Akrobatika na starogrčkom znači „hodati na prstima“. Svi smo bili u prilici da gledamo vešte akrobate i da se divimo njihovim pokretima koje sami nikada ne bismo mogli izvesti. Takođe, akrobatiku možemo nazvati i akrobatskom gimnastikom. Kao takva, ona predstavlja kombinaciju koordinacije tela, veštine i izdržljivosti svakog vežbača.

Šta je akrobatika?

Pročitaj više

Izaberite neki od gimnastičkih klubova gde možete pogledati ponudu za AKROBATIKU

Beograd

Gimnasticki centar Sajam
Bulevar vojvode Mišića 14, Hala 4
Savski venac Pozovi

Neka Vaš izbor sporta bude gimnastika. Mislite na razvoj svoje dece i omogućite im zdrav i pravilan rast. U izuzetnim uslovima, u prostoru gimnastičke hale Pobednik na sajmu, omogućite mališanima da steknu prve gimnastičke korake....
Pročitaj više

Gimnasticki klub Pobednik TAS
Ilije Garašanina 24
Palilula Pozovi

Klub za gimnastiku "Pobednik" na Tašu opremljen je vrhunskom opremom za uspešno bavljenje sportskom gimnastikom dece i odraslih. Trenizi dece i odraslih u našem gimnastickom klubu Pobednik biće im pravo zadovoljstvo, jer smo sve podredili n...
Pročitaj više

Gimnasticki klub Pobednik Zemun
Gradski Park 2, Hala Pinki, Zemun, Beograd
Zemun Pozovi

Gimnastički klub "Pobednik" naučiće Vaše dete da ništa nije nemoguće, ako se stvarno potrudi. Savladavanje gravitacije i stavljanje fizičkih sposobnosti u drugi plan, ono je čemu učimo naše polaznike. Dovoljno je da pokažete želju i verujet...
Pročitaj više

Gimnasticki klub Pobednik Novi Beograd
Goce Delčeva 38
Novi Beograd Pozovi

Pružite Vašem mališanu šansu da upozna lepote gimnastike. Kod nas ste uvek dobrodošli. Treniranje u idealnim uslovima, gimnastički klub "Pobednik" na Novom Beogradu....
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na AKROBATIKU

Mesec dana trambolininga za decu 3 x nedeljno
4200 3000
Mesec dana trambolininga za decu 3 x nedeljno AKCIJA ističe za 7d 8h 12m 7s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (1)
Gimnasticki klub Pobednik Zvezdara
Milana Rakića 81
Zvezdara

Gimnastički klub "Pobednik" u OŠ Marija Bursać Zvezdara, poseduje savremeno opremljenu salu sa vrhunskom opremom. Tim naših stručnih trenera brine se o svakom našem članu individualno, jer nam je cilj da svima pružimo jednake šanse za aktiv...

Ritmička gimnastika Pobednik
Beogradski sajam Hala 4
Savski venac

Škola ritmičke gimnastike Pobednik namenjena je svim devojčicama koje žele da se upoznaju sa lepotama jednog od najženstvenijih sportova. Dođite i Vi da trenirate ritmiku u idealnim uslovima novootvorenog centra GK “Pobednik”, na Sajmu, hala ...

Gimnasticki klub Pobednik - Brace Jerkovic
Meštrovićeva 19, (Oš Djuro Daničić)
Voždovac

Posvetite se rastu i razvoju Vaših mališana na vreme, opredelite se za sport. Gimnastika je jedan od bazičnih sportova preporučljiva i potrebna za pravilan razvoj dece. Jedna od lokacija kluba Pobednik je na Voždovcu u naselju Braće Jerkovi...

Gimnasticki klub Pobednik Zvezdara
Šejkina 21а, VII Beogradska gimnazija
Zvezdara

Vezbanjem sportske gimnastike u Gimnastickom klubu Pobednik Mirijevo, učiniće da deca od najranijeg doba nauče da koriste svoju snagu, steknu spretnost i fleksibilnost organizma, koja im je potrebna za adekvatan razvoj tela....

Gimnasticki klub Pobednik Vracar
Hadzi Milentijeva 70, Juzni Bulevar, u okviru OŠ Svetozar Marković
Vračar

Kao osnovni zadatak gimnastike u nasem gimnastickom klubu Pobednikna Vracaru, pored sticanja samopouzdanja, omogućeno je svakom pojedincu pravilno držanje tela, oblikovanje muskulature i stvaranje sportskog duha. Kroz brojne aktivnosti i druž...

Kragujevac

Centar za rekreaciju Ritmiko
Aleksandra I Karadjordjevica 56

Ritimička gimnastika, korektivna gimnastika, prevencija deformiteta, rekreacija za žene 40+, vežbe za porodilje i trudnice....

Akrobatika na starogrčkom znači „hodati na prstima“. Svi smo bili u prilici da gledamo vešte akrobate i da se divimo njihovim pokretima koje sami nikada ne bismo mogli izvesti. Takođe, akrobatiku možemo nazvati i akrobatskom gimnastikom. Kao takva, ona predstavlja kombinaciju koordinacije tela, veštine i izdržljivosti svakog vežbača.

Šta je akrobatika?

Poznato je da akrobatiku čine neobični pokreti koji stavljaju na iskušenje ravnotežu vežbača, pri čemu se konstantno pomeraju granice njegovih mogućnosti. Akrobatika će se najčešće povezati sa gimnastikom, mada elemenata ove discipline ima i u ronjenju ili u baletu.

Kada je nastala akrobatika?

Za akrobatiku se može reći da objedinjuje plesne i gimnastičke pokrete i kao takav vid umetnosti, akrobatika se javlja još u drevnoj Kini. Tada je postala i važan deo kulture te zemlje.

Šta podrazumeva akrobatika?

Svaki vežbač, mora imati potpunu kontrolu nad svojim pokretima i težinom tela. Od njega se očekuje da sa lakoćom izvodi zadate vežbe, pri čemu se oslanja na sopstvenu snagu ali i na moć percepcije.

Akrobatske vežbe

Primetićete da su vežbači izuzetno samouvereni, poseduju gipkost, pri čemu izvode fantastične akrobatske pokrete i neverovatne veštine. Vežbe su premeti, salto mortale i kontra salto, salto napred-nazad. Nabrojane akrobacije su suština akrobatike, gde se testira hrabrost gimnastičara, njegova samouverenost i spososbnosti. Pomenute vežbe su izuzetno zahtevne i teške, i pri tome je uključeno celo telo, a rezultat svega je stečena kontrola nad pokretima, što oduševljava sve koje vežbu gledaju.

Kome je namenjena sportska akrobatika?

Pre svega, akrobatika je namenjena ljudima koji vole da pomeraju granice, u smislu izdržljivosti, umeća i snage. U akrobatskim elementima karakteristične su promene izuzetno kratkotrajnih, naizmeničnih oslonaca rukama i nogama o podlogu, pri čemu se telo vrlo često nalazi u fazi bez potpore, zapravo u fazi leta.Kako se izvode akrobatski elementi?Postoji više načina i oni su: sa nogu na ruke, s ruku na noge, s nogu na noge, s ruku na ruke.

Koje su prednosti akrobatike?

Najvažnija prednost akrobatike je razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, statičke snage muskulature trupa, fleksibilnosti, ravnoteže i eksplozivne snage. Pri akrobatskim vežbama, poboljšava se sposobnost kretanja tela u prostoru, a takođe se razvijaju i svi oblici snage, zahvaljujući preciznom i brzom radu, kao i naizmeničnom aktivacijom pojedinog mišića i mišićnih grupa.

Šta je bitno pri izvođenju akrobatskih elemenata?

Sve izgleda veoma lako kada gledamo da akrobata izvodi vežbe, međutim, verovatno nikada nismo pomislili da je pri izvođenju pojedinih akrobatskih elemenata vrlo bitna amplituda pokreta u pojedinim zglobovima i zglobnim sistemima. Isto tako, važna je i estetska komponenta, koja se prikazuje kroz preciznost položaja tela kao i delova tela.Fleksibilnost kao jedna od važnih motoričkih sposobnosti, izuzetno je bitna kod akrobatike.

Akrobatika – iskustva

Ovom disciplinom se jednako bave i pripadnice lepšeg i pripadnici jačeg pola. Pri tome, vežbači su različitih generacija. Važno je samo da budete hrabri i da prkosite gravitaciji snagom vlastitog tela.

Akrobatika – cena treninga:

Cene treninga su od 3500 din. do 5000 dinara mesečno, u zavisnosti od broja termina nedeljno, dok na tromesečnom nivou, cene su u proseku oko 12000 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gimnastičke klubove oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Snezana Aleksic
  29.11.2018 10:56

  Akrobatika je Pravi sport za svako dete koje ima odredjenu nesto razvijeniju motoriku pokreta je akrobatika. Definitvno je to sport koji u sebi ima odredjenu dozu atraktivnosti.

  Lea Stankovic
  29.08.2017 10:25

  Akrobatika je odlicna aktivnost. Mada, sve u danasnje vreme u Beiogradu ima neku svoju posebnu tarifu i mora da se posebno plati. Druge stvari sigurno po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda mogle da budu.

  Mihajlo Nastasovic
  16.05.2017 08:10

  Nikada akrobatika nije bila nesto posebno skupa. Mada, mnogi roditelji se plase da svoje dete daju na takvu jednu aktivnost.

  Simona Vucinic
  28.04.2017 11:01

  Ona u svakom slucaju nije ni malo jeftina kako god da okrenete.

  Todor Markovic
  18.04.2017 12:30

  Naravno da je sto se akrobatike tice, sigurno kvalitet nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Marta Dencevic
  31.03.2017 08:24

  Ona je po pravilu zaisat nesto posebno. Ukoliko se vec odlucite za kvalitet nikada se pre ili kasnije necete zbog njega pokajati.

  Janko Zivanovic
  16.03.2017 08:58

  Pre svega smatram da je sto se nje tice, kvalitet nesto sot je veoma vazno. Sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.

  Ljubinka Sreckovic
  27.02.2017 09:48

  Nije aktobatika za svakoga. Ona je namenjena mnogim ljudima ali je pre svega namenjena profesionalcima.

  Petar Jankovic
  08.02.2017 11:29

  Pre svega mislim da je akrobatika odlicna aktivnost ali da je pri tome veoma bitno da se radi na pravilan nacin. Zbog toga vam je i potreban bas dobar trener.

  Nikolina Pantelic
  30.01.2017 08:57

  Koliko mi se samo cini, nije bas svako za akrobatiku. Pre svega, to treba da bude bas jedno strucno i provereno lice.

  Ivan Stojanovic
  11.01.2017 12:37

  Akrobatika je nesto sto uvek posebno mora da se plati. Ako se vec odlucite za tako nesto sigurno se necete pokajati.

  Marko Petrovic
  22.12.2016 07:21

  Moje licno misljenje je da sto se tice akrobatike, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju dalje ne treba da se brinete.

  Dusan Markovic
  05.12.2016 01:35

  Kako vam se kojim slucajem dete ne bi povredilo, najbolje je da svoje dete posaljete iskljucivo u neku proverenu skolu.

  Jana Stankovic
  18.11.2016 10:47

  U svakom slucaju, akrobatiku ne biste trebali da vezbate sami. Zato je idealno resenje da posetite gimnasticki klub Zemun.

  Biljana Brankovic
  31.10.2016 10:58

  Pravi sport za svako dete koje ima odredjenu nesto razvijeniju motoriku pokreta je akrobatika. Definitvno je to sport koji u sebi ima odredjenu dozu atraktivnosti.