Stomatološka klinika Kosovčević

  • 7
5.00 | 11 ocena

O nama - STOMATOLOŠKA KLINIKA KOSOVČEVIĆ


Stomatologija Kosovčević'' čije je korene još daleke 1954. godine postavio Profesor Miodrag Kosovčević, višegodišnji dekan Stomološkog fakulteta u Beogradu, već se skoro šest decenija brine o Vašem zdravlju i lepoti Vašeg osmeha.
Stomatološka klinika Kosovčević danas je jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja, prema svetskim standardima, pruža usluge iz svih oblasti stomatologije, uključujući savremenu dijagnostiku i terapiju oralnih oboljenja, kao i estetsku stomatologiju.

Naš princip rada zasniva se na poverenju, a prvi korak je besplatan pregled koji klinika Kosovčević nudi svojim pacijentima.

Odabrani kadar, predanost struci i nauci, dugotrajno iskustvo u prevenciji i terapiji oboljenja usta i zuba, garancija su kvaliteta pruženih usluga, o čemu i svedoči zadovoljstvo naših dugogodišnjih pacijenata.

Praćenjem trendova i dostignuća svetske stomatologije,uptrebom savremene opreme, restaurativnih i regenerativnih materijala, pružamo uslugu vrhunskog kvaliteta iz svih oblasti stomatologije.

POKLONITE NAM SVOJE POVERENJE, IMAMO REŠENJE I ZA VAŠ PROBLEM!

STRUČNI TIM:

Dr sci, mr sci
Dr Zoran Kosovčević
Specijalista bolesti usta i zuba

Prof. dr sci
Dr Miodrag Kosovčević
Specijalista stom. Protetike

Prof. dr sci
Dr Momir Carević
Specijalista dečje i preventivne stomatologije

Prof. dr sci
Dr Ankica Jakovljević
Specijalista bolesti usta i zuba

Ass mr sci
Dr Branislava Jovanović Stanojević
Spec.parodontologije i oralne medicine


Usluge:

1. Dečja i preventivna stomatologija

Na našoj klinici velika pažnja se posvećuje prevenciji oboljenja usta i zuba, sa naročitim osvrtom na najmlađe pacijente, bez neprijatnih iskustava pri prvom susretu sa stomatologom, kako bismo im osigurali pravilan pristup u očuvanju i unapređenju oralnog zdravlja.

Usluge preventivne stomatologije obuhvataju kontrolne preglede, motivisanje i obučavanje pacijenata za pravilno održavanje oralne higijene, fluoroprofilaksu, zaštitu zuba zalivanjem fisura, kao i predlog higijensko-dijetetskog režima u cilju očuvanja oralnog zdravlja.

2. Rekonstruktivna i estetska stomatologija

Savremeni pristup u lečenju zubnog karijesa, endodontski tretman kanala korena obolelog zuba, kao i primena savremenih regenerativnih i estetskih restaurativnih materijala u sanaciji oštećenih krunica zuba, svode potrebu za ekstrakcijama na minimum i praktično omogućavaju da sačuvate gotovo svaki zub uprkos težini oboljenja.

3. Beljenje zuba laserom i ZOOM lampom

Ako niste zadovoljni bojom svojih prirodnih, inače zdravih zuba ili su Vaši endodontski lečeni zubi promenili boju, profesionalno beljenje zuba potpuno neškodljivim agensima u mnogome će doprineti vašem novom izgledu i samopouzdanju.

Sistem za beljenje Zoom je naučnim putem utvrđena metoda, sigurna efektivna i vrlo brza. U trajanju od 1 sata vaši zubi postaju izvanredno beli. Zoom, je metoda za beljenje koja svetlošću uklanja prebojenost sa gledji i dentina.

4. Korekcija usana i mimičnih bora preparatom hijaluronske kiseline

Ukoliko želite da dodatno istaknete lepotu Vašeg osmeha uz potpuno očuvanje normalne mimike lica, nudimo Vam mogućnost korekcije usana i mimičnih bora potpuno prirodnim i bezbenim preparatom hijaluronske kiseline - Restylane. Vraća izgubljen volumen koži, postiže punije usne i smanjuje vidljivost bora uz oblikovanje kontura lica.

5. Ortopedija vilica

Imperativ estetskog, u modernom društvu, učinio je korektivni ortodonski tretman velikim saveznikom u uspostavljanju harmonije između zuba, vilica i lica.

Klinika nudi kompletan ortodontski tretman, primenom mobilnih proteza, još od najranije životne dobi, i/ili fiksnim ortodontskim aparatima, koji omogućavaju terapiju čak i u poznim godinama, uz prevenciju oboljenja usta i zuba pre, u toku i nakon terapije, kao i održavanje postignutih rezultata.

6. Parodontologija

U novije vreme zahvaljujući sve boljoj prevenciji i lečenju, sve se manje zuba gubi usled karijesa, ali se kao problem nameće gubitak zuba (i zdravih) usled propadanja potpornog aparata zuba - parodontopatije.

Do skoro smatrana neizlečivom, danas se parodontopatija može zaustaviti, a primenom regenerativnih bioloških materijala i značajno poboljšati stanje parodoncijuma. Lečenje podrazumeva kontinuirane tretmane u zavisnosti od težine oboljenja konzervativnim, hirurškim i regenerativnim metodama, a redovnim kontrolama eliminiše se mogućnost pojave recidiva.

U sklopu parodontološke terapije primenjujemo i najsavremeniju bezbolnu tehniku obrade mekih tkiva i parodontalnih džepova pomoću lasera.

7. Oralna hirurgija

Kada se iscrpe mogućnosti konzervativnog lečenja i/ili u sklopu sveobuhvatne protetske ili ortodontske terapije, u prijatnoj atmosferi i potpuno bezbolno uz konsultaciju eminentnih stručnjaka Stomatološkog fakulteta u Beogradu, obavljamo sve vrste oralno-hirurških intervencija: vađenje zuba, vađenje impaktiranih zuba i zaostalih korenova, operacije infektivnih procesa na korenovima zuba i u kosti, kao i korekcija anatomskih anomalija mekih tkiva.

8. Implantologija

Kao poseban deo oralne hirurgije ističemo oralnu implantologiju. Vekovni san čoveka da se izgubljeni zubi zamene novim danas je u velikoj meri ostvaren primenom sada već rutinskog postupka ugradnje različitih vrsta oralnih implantata.

Implanti predstavljaju idealnu opciju i trajno rešenje za osobe koje su izgubile jedan ili više zuba, jer osim toga što nadoknađuju izgubljene zube i vraćaju osmeh vašem licu, takođe sprečavaju dalju razgradnju i povlačenje kosti do koga neminovno dolazi usled prestanka prenosa sila žvakanja sa zuba na kost.

Veliko iskustvo našeg stručnog tima, kao i multidisciplinarni pristup u izradi plana terapije, uz korištenje najsavremenijih rendgenskih metoda, omogućava kako izbor odgovarajućih implantata za svakog pacijenta individualno, tako i kasniju izradu skladnog protetskog rada, što garantuje kvalitet i sigurnost.

9. Protetika

Gubitak manjeg ili većeg broja zuba veliki je funkcionalni i estetski problem, koji umnogome doprinosi slabljenju kvaliteta života. Uz sva nastojanja savremene stomatologije da se sačuva što veći broj zuba, ovaj problem je, na žalost, jako zastupljen.

U protetskoj rehabilitaciji narušenog zubika, pružamo veliki dijapazon usluga, zavisno od indikacije i želja pacijenta:

  • - Visokokvalitetne totalne proteze kod potpune bezubosti.
  • - Rehabilitacija zubika različitim tipovima parcijalnih proteza (vizil,sa ugradnjom atečmena, teleskop krunama i dr.) kod parcijalne krezubosti.
  • - Primena savremenih keramičkih materijala za izradu svih vrsta kruna, mostova, kao i suprastruktura na dentalnim implantima.


Svi protetski radovi realizuju se u saradnji sa visokostručnom zubnom tehnikom i laboratorijama.

10. Primena lasera u stomatologiji

Kao jedan od najnovijih sredstava u terapiji oboljenja mekih i tvrdih tkiva, laser nalazi široku primenu u stomatologiji.
Obrada parodontalnog džepa, površinska koagulacija aftoznih i herpetičnih ulceracija, frenektomija, gingivektomija, ekscizija, uklanjanje fibroma, sterilizacija kanala korena zuba u sklopu endodontskog tretmana, beljenje zuba, terapija bola u regiji viličnog zgloba, neke su od indikacija za primenu lasera. Laserski zrak može seći meka tkiva, suši i koaguliše tkivo, smanjuje postoperativnu osetljivost, redukuje broj i virulenciju bakterija, ne ostavlja ožiljke posle intervencije, ubrzava zarastanje i skraćuje postoperativni tok.

Glavna prednost primene lasera u stomatološkim intervencijama je što su te intervencije brze, bezbolne (često nije neophodno davanje anestezije), kao i skraćen postoperativni tok.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Stomatoloske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Stomatološka klinika Kosovčević
  • stomatoloska klinika kosovcevic,
  • kosovcevic stomatoloska klinika,
  • stomatoloska klinika kosovcevic vracar,
  • stomatoloska klinika kosovcevic beograd,
  • klinika kosovcevic