Gimnasticki klub Pobednik Zvezdara

 • 6
4.67 | 9 ocena

O nama - GIMNASTIČKI KLUB POBEDNIK ZVEZDARA


Gimnastički klub "Pobednik" u OŠ Marija Bursać Zvezdara

Termini:

http://www.gimnastika.rs/lokacije-i-termini/termini-treninga.php

Trener:

Prof Ivan Lazović

Kombinacija motoričkih veština koje su sa velikom umetnošću savršeno ukombinovane sa fleksibilnošću i koordinacijom pokreta, predstavljaju suštinu sportske gimnastike.

Kompleksna sportska disciplina koja uključuje celo telo i predstavlja bazu svih sportova, naučiće Vas kako da iskoristite svoje sposobnosti i snagu do maksimuma.

Bavljenje gimnastikom preporučljivo je za pravilan psiho - fizički razvoj dece, od najranijeg doba.
Kao osnova svih sportova, gimnastika se savetuje deci od četvrte godine pa nadalje.
Razvijanje snage, mišićne mase, spretnosti i veština, čine da gimnastika bude gotovo neophodna za pravilno odrastnje dece.

Sportska gimnastika deli se na dve kategorije, mušku i žensku. Privlačna kako jačem tako i lepšem polu, gimnastika predstavlja izazov vredan savladavanja jer mogućnost da pomerite granice Vaših mogućnosti Vam je zagarantovana.

Gimnastički višeboj je sportska disciplina koja podrazumeva takmičenje na više sprava.
Među muške discipline svrstavaju se:

 • - parter
 • - konj sa hvataljkama
 • - preskok
 • - razboj
 • - vratilo
 • - krugovi

Od ženskih disciplina primenjuju se:

 • - preskok
 • - dvovisinski razboj
 • - greda
 • - parter

Redovnim dolaskom na treninge u našem gimnastičkom klubu "Pobednik" u OŠ Marija Bursać na Zvezdari Vaš mališan oblikovaće muskulaturu svog tela i postići pravilno držanje istog.
Pružićemo mu mogućnost da lako stvori zdrave radne navike koje će mu itekako trebati u daljem periodu života.

Dete koje na vreme izgradi svoj karakter i stekne osećaj odgovornosti, biće u stanju da prepozna bitne stvari u životu i izdvoji prave vrednosti od mnoštva informacija koje dolaze do njega.
Sportska gimnastika podiže samopouzdanje kod dece, utiče na jačanje njihove ličnosti, jer spoznaja da su u stanju da savladaju realne mogućnosti svog tela na treninzima, motiviše ih da daju i više od svog maksimuma.

Bavljenje sportskom gimnastikom pogodno je podjednako i za mirniju i za aktivniju decu.
Ukoliko su Vaši mališani po prirodi mirni, gimnastika će ih navesti da požele da skaču, prevrću se, penju se i preskaču prepreke.

Aktivinijoj deci približićemo značaj discipline i otkriti njene čari.
Iako je gimnastika individualni sport, klub za gimnastiku "Pobednik" prilikom svojih treninga akcenat stavlja na druženje dece i grupne aktivnosti.
Cilj nam je da vreme koje Vaše dete provede kod nas, istom bude zanimljivo i da kroz timski rad, spozna prednosti ovog specifičnog sporta.
Grupe formiramo u zavisnosti od uzrasta dece.

Posle bavljenja gimnastikom, ukoliko se Vaše dete kasnije u životu opredeli za bavljenje nekim drugim sportom, gimnastika će mu biti savršena osnova i potpora za odabir sporta po njegovoj želji.
Stečene radne navike, olakšaće Vašem detetu kombinaciju treninga, obaveza u školi i druženja sa prijateljima.

Tačno određene vežbe, istezanja, saginjanja, penjanja uz konopac ili šipku, sprečiće nastanak ravnih tabana kod Vašeg deteta i biti dobra prevencija za sprečavanje deformiteta njegovog tela.
Jako i zdravo telo, pravilno formirano omogućiće Vašem detetu da stekne samopouzdanje neophodno za svakodnevne izazove.
Sport koji karakteriše činjenica da telo gimnastičara prkosi gravitaciji, osnosno da je moguće težinu svoga tela držati na rukama, čine da gimnastika izbije u prvi plan po pitanju sportskih disciplina koje jačaju kosti i mišiće.

Dobra cirkulacija i brži metabolizam, detetu će omogućiti da se lakše snalazi u situacijama koje ga očekuju.
Pozitivan uticaj na funkcije mozga kod dece, čine da gimnastika bude itekako preporučljiva devojčicama i dečacima svih uzrasta.

Svoj doprinos sportska gimnastika daje boljem uspehu u školi i lakšem savladavanju gradiva, jer utiče na koncentraciju i pamćenje kod dece.
Budući da su naši treninzi u grupama, mališane učimo prijateljskom ponašanju i otvorenom stavu prema sebi i drugima.

Pozitivan odnos prema ljudima i stvarima oko sebe, koji Vašem mališanu predstavljamo kao bolju opciju, omogućiće mu da lakše prihvati i shvati svet oko sebe.
Dete koje je aktivno i uključeno u sportske aktivnosti od malih nogu, manje je sklono različitim porocima i štetnim uticajima sredine.
Nenametljiv ali učinkovit način da Vaše dete stekne samouveren stav i smanji osećaj nemoći, koji ga čini labilnom osobom.
Takođe deca koja se bave gimnastikom su srećnija, pozitivnija i definitivno najmanje sklona depresiji i nervozi.

Sportska gimnastika naučiće Vaše dete samokontroli i sportskom ponašanju što znači da će se poneti kao pobednik i u situacijama koje nisu bile u njegovu korist.

Gimnastički klub "Pobednik" u OŠ Marija Bursać Zvezdara, poseduje savremeno opremljenu salu sa vrhunskom opremom.
Tim naših stručnih trenera brine se o svakom našem članu individualno, jer nam je cilj da svima pružimo jednake šanse za aktivno baljenje gimnastikom.
Pružite Vašem detetu šansu da dostigne neverovatne rezultate.

Gimnastički klub "Pobednik" u OŠ Marija Bursać Zvezdara, Vas očekuje. Naša vrata su Vam uvek širom otvorena.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2018 10:53
Lidija Ostojic

Odlican klub!!Za svu pohvalu!!!

24.02.2017 02:11
Borislav Milic

Topla preporuka za vase malisane.Kompleksna sportska disciplina koja ukljucuje celo telo i predstavlja bazu svih sportova,naucice vas kako da iskoristite svoje sposobnosti i snagu do maksimuma.

07.03.2015 10:23
Goran Andonov

Najbolji ste gimnasticki klub u Beogradu !

Ovakve uslove za treniranje gimnastike zaista ne znam ni jedan gimnasticki klub da omogucuje deci i polaznicima gimnastike nigde u Srbiji.

23.09.2014 12:12
Ceca

Sada nam skola Marija Bursac sluzi i kao skola sporta. Radujemo se i tom "vanrednom" dolasku u skolu jer su treninzi gimnastike nesto sto prosto obozavamo.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Gimnastika
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Gimnasticki klub Pobednik Zvezdara
 • gimnasticki klub pobednik zvezdara,
 • pobednik zvezdara gimnasticki klub