Folije za ispravljanje zuba Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Folije za ispravljanje zuba
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Okluzalni zaštitni splint

Akcija -17% 5000 Din.
Okluzalni zaštitni splint - 5.000 din! Dental Centar Amidžić!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Fiksni ortodontski aparat (fiksna proteza)

Akcija -14% 600 Din.
Fiksni ortodontski aparat (fiksna proteza) - 600 evra! Dr Marija Živković stomatološka ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Splint za bruksizam

Akcija -40% 3600 Din.
Splint za bruksizam - 3.600 din! Stomatološka ordinacija Protetik centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Folije za ispravljanje zuba

Svako želi da ima lep i blistav osmeh, a to bi značilo, zdrave i pravilno raspoređene zube. Ukoliko zubni niz nije pravilan, i nemate usklađen zagrižaj, to dalje može značiti da će se javiti određeni problemi i da životni vek vaših zuba može biti skraćen. 

 

 

Kao što vidimo, ne radi se samo o estetici, već i o prevenciji i zdravlju zuba, a da bismo postigli da naši zubi imaju pravilan raspored, koriste se folije za ispravljanje zuba. 

Zubni alajneri

Izgubiti i samo jedan zub veoma je loše, a ako vam nedostaje više u nizu, tada ravnoteža vilice može biti sasvim poremećena. Da biste sprečili ovaj ružan scenario, potrebno je da na vreme povedete računa o ispravljanju zuba. 

Svi znamo da funkciju korigovanja zubnog niza vrše fiksne proteze, međutim, u poslednje vreme, sve veću ulogu u tom zadatku dobijaju zubni alajneri ili folije. 

Folije za ispravku zuba

Možda se pitate, u čemu je prednost folija u odnosu na klasične proteze? Reč je o takozvanim, nevidljivim folijama, koje su zbog te svoje osobine estetski mnogo prihvatljivije. Druga prednost je u tome, što su zubni alajneri komforniji za nošenje, a treća da za kraći vremenski period mogu da postignu isti efekat.

Ispravljanje zuba uz pomoć folije

Verovatno ste viđali mnoge ljude koji imaju raštrkane, krive, nagnute, rotirane, zgusnute, preklopljene ili na bilo koji drugi način nepravilno raspoređene zube. U svim tim slučajevima, nošenje folije za ispravljanje zuba može biti od velike pomoći, to jest, njihov osnovni zadatak je da poprave i dovedu u red, ono što je prirodi promaklo.

 

 

Još jedan naziv za zubne alajnere je i nevidljiva fiksna proteza. Klasične, fiksne proteze imaju bravice, lukove i elastične gumice, dok folije poseduju plastične, providne alajnere. Zahvaljujući njima, one dovode zube u pravilan položaj, a pri tome neće narušiti estetiku vašeg osmeha, jer se veoma malo primećuju.

Folije za ispravljanje zuba – iskustva

Zbog toga što su malo primetne, pacijenti se sve više odlučuju za folije, kako bi dobili savršen osmeh. One su izrađene od providne, tanke plastike, i nalaze se preko zuba. Folije produkuju blage sile, koje pomeraju vaše zube i to od 0.25 do 0.3 mm. Možda vam ovo deluje kao minimalno pomeranje, ali bi trebalo imati u vidu da sile koje deluju na zube moraju da budu minimalne, da bi se očuvalo njihovo zdravlje.

Pošto počnete da nosite foliju, imaćete osećaj da ona ne prijanja jednako na sve zube i osećaćete blagi pritisak. Kako prođe prvih mesec dana da nosite zubni alajner, primetićete da je taj pritisak skoro sasvim nestao, a vi sve lakše stavljate foliju na zube. 

Nakon toga, uzimate novu foliju, i pomeranje se nastavlja, sve dok se ne stigne do idealnog položaja zuba, koji je određen na početku terapije. 

Folije za ispravljanje zuba cena

Koliko ćete platiti za nošenje folija za ispravljanje zuba, zavisi od rezultata analize kao i plana vaše terapije. Ukoliko je potrebna manja korekcija, prosečna cena je od 200 do 250 evra, za jednu vilicu; za lakše slučajeve, od 760 do 800 evra za obe vilice; srednje teški slučajevi, u proseku oko 1500 evra obe vilice i teški slučajevi, u proseku oko 2000 evra za obe vilice, gde proces nošenja folija traje oko devet meseci. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate stomatološke ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

BESPLATAN stomatološki pregled sa pisanim izveštajem

0 Din.
BESPLATAN stomatološki pregled sa pisanim izveštajem - Stomatološka ordinacija Protetik centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Retiner folija nakon fiksnog aparata za obe vilice

Akcija -30% 70 Eur
Retiner folija nakon fiksnog aparata za obe vilice - 70 evra! Stomatološka ordinacija Mrse Dent!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Kada pricamo o kvlaitetnim folijama za ispravljanje zuba one kostaju skoro kao i same proteze. Ukoliko se vec odlucite za njih onda je najbolje da posetite Dental Estetic.
Janko Zivanovic
Kako god da okrenete, ove folije nisu ni malo jeftine.
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, one trebaju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Petar Jankovic
Mojoj zeni su pomogle. Sad, naravno seve sigurno zavisi od slucaja do slucaja.
Marta Dencevic
Naravno da je sto se tice ovih folija kvalitet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, u svakom slucaju su ovo posebne folije. Ukoliko se za njih odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
Ljubinka Sreckovic
nemojte dzabe ovo da kupujete. Samo cete zapravo dzabe da bacite pare.
Marko Petrovic
Koliko mi je samo poznato, ovo folije su veoma vazne i bas iz tog razloga treba das e odlucite za kvalitet.
Nikolina Pantelic
Uvek bih se pre odlucila za fiksnu protezu nekog za folije.
Dusan Markovic
Koliko mogu da vidim, sve veci broj ljudi se odlucuje da koristi bas ove folije. Jedino je problem u tome, sto kostaju bukvalno kao i fiksna proteza i nije bas izvesno da ce vam do kraja pomoci.
Jana Stankovic
realno ako pricamo o kvalitetnim folijama ove vrste, samo treba da posetite stomatolosku ordinaciju dr. Sveta Markovic i vise se oko toga nemate sta pokajati.
Biljana Brankovic
Kada pricamo o kvlaitetnim folijama za ispravljanje zuba one kostaju skoro kao i same proteze. Ukoliko se vec odlucite za njih onda je najbolje da posetite Dental Estetic.