje se da dostiže 90%. BDORT-om mogu da se bave Doktori medicine, Doktori stomatologije i Licencirani akupunkturolozi, posle adekvatne teoretske i praktične edukacije, dobijajući titulu cert-MD ORT.


Nakon izvršenog pregleda dobijene informacije se proveravaju standardnim laboratorijskim i kliničkim testovima. Zbog dijagnostike nekih oboljenja pre pojave simptoma, mnogi ovu metodu vide kao preventivnu, za ranu dijagnostiku i prevenciju nastanka mnogih hroničnih oboljenja kao što su: endokrina (diabetes, oboljenja štitne žlezde..), neurološka, reumatska, ginekološka, maligna i druga.


Primena BDORT-a:
• rana dijagnostika hroničnih oboljenja;
• otkrivanje uzroka oboljenja;
• određivanje optimalne individualne doze i testiranje interakcije lekova za lečenje;
• detekcija alergija i intolerancija (inhalatorni, nutritivni i kontaktni alergeni);
• detekcija i lokalizacija patoloških promena u organizmu;
• detekcija i lokalizacija toksina u organizmu;
• detekcija toksina u okruženju pacijenta;
• detekcija i procena uticaja na zdravlje različitih vrsta, pre svega, nejonizujućih

zračenja, zračenja u okruženju;
• tačna lokalizacija i detekcija akupunkturnih tačaka i akupunkturnih kanala;
• detekcija refleksnih zona organa preko kojih je moguće postavljanje dijagnoze i

lečenje.


Osim navedene BDORT tehnike, integrativna medicina Dr Dunjić uključuje i:

 • - Akupukturu
 • - Homeopatiju
 • - Kvantnu medicinu
 • - Mikrotalasnu terapiju
 • - AMSAT dijagnostiku
 • - Masažu

Takođe, centar poseduje i terapijske aparate, u cilju postizanja što boljih i bržih rezultata lečenja (Schumann iTES therapy).

Posetite našu Facebook stranicu


Centar za integrativne procedure i suplemente Dr Dunjić Beograd

Iskustva i komentari posetilaca

07.06.2019 12:10
Danijela Stepanovic
Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente je lekarska ordinacija koju sam posetila kada sam želela konsultacije oko suplemenata koje koristim dok se bavim treniranjem. Htela sam što bolje rezultate i dodatke ishrani koji će mi pomoći u tome. Sve preporuke za Dr Dunjić!
26.09.2018 05:35
Danijela Vasiljevic
Postovani,da li vasa metoda pomaze detetu od 2god.kome je ustanovljeno trajno ostecenje sluha,ne govori,ne sklapa recenice i ima mali fond reci?Hvala unapred.
26.12.2016 09:05
Zarko Manic
Cilj integrativne medicine je da sve metode lecenja koje imaju efekta objedini pod istim krovom i na taj nacin pacijentima obezbedi da se na najkvalitetniji moguci nacin lece.Danas su mnoge tradicionalne i dopunske metode,kao sto su akupunktura,reiki, apiterapija,kvantna medicina priznate od ministarstva zdravlja.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
ZDRAVSTVO Lekarske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente
 • Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente,
 • Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente radno vreme,
 • Dr Dunjić centar za integrativne procedure i suplemente kontakt telefon,
 • Integrativna medicina,
 • Kvantna medicina,
 • Akupunktura,
 • Reiki,
 • Apiterapija,
 • Homeopatija,
 • Mikrotalasna terapija