Dodaj firmu

Akrobatika Pobednik

Neka Vaš izbor sporta bude gimnastika. Mislite na razvoj svoje dece i omogućite im zdrav i pravilan rast. U izuzetnim uslovima, u prostoru gimnastičke hale Pobednik na sajmu, omogućite mališanima da steknu prve gimnastičke korake.
Pročitaj više

Bulevar vojvode Mišića 14, Hala 4
Savski venac, Beograd

Gimnastički klub Pobednik TAŠ

Klub za gimnastiku "Pobednik" na Tašu opremljen je vrhunskom opremom za uspešno bavljenje sportskom gimnastikom dece i odraslih. Trenizi dece i odraslih u našem gimnastickom klubu Pobednik biće im pravo zadovoljstvo, jer smo sve podredili nj...
Pročitaj više

Ilije Garašanina 24
Palilula, Beograd

Gimnastički klub Pobednik Zemun

Gimnastički klub "Pobednik" naučiće Vaše dete da ništa nije nemoguće, ako se stvarno potrudi. Savladavanje gravitacije i stavljanje fizičkih sposobnosti u drugi plan, ono je čemu učimo naše polaznike. Dovoljno je da pokažete želju i verujet...
Pročitaj više

Gradski Park 2, Hala Pinki
Zemun, Beograd

Gimnastički klub Pobednik Novi Beograd

Pružite Vašem mališanu šansu da upozna lepote gimnastike. Kod nas ste uvek dobrodošli. Treniranje u idealnim uslovima, gimnastički klub "Pobednik" na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Goce Delčeva 38
Novi Beograd, Beograd

Gimnastički klub Pobednik Zvezdara

Gimnastički klub "Pobednik" u OŠ Marija Bursać Zvezdara, poseduje savremeno opremljenu salu sa vrhunskom opremom. Tim naših stručnih trenera brine se o svakom našem članu individualno, jer nam je cilj da svima pružimo jednake šanse za aktivn...
Pročitaj više

Milana Rakića 81
Zvezdara, Beograd

Gimnastički klub Pobednik - Braće Jerković

Posvetite se rastu i razvoju Vaših mališana na vreme, opredelite se za sport. Gimnastika je jedan od bazičnih sportova preporučljiva i potrebna za pravilan razvoj dece. Jedna od lokacija kluba Pobednik je na Voždovcu u naselju Braće Jerkovi...
Pročitaj više

Meštrovićeva 19, (Oš Djuro Daničić)
Voždovac, Beograd

Gimnastički klub Pobednik Vračar

Kao osnovni zadatak gimnastike u nasem gimnastickom klubu Pobednikna Vracaru, pored sticanja samopouzdanja, omogućeno je svakom pojedincu pravilno držanje tela, oblikovanje muskulature i stvaranje sportskog duha. Kroz brojne aktivnosti i dru...
Pročitaj više

Hadži Milentijeva 70, Južni Bulevar, u okviru OŠ Svetozar Marković
Vračar, Beograd

Gimnastički klub Pobednik Zvezdara

Vezbanjem sportske gimnastike u Gimnastickom klubu Pobednik Mirijevo, učiniće da deca od najranijeg doba nauče da koriste svoju snagu, steknu spretnost i fleksibilnost organizma, koja im je potrebna za adekvatan razvoj tela.
Pročitaj više

Šejkina 21а, VII Beogradska gimnazija
Zvezdara, Beograd

Ritmička gimnastika Pobednik

Škola ritmičke gimnastike Pobednik namenjena je svim devojčicama koje žele da se upoznaju sa lepotama jednog od najženstvenijih sportova. Dođite i Vi da trenirate ritmiku u idealnim uslovima novootvorenog centra GK “Pobednik”, na Sajmu, hala...
Pročitaj više

Beogradski sajam Hala 4
Savski venac, Beograd

Akrobatika na starogrčkom znači „hodati na prstima“. Svi smo bili u prilici da gledamo vešte akrobate i da se divimo njihovim pokretima koje sami nikada ne bismo mogli izvesti.

Takođe, akrobatiku možemo nazvati i akrobatskom gimnastikom. Kao takva, ona predstavlja kombinaciju koordinacije tela, veštine i izdržljivosti svakog vežbača.

Šta je akrobatika?

Poznato je da akrobatiku čine neobični pokreti koji stavljaju na iskušenje ravnotežu vežbača, pri čemu se konstantno pomeraju granice njegovih mogućnosti. Akrobatika će se najčešće povezati sa gimnastikom, mada elemenata ove discipline ima i u ronjenju ili u baletu. 

Kada je nastala akrobatika?

Za akrobatiku se može reći da objedinjuje plesne i gimnastičke pokrete i kao takav vid umetnosti, akrobatika se javlja još u drevnoj Kini. Tada je postala i važan deo kulture te zemlje.

Šta podrazumeva akrobatika?

Svaki vežbač, mora imati potpunu kontrolu nad svojim pokretima i težinom tela. Od njega se očekuje da sa lakoćom izvodi zadate vežbe, pri čemu se oslanja na sopstvenu snagu ali i na moć percepcije. 

Akrobatske vežbe

Primetićete da su vežbači izuzetno samouvereni, poseduju gipkost, pri čemu izvode fantastične akrobatske pokrete i neverovatne veštine. Vežbe su premeti, salto mortale i kontra salto, salto napred-nazad. 

Nabrojane akrobacije su suština akrobatike, gde se testira hrabrost gimnastičara, njegova samouverenost i spososbnosti. 

Pomenute vežbe su izuzetno zahtevne i teške, i pri tome je uključeno celo telo, a rezultat svega je stečena kontrola nad pokretima, što oduševljava sve koje vežbu gledaju. 

Kome je namenjena sportska akrobatika?

Pre svega, akrobatika je namenjena ljudima koji vole da pomeraju granice, u smislu izdržljivosti, umeća i snage. U akrobatskim elementima karakteristične su promene izuzetno kratkotrajnih, naizmeničnih oslonaca rukama i nogama o podlogu, pri čemu se telo vrlo često nalazi u fazi bez potpore, zapravo u fazi leta.

Kako se izvode akrobatski elementi?

Postoji više načina i oni su: sa nogu na ruke, s ruku na noge, s nogu na noge, s ruku na ruke. 

Koje su prednosti akrobatike?

Najvažnija prednost akrobatike je razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, statičke snage muskulature trupa, fleksibilnosti, ravnoteže i eksplozivne snage. 

Pri akrobatskim vežbama, poboljšava se sposobnost kretanja tela u prostoru, a takođe se razvijaju i svi oblici snage, zahvaljujući preciznom i brzom radu, kao i naizmeničnom aktivacijom pojedinog mišića i mišićnih grupa.

Šta je bitno pri izvođenju akrobatskih elemenata?

Sve izgleda veoma lako kada gledamo da akrobata izvodi vežbe, međutim, verovatno nikada nismo pomislili da je pri izvođenju pojedinih akrobatskih elemenata vrlo bitna amplituda pokreta u pojedinim zglobovima i zglobnim sistemima. Isto tako, važna je i estetska komponenta, koja se prikazuje kroz preciznost položaja tela kao i delova tela.

Fleksibilnost kao jedna od važnih motoričkih sposobnosti, izuzetno je bitna kod akrobatike.

Akrobatika – iskustva

Ovom disciplinom se jednako bave i pripadnice lepšeg i pripadnici jačeg pola. Pri tome, vežbači su različitih generacija. Važno je samo da budete hrabri i da prkosite gravitaciji snagom vlastitog tela.

Akrobatika – cena treninga:

Cene treninga su od 3500 din. do 5000 dinara mesečno, u zavisnosti od broja termina nedeljno, dok na tromesečnom nivou, cene su u proseku oko 12000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gimnastičke klubove oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane