Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dečiji oftalmolog
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije

Akcija -33% 1000 Din.
Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije - 1.000 din! Len...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Oftalmološki pregled dece pred upis u školu

Akcija -74% 900 Din.
Oftalmološki pregled dece pred upis u školu -  900 din! Samo u Oftalmološkoj ordinaciji Lepši Pogled Prelić! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dečiji oftalmolog

Nije potrebno posebno naglašavati koliko je važno da vaše dete ima oštar vid i zdrave oči. Ponekad se dešava da i sami primetimo da mališani ne vide najbolje, jer tokom igre primiču igračke suviše blizu očiju ili se naginju nad sveskom dok crtaju ili pišu...

dečiji oftalmolog

 

Dobar savet glasi da ni ne čekate da uočite ovakve situacije već da preventivno obavljate oftalmološke preglede svog deteta, gde se i najmanji problem može otkriti pravovremeno.

Oftalmolog za decu

Kod određenog broja dece može da se javi razrokost, slabovidost i razne bolesti oka. Razrokost se stručno naziva strabizam, što bi značilo da oči u ovom slučaju nemaju paralelan položaj. Postoje razne devijacije, kao što su skretanje oka u stranu i slično.

Ukoliko se strabizam prepozna na vreme i operiše, to bi dalje značilo mnogo bolje prognoze. Ponekada se posle izvršene operacije nastavi sa korigovanjem dioptrije uz pomoć lasera ili nošenjem naočara. Postoji više vrsta razrokosti kao što su torziona, vertikalna i horizontalna.

Spomenimo dečiju refraktivnu hirurgiju. Ovaj način se primenjuje u situacijama kada je dete izuzetno slabovido, odnosno kratkovido ili dalekovido, te ako postoji astigmatizam na oba oka ili samo na jednom.

Postoje situacije u kojima je klasičan pristup lečenja nemoguće sprovesti ili je on neefikasan, a to su slučajevi sa decom koja imaju posebne potrebe i izraženu kratkovidost koja je udružena sa drugim očnim bolestima, ili kada je u pitanju autizam, cerebralna paraliza, Daunov sindrom i slično.

Očni pregled za decu

Kao što smo već naveli u našem tekstu, dečiji vid je neophodno redovno kontrolisati, a jedan od problema koji može da se javi jeste izražena kratkovidost ili visoka miopija. To se događa zbog toga što očna jabučica nekontrolisano raste, tako da se u ovom slučaju preporučuje hirurška metoda koja se naziva skleroplastika. Zahvaljujući ovoj operaciji, smanjuje se dalji razvoj miopije.

dečiji oftalmolog cena

 

Pored razrokosti, astigmatizma i kratkovidosti i dalekovidosti, deca mogu imati problema sa urođenim anomalijama na kapcima, kao što je spušten kapak. Preporučuje se rana operacija, jer se time uklanjaju smetnje za razvoj vidne funkcije.

Kada je reč o rožnjači, deca mogu imati urođene i stečene promene, kao što su ožiljci, zamućenja, ponavljajuće erozije koje imaju otežano zarastanje i sl. U ovim slučajevima se obavlja operacija laserom, čime se uklanjaju sve smetnje kao što su iritacija, bol, pojačano suzenje očiju, osetljivost na svetlost i drugo.

Ponekad mališani imaju tako slab vid da nošenje naočara ili sočiva ne može dovoljno da izoštri vid, pa se ovo stanje naziva funkcionalna slabovidost. Da bi se ovaj problem pravilno tretirao, prvi i glavni uslov jeste da se otkrije na vreme. Zbog toga je potrebno pravovremeno uočiti da slabovidost postoji, pošto nakon šeste, odnosno osme godine života deteta, ne postoje više mogućnosti tretmana.

Upravo iz svih razloga koje smo naveli u tekstu, dečiji oftalmolozi savetuju redovne i preventivne kontrole vidne funkcije dece, kako bi se svaki problem rešio na najbolji mogući način.

Dečiji oftalmolog – cena pregleda:

Ukoliko želite svom detetu da obezbedite kompletan oftalmološki pregled, prosečna cena je 40 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

09.05.2017
Dusan Markovic
Koliko samo mogu da vidim , ovo je jedna veoma lepa profesija bez okje se u svakom slucaju ne moze.