Backup podataka Beograd

Adresa: 6. ličke divizije 16
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 383
Beograd
Adresa: Maksima Gorkog 53
Beograd
Adresa: Bulevar Zorana Djindjica 57
Beograd
Adresa: Kopaonička 41, Kaludjerica
Beograd
Adresa: Zemunska 35
Beograd
Adresa: Milutina Milankovica 102
Beograd
Adresa: Topalovićeva 2 ( blizina Arhitektonske škole i Sinđelićevog stadiona )
Beograd
Adresa: Nikšićka 26
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Backup podataka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Spašavanje podataka na računaru - back up

Akcija -79% 1499 Din.
Spašavanje podataka na računaru - back up po ceni od 1.499 din samo u Laptop servisu!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Backup podataka

Bekap (engl: backup) je postupak izrade kopije i snimanja podataka na drugi medij u cilju njihove zaštite. Na taj način podaci ostaju sačuvani u slučaju oštećenja ili gubljenja originalnog izvora. Bekapovanjem se mogu zaštititi datoteke i programi. Jednostavno rečeno, bekap podrazumeva istovremeno čuvanje podataka na dva ili više fizički odvojenih medija.
Gubljenje podataka dešava se vrlo često i može biti izazvano različitim faktorima, do virusa do fizičkog oštećenja, stoga je čuvanje rezervnih kopija podataka najbolja sigurnosna preventiva. 

Zaštita podataka

Bez obzira na relativnu jednostavnost postupka bekapovanja, čuvanje rezervne kopije podataka jeste nešto čega se mnogi korisnici računara sete tek kad dođe do iznenadnog gubitka važnih datoteka i programa. 
Bekapovanje se može raditi jednom mesečno ili češće po potrebi. U postupku zaštite podataka, rezervne kopije važnih datoteka i programa se snimaju na DVD medij, USB flash memoriju, posebnu particiju na internom ili eksternom hard disku ili na neki drugi medij. Bekapovanje se može raditi manuelno ili automatski. 
U današnje vreme je popularan vid bekapa preko interneta, posebno za zaštitu podataka na mobilnim telefonima ili tablet uređajima. Zahvaljujući cloud tehnologiji (besplatnom internet skladištu), sačuvane rezervne kopije podataka mogu vam biti dostupne kad god imate pristup internetu.

Cena bekapa podataka

Cena bekapa zavisi od količine podataka koje treba zaštiti, kao i od toga da li serviser računara izlazi na teren da bi izvršio tu uslugu, a iznos se kreće između 300 i 3000 dinara.  Ova cena je informativni okvir, stoga vam savetujemo da se oko tačnog iznosa informišete kod firmi čiji kontakti slede za tekstom.
 
 
 
 
 

Iskustva i komentari posetilaca

Jovana Lukic
Svakome ko radi mna racunaru i ima podatke do kojih mu je stalo preporucujem da uradi backup podataka, kako bi ih sacuvao od trajnih gubitaka. Ukoliko to ne umate sami da uradite, bolje je da platite nekom servisu.
Stojance Ristovski
Znam da bi svako trebao da uradi backup podataka, mada je jedni problem koliko samo mogu da vidim u tome sto je on veoma zahtevna aktivnost. Mada, svakako bih mogao da naucim kako se to radi tako da kasnije ne bih trebao da imam nekih vecih problema.
Jovana Milinkovic
Zaista ne mogu da shvatim ljude koji ovo rade u danasnje vreme. Sve drugo je inace samo gubljenje vremena.
Milen Jovanovic
Mora da on moze da se debelo plati kako god da okrenete.
Lea Stankovic
U svakom slucaju je ovaj backup nesto sto debelo mora pre ili kasnije da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Filip Milutinovic
Licno po meni, ako nesot mor ada se plati, onda je to backup podatak. Informacija je moc i informacija je znanje koje u svakom slucaju treba i mora da se lepo plati.
Simona Vucinic
Prosto je neverovatno koliko samo ljudi ne ume ovo da uradi.
Mihajlo Nastasovic
Ja licno ne umem da radim backup podataka. Zato i smatram da je to mora dobro da se plati.
Marta Dencevic
Po mojoj proceni, ovo zaista nije nesto preteran tesko ali nije ipak ni toliko jeftino.
Todor Markovic
Svaki ozbiljna covek, bez obzira na to da li ima neko vece ili manje znanje po pitanju racunara, moze bez nekih vecih problema da odradi ovu proceduru. To je ipak veoma bitno za bezbedno cuvanje informacija.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, Backup podataka je nesto u sta nemate razloga da sumnjate da vam predstavlja jedno veoma prakticno resenje.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je jedan dobar i pametan posao. Samim tim ipak nije za svaciji dzep.
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju samo treba da znate da ako ste odgovoran vlasnik da cete sami da uradite backup podataka bez nesto vecih komplikacija.
Ivan Stojanovic
Backup podataka je ipak nesot sto mozete i sami s vremena na vreme da uradit bez da placate za to nekog. Samo treba malo bolje da se raspitate.
Jana Stankovic
Po pitanju backup podataka, idealno je resenje da posetite servis Alfakomp i sigurno se necete pokajati.
Biljana Brankovic
To biste trebali i sami da umete da uradite. Ukoliko to vec i niste u prilici, najbolje je da posetite servis koji se zove PC doktori i tamo pitate sve sta vas zanima.
Marko Petrovic
Svako ko radi na racunaru i ima odredjene osteljive podatke jednostavno mora na kvalitetan ancin da uradi kvalitetan backup podataka. To je za vas definitivno najbolje resenje kako vam se slucajno ne bi desilo da podatke u potpunosti izgubite.
Dusan Markovic
Ovo je svakako jedna od prvih stvari koje trebad a uradite ukoliko odlucite da posetite ovo mesto. Backup podataka je nesto na sta onda u svakom slucaju treba da obratite posebnu paznju.
Janko Zivanovic
Svakome ko radi mna racunaru i ima podatke do kojih mu je stalo preporucujem da uradi backup podataka, kako bi ih sacuvao od trajnih gubitaka. Ukoliko to ne umate sami da uradite, bolje je da platite nekom servisu. Cena je obicno oko 2000-2500 dinara.