Vratite se na mobilnu verziju sajta
Vadjenje umnjaka Vađenje umnjaka - ove ordinacije rade vadjenje umnjaka, saznajte kako izgleda postupak vadjenja umnjaka, kao i cene i akcije za vadjenje umnjaka www.navidiku.rs Vadjenje umnjaka

Vadjenje umnjaka

Umnjaci mogu biti kao i svi drugi zubi. Moglo bi se reći da većina ljudi ima problem sa njima, međutim ima i srećnika kojima umnjaci izniknu sasvim normalno, i postave se u zubni niz. Ukoliko ih pravilno negujemo, odnosno održavamo dobru oralnu higijenu, umnjaci nam mogu biti veoma korisni zubi koji će nas služiti celog života.

Vađenje umnjaka hirurškim putem

Impaktirani zubi su urasli zubi. Pošto umnjaci niču poslednji, obično oko 18 do 25 godine života, svi ostali zubi su već iznikli i za umnjake često nema mesta. Zato oni niknu koliko mogu, odnosno do pola, ili ne niknu nimalo, ostajući u viličnoj kosti.  
Ovakvi urasli zubi prave nam mnoge probleme. Podložni su karijesu, jer ih je vrlo teško oprati, zbog njihove nedostupnosti. Zbog toga što potiskuju ostale zube napred, stomatolozi često zahtevaju da se umnjaci rano izvade. Mogu oštetiti i zub do sebe, jer se karijes proširi zbog položaja umnjaka. Takođe, zbog zadržavanja hrane, može doći do pojave bakterija, a česte su i ciste, koje stvaraju deformitet u kosti. 

Vađenje umnjaka iskustva

Najpre je potrebno napraviti digitalni ortopan, odnosno snimak donje i gornje vilice. Vašeg oralnog hirurga moraćete upoznati sa vašim opštim zdravstvenim stanjem. Tačno vreme trajanja same operacije je individualno, međutim, ono što je bitno jeste da ništa nećete osetiti, jer se sve radi uz snažnu lokalnu anesteziju. 
Ipak, hirurško vađenje umnjaka svakako donosi više komplikacija od običnog vađenja zuba. Može se desiti, da nakon intervencije, imate malo krvi u pljuvačci, otežano otvaranje usta, ili otok... Rana se ne sme iritirati, niti ispirati, ne sme se pušiti 36 sati nakon intervencije. Preporučuje se konzumacija lagane hrane.
Sve ove neprijatnosti prođu za oko nedelju dana od operacije, kada se i zakazuje kontrolni pregled i skidanje konaca.

Vađenje umnjaka cene

Cene se kreću od 6000 do 10 000 dinara. 
 
* Cene su prikazane orijentaciono, za precizne podatke za uslugu vađenje zuba, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.
 
 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od stomatoloških ordinacija gde mozete raditi usugu VADjENjE UMNjAKA

Vadjenje umnjaka :
Vadjenje umnjaka Beograd:
Vadjenje umnjaka Šabac:
Vadjenje umnjaka Pančevo:
Vadjenje umnjaka Novi Sad:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu VADjENjE UMNjAKA

Hirurško vađenje umnjaka

popust 20%

Hirurško vađenje umnjaka

Hirurško vađenje umnjaka po ceni od 9.840 din samo u stomatološkoj...Pročitajte više

Cena kupona: 12.300din./9.840din.

Firma: Stomatoloska ordinacija Demident
Kostolačka 58, Beograd,

77d:17h:03m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Vadjenje umnjaka
Napišite komentar:
Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:01

Vadjenje umnjaka nje ni malo jednostavan proces. Zbog toga se vadjenje umnjaka cesto mora sprovesti hirurskim putem. U procesu se cena operacije krece oko 10000 dinara pa na vise.

Dusan Markovic

Utorak, 23.08.2016. 12:25

Vadjenje umnjaka nekada moze da bude jednostavno a nekada komplikovano. Pri tome, ukoliko trazite da vadjenje umnjaka bude jednostavno mozda imate prevelika ocekivanja. Vrlo se lako moze desiti da cete morati umnjake da vadite hirurskom intervencijom.

Marko Petrovic

Petak, 23.09.2016. 09:54

Vadjenje umnjaka moze nekada da bude veoma jednostavno a nekada i veoma komplikovano. Zbog toga je vadjenje umnjaka nesto sto moze veoma kvalitetno da se uradi u stomatoloskoj ordinaciji Dragana Arsic.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 01:20

Postoje slucajevi kada je vadjenje umnjaka veoma tesko i koplikovano. Tada treba da posetite ordinaciju kao sto je Dental Studio Dro.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 09:52

Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju vadjenja umnjaka, slobodno posetite stomatolosku ordinaciju dr. Sveta Markovic. Zapravo je u svakom slucaju to ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:13

Ako mene licno pitate, vadjenje umnjaka bas moze da bude onako problematicno ali je zato ipak potrebno da pronadjete nekog proverenog stomatologa.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 02:31

Sto se tice umnjaka, nije samo problem u tome da se to plati vec sto to treba da uradi stvarno neko ko je profesionalan.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 07:40

Koliko mi se samo cini, sto se mene licno tice, svako vadjenje umnjaka mora uvek ozbiljno da se plati. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 07:49

Koliko mi se samo cini, vadjenje umnjaka je u svakom slucaju nesto sto na kraju krajeva mora da bude poprilicno profesionalno izvedeno.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 09:24

Sto se tice vadjenja umnjaka, odmah treba da znate da je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je cisto kasapljenje.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:36

Ovako nesto sigurno da pre ili kasnije mora da boli

Todor Markovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:22

U danasnje vreme vadjenje umnjaka zaista vise nije toliko zahvalno kao sto bi nekada trebalo da bude.

Simona Vucinic

Utorak, 09.05.2017. 09:16

Kako god da okrenete, nije vadjenje umnjaka ni malo jednostavno. Cak sta vise ono nije ni malo naivno po pitanju cena.