Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Bifokalna sočiva
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Bifokalna sočiva

Kada napunimo 40. godinu života, ukoliko smo već nosili naočare ili sočiva, na postojeću dioptriju nam se dodaje dioptrija za takozvanu staračku dalekovidost. Ona se drugačije naziva prezbiopija.

 

 

Da bismo jasno videli predmete u blizini i daljini, potrebno je da oko akomodira, odnosno da se prilagođava. Ovu osobinu imaju oči mladih ljudi, međutim, sa godinama ona se smanjuje da bi se na kraju sasvim izgubila.

Da li su vam potrebna bifokalna sočiva?

Naravno, odgovor na ovo pitanje može dati samo vaš oftalmolog, a mi ćemo u našem tekstu objasniti zašto će on to eventualno učiniti.

Staračka dalekovidost je sasvim različita od klasične dalekovidosti. To zapravo nije bolest, već je u pitanju prirodna onemoćalost oka koja se dešava uporedno sa starenjem čitavog organizma. 

Ovakve probleme, da nejasno vidite na blizinu, osetićete naročito oko 45. godine. Na udaljenosti od 25-35 cm, ljudi sve teže čitaju, pišu i rade. Oni, pre nego što se obrate za pomoć očnom lekaru, pokušavaju da pomognu sebi tako što udaljavaju predmete od očiju na veću udaljenost, ali sa vremenom, čak će im i ruke postati kratke – rešenje za njih su bifokalna sočiva.

Uz pomoć bifokalnih sočiva, koriguje se vid i na blizinu kao i na daljinu. Jasno ćete videti da čitate knjigu kao i predmete koji se nalaze daleko od vas. Dakle, bifokalna sočiva vam pružaju dve dioptrije.

 

 

Reč „bi“ znači dva, a reč „fokali“, znači žižne daljine. Ono što je svakome važno da pročita i da zna, jeste da je prilagodljivost na današnja moderna bifokalna sočiva veoma jednostavna i laka. 

Kada se požalite na smetnje pri čitanju, oftalmolog će vam prepisati takozvane naočare za čitanje. Međutim, one mogu da postanu neugodne, pa čak i da smetaju. Kakve su to tegobe, shvatićete kada vam opišemo čoveka koji usmerava pogled iznad ramova naočara, ili ih spušta na vrh nosa, da bi mogao da gleda na daljinu.

Bifokalna sočiva – iskustva

Rešenje za ove probleme je nošenje bifokalnih sočiva. Zahvaljujući njima, možete nesmetano da čitate, pišete, ali i da gledate po sobi, učionici, kancelariji, ekran kompjutera, televizor, sagovornika, čime je sve znatno olakšano.

Još je veći problem ako kratkovida ili dalekovida osoba ima astigmatizam, što je očna mana, te je u periodu kada su joj potrebne naočare za korekciju staračke dalekovidosti, a već nosi za blizinu ili za daljinu. 

Postoje takva zanimanja, kao što su prosvetni radnici, na primer, gde se stalno mora posezati čas za jednim, čas za drugim naočarima. 

Bifokalna sočiva su najbolja varijanta i rešenje zbog svoje dve žižne daljine, pa vam nekoliko naočara neće biti potrebno, već ćete moći ugodno da obavljate svoj posao ili slobodne aktivnosti.

Bifokalna sočiva – cena:

Potrebno je izdvojiti od 4400 din. do 6500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate optičarske radnje ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2018
Dragana Misic
Ocna kuca Przulj ima veoma kvalitetna bifokalna sociva, koja ako kupite sigurno cete biti mirni jedan duzi vremenski period. Cene se krecu u proseku od 6000 dinara pa na vise.
27.03.2017
Petar Jankulovski
Koliko mi se samo cini, ova sociva su naravno i vise nego korisna.
22.03.2017
Ivana Petrovic
Po meni su ova sociva veoma korisna. Naravno, ona nisu bas za svakoga ali dobro, sta da se radi.
10.03.2017
Marina Zivkovic
Sto se ovih sociva tice, naravno da je kvalitet vazan. Sve drugo je manje bitno i vazno.
08.03.2017
Petar Jankulovski
Smatram da su va sociva ipak nesto sto je narocito dobro i korisno.
02.03.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovih sociva tice, kvalitet je ivise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
21.02.2017
Milen Jovanovic
Do sada, na svu srecu nisam imala problem sa ovim socivima.
13.02.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, ovo su veoma znacajna i dobr asociva. Sve drugo je daleko bolje resenje.
23.01.2017
Filip Milutinovic
Ukoliko bifokalna sociva kostaju koliko i same naocare, veoma je bitno da znate da je sve to veoma skupo a to je najveci problem.
17.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Koliko je samo meni poznato, ovo su ubekl bila sociva na koja u punoj meri mozete da se oslonite.
05.01.2017
Simona Vucinic
Ona su u svakom slucaju nesto sto mora bas onako ozbiljno da se plati.
28.12.2016
Todor Markovic
Ukoliko bas nesto ovako planirate da kupite, odmah treba da znate da cene generalno nisu ni malo jeftine.
16.12.2016
Marta Dencevic
Po pitanju ovih vrsta naocara i bifokanlnih sociva, samo trebad a znate da je veoma bitno da se po tom pitanju opredelite za kvalitet i da zaista ne treba da vam bude zao novca.
09.12.2016
Janko Zivanovic
Po pitanju ovih sociva, samo treba da pronadjete neko dobro i provereno mesto u ciji razlog ne treba da sumnjate.
29.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Uvek su bifokalna socima nekako poprilicno skupa. Bas iz tog razloga treba da posetite ordinaciju Profi Optik.
23.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitnju bifokalnih sociva, samo treba da posetige agenicju Italoptik i vise nista po tom pitanju nemate sta da se brinete.
14.11.2016
Jana Stankovic
Ja sam sa druge strane cula da veoma kvalitetna bifokalna sociva mozete da kupite u radnji dr. Suvajac.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Cula sam da su bifokalna sociva, zaista jedan kvalitetna sociva i da je po tom pitanju najbolje da ih kupite u optici Queen.
23.09.2016
Petar Jankovic
Bifokalna sociva su ipak nesto sto je jako posebno. Ukoliko se odlucite za neka kvalitetna bifokalna sociva, treba da budete spremni da ih platite minimum 100 eura.
14.09.2016
Ivan Stojanovic
Funkcija bifoklanih sociva je potpuno identicna kao i funkcija bifokalnih naocara.
23.08.2016
Marko Petrovic
Po pitanju bifokalnih sociva, najbolje je da posetite oftalmoloski centar Profesional u Zemunu. U tom centru rade iskljucivo profesionalci u koje mozete imati puno poverenje.
11.08.2016
Dusan Markovic
Ukoliko vec imate finansijske mogucnosti, onda je u svakom slucaju najbolje resneje za vas da posetite neko strucno i provereno mesot na kojem mozete da kupite bifokalna sociva. Zbogt cega da opterecujete svoje lice sa tim.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Ocna kuca Przulj ima veoma kvalitetna bifokalna sociva, koja ako kupite sigurno cete biti mirni jedan duzi vremenski period. Cene se krecu u proseku od 6000 dinara pa na vise.