Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Akrobatika
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Mesec dana trambolininga za decu 3 x nedeljno

Akcija -29% 3000 Din.
Mesec dana trambolininga za decu 3 x nedeljno - 3.000 din! Gimnasticki centar Sajam!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Akrobatika

Akrobatika na starogrčkom znači „hodati na prstima“. Svi smo bili u prilici da gledamo vešte akrobate i da se divimo njihovim pokretima koje sami nikada ne bismo mogli izvesti.

 

 

Takođe, akrobatiku možemo nazvati i akrobatskom gimnastikom. Kao takva, ona predstavlja kombinaciju koordinacije tela, veštine i izdržljivosti svakog vežbača.

Šta je akrobatika?

Poznato je da akrobatiku čine neobični pokreti koji stavljaju na iskušenje ravnotežu vežbača, pri čemu se konstantno pomeraju granice njegovih mogućnosti. Akrobatika će se najčešće povezati sa gimnastikom, mada elemenata ove discipline ima i u ronjenju ili u baletu. 

Kada je nastala akrobatika?

Za akrobatiku se može reći da objedinjuje plesne i gimnastičke pokrete i kao takav vid umetnosti, akrobatika se javlja još u drevnoj Kini. Tada je postala i važan deo kulture te zemlje.

Šta podrazumeva akrobatika?

Svaki vežbač, mora imati potpunu kontrolu nad svojim pokretima i težinom tela. Od njega se očekuje da sa lakoćom izvodi zadate vežbe, pri čemu se oslanja na sopstvenu snagu ali i na moć percepcije. 

Akrobatske vežbe

Primetićete da su vežbači izuzetno samouvereni, poseduju gipkost, pri čemu izvode fantastične akrobatske pokrete i neverovatne veštine. Vežbe su premeti, salto mortale i kontra salto, salto napred-nazad. 

 

 

Nabrojane akrobacije su suština akrobatike, gde se testira hrabrost gimnastičara, njegova samouverenost i spososbnosti. 

Pomenute vežbe su izuzetno zahtevne i teške, i pri tome je uključeno celo telo, a rezultat svega je stečena kontrola nad pokretima, što oduševljava sve koje vežbu gledaju. 

Kome je namenjena sportska akrobatika?

Pre svega, akrobatika je namenjena ljudima koji vole da pomeraju granice, u smislu izdržljivosti, umeća i snage. U akrobatskim elementima karakteristične su promene izuzetno kratkotrajnih, naizmeničnih oslonaca rukama i nogama o podlogu, pri čemu se telo vrlo često nalazi u fazi bez potpore, zapravo u fazi leta.

Kako se izvode akrobatski elementi?

Postoji više načina i oni su: sa nogu na ruke, s ruku na noge, s nogu na noge, s ruku na ruke. 

Koje su prednosti akrobatike?

Najvažnija prednost akrobatike je razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, statičke snage muskulature trupa, fleksibilnosti, ravnoteže i eksplozivne snage. 

Pri akrobatskim vežbama, poboljšava se sposobnost kretanja tela u prostoru, a takođe se razvijaju i svi oblici snage, zahvaljujući preciznom i brzom radu, kao i naizmeničnom aktivacijom pojedinog mišića i mišićnih grupa.

Šta je bitno pri izvođenju akrobatskih elemenata?

Sve izgleda veoma lako kada gledamo da akrobata izvodi vežbe, međutim, verovatno nikada nismo pomislili da je pri izvođenju pojedinih akrobatskih elemenata vrlo bitna amplituda pokreta u pojedinim zglobovima i zglobnim sistemima. Isto tako, važna je i estetska komponenta, koja se prikazuje kroz preciznost položaja tela kao i delova tela.

Fleksibilnost kao jedna od važnih motoričkih sposobnosti, izuzetno je bitna kod akrobatike.

Akrobatika – iskustva

Ovom disciplinom se jednako bave i pripadnice lepšeg i pripadnici jačeg pola. Pri tome, vežbači su različitih generacija. Važno je samo da budete hrabri i da prkosite gravitaciji snagom vlastitog tela.

Akrobatika – cena treninga:

Cene treninga su od 3500 din. do 5000 dinara mesečno, u zavisnosti od broja termina nedeljno, dok na tromesečnom nivou, cene su u proseku oko 12000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gimnastičke klubove oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

29.11.2018
Snezana Aleksic

Akrobatika je Pravi sport za svako dete koje ima odredjenu nesto razvijeniju motoriku pokreta je akrobatika. Definitvno je to sport koji u sebi ima odredjenu dozu atraktivnosti.

29.08.2017
Lea Stankovic

Akrobatika je odlicna aktivnost. Mada, sve u danasnje vreme u Beiogradu ima neku svoju posebnu tarifu i mora da se posebno plati. Druge stvari sigurno po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda mogle da budu.

16.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Nikada akrobatika nije bila nesto posebno skupa. Mada, mnogi roditelji se plase da svoje dete daju na takvu jednu aktivnost.

28.04.2017
Simona Vucinic

Ona u svakom slucaju nije ni malo jeftina kako god da okrenete.

18.04.2017
Todor Markovic

Naravno da je sto se akrobatike tice, sigurno kvalitet nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

31.03.2017
Marta Dencevic

Ona je po pravilu zaisat nesto posebno. Ukoliko se vec odlucite za kvalitet nikada se pre ili kasnije necete zbog njega pokajati.

16.03.2017
Janko Zivanovic

Pre svega smatram da je sto se nje tice, kvalitet nesto sot je veoma vazno. Sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.

27.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Nije aktobatika za svakoga. Ona je namenjena mnogim ljudima ali je pre svega namenjena profesionalcima.

08.02.2017
Petar Jankovic

Pre svega mislim da je akrobatika odlicna aktivnost ali da je pri tome veoma bitno da se radi na pravilan nacin. Zbog toga vam je i potreban bas dobar trener.

30.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, nije bas svako za akrobatiku. Pre svega, to treba da bude bas jedno strucno i provereno lice.

11.01.2017
Ivan Stojanovic

Akrobatika je nesto sto uvek posebno mora da se plati. Ako se vec odlucite za tako nesto sigurno se necete pokajati.

22.12.2016
Marko Petrovic

Moje licno misljenje je da sto se tice akrobatike, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju dalje ne treba da se brinete.

05.12.2016
Dusan Markovic

Kako vam se kojim slucajem dete ne bi povredilo, najbolje je da svoje dete posaljete iskljucivo u neku proverenu skolu.

18.11.2016
Jana Stankovic

U svakom slucaju, akrobatiku ne biste trebali da vezbate sami. Zato je idealno resenje da posetite gimnasticki klub Zemun.

31.10.2016
Biljana Brankovic

Pravi sport za svako dete koje ima odredjenu nesto razvijeniju motoriku pokreta je akrobatika. Definitvno je to sport koji u sebi ima odredjenu dozu atraktivnosti.