Vadjenje umnjaka Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Vadjenje umnjaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hirurško vađenje umnjaka (impaktiranih zuba)

Akcija -50% 4500 Din.
Hirurško vađenje umnjaka (impaktiranih zuba) po ceni od 4.500 din samo u Stomatološkoj ordinaciji dr Todorović!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vadjenje umnjaka

Umnjaci mogu biti kao i svi drugi zubi. Moglo bi se reći da većina ljudi ima problem sa njima, međutim ima i srećnika kojima umnjaci izniknu sasvim normalno, i postave se u zubni niz. Ukoliko ih pravilno negujemo, odnosno održavamo dobru oralnu higijenu, umnjaci nam mogu biti veoma korisni zubi koji će nas služiti celog života.

Vađenje umnjaka hirurškim putem

Impaktirani zubi su urasli zubi. Pošto umnjaci niču poslednji, obično oko 18 do 25 godine života, svi ostali zubi su već iznikli i za umnjake često nema mesta. Zato oni niknu koliko mogu, odnosno do pola, ili ne niknu nimalo, ostajući u viličnoj kosti.  

Ovakvi urasli zubi prave nam mnoge probleme. Podložni su karijesu, jer ih je vrlo teško oprati, zbog njihove nedostupnosti. Zbog toga što potiskuju ostale zube napred, stomatolozi često zahtevaju da se umnjaci rano izvade. Mogu oštetiti i zub do sebe, jer se karijes proširi zbog položaja umnjaka. Takođe, zbog zadržavanja hrane, može doći do pojave bakterija, a česte su i ciste, koje stvaraju deformitet u kosti. 

Vađenje umnjaka iskustva

Najpre je potrebno napraviti digitalni ortopan, odnosno snimak donje i gornje vilice. Vašeg oralnog hirurga moraćete upoznati sa vašim opštim zdravstvenim stanjem. Tačno vreme trajanja same operacije je individualno, međutim, ono što je bitno jeste da ništa nećete osetiti, jer se sve radi uz snažnu lokalnu anesteziju. 

Ipak, hirurško vađenje umnjaka svakako donosi više komplikacija od običnog vađenja zuba. Može se desiti, da nakon intervencije, imate malo krvi u pljuvačci, otežano otvaranje usta, ili otok... Rana se ne sme iritirati, niti ispirati, ne sme se pušiti 36 sati nakon intervencije. Preporučuje se konzumacija lagane hrane.

Sve ove neprijatnosti prođu za oko nedelju dana od operacije, kada se i zakazuje kontrolni pregled i skidanje konaca.

Vađenje umnjaka cene

Cene se kreću od 6000 do 10 000 dinara. 

 

* Cene su prikazane orijentaciono, za precizne podatke za uslugu vađenje zuba, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

22.11.2018
Zorica Simic
Vadjenje umnjaka nje ni malo jednostavan proces. Zbog toga se vadjenje umnjaka cesto mora sprovesti hirurskim putem. U procesu se cena operacije krece oko 10000 dinara pa na vise.
09.05.2017
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, nije vadjenje umnjaka ni malo jednostavno. Cak sta vise ono nije ni malo naivno po pitanju cena.
24.04.2017
Todor Markovic
U danasnje vreme vadjenje umnjaka zaista vise nije toliko zahvalno kao sto bi nekada trebalo da bude.
27.03.2017
Marta Dencevic
Ovako nesto sigurno da pre ili kasnije mora da boli
21.02.2017
Janko Zivanovic
Sto se tice vadjenja umnjaka, odmah treba da znate da je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je cisto kasapljenje.
03.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, vadjenje umnjaka je u svakom slucaju nesto sto na kraju krajeva mora da bude poprilicno profesionalno izvedeno.
24.01.2017
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se mene licno tice, svako vadjenje umnjaka mora uvek ozbiljno da se plati. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.
05.01.2017
Nikolina Pantelic
Sto se tice umnjaka, nije samo problem u tome da se to plati vec sto to treba da uradi stvarno neko ko je profesionalan.
16.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, vadjenje umnjaka bas moze da bude onako problematicno ali je zato ipak potrebno da pronadjete nekog proverenog stomatologa.
30.11.2016
Jana Stankovic
Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju vadjenja umnjaka, slobodno posetite stomatolosku ordinaciju dr. Sveta Markovic. Zapravo je u svakom slucaju to ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.
14.11.2016
Biljana Brankovic
Postoje slucajevi kada je vadjenje umnjaka veoma tesko i koplikovano. Tada treba da posetite ordinaciju kao sto je Dental Studio Dro.
23.09.2016
Marko Petrovic
Vadjenje umnjaka moze nekada da bude veoma jednostavno a nekada i veoma komplikovano. Zbog toga je vadjenje umnjaka nesto sto moze veoma kvalitetno da se uradi u stomatoloskoj ordinaciji Dragana Arsic.
23.08.2016
Dusan Markovic
Vadjenje umnjaka nekada moze da bude jednostavno a nekada komplikovano. Pri tome, ukoliko trazite da vadjenje umnjaka bude jednostavno mozda imate prevelika ocekivanja. Vrlo se lako moze desiti da cete morati umnjake da vadite hirurskom intervencijom.
20.07.2016
Lea Stankovic
Vadjenje umnjaka nje ni malo jednostavan proces. Zbog toga se vadjenje umnjaka cesto mora sprovesti hirurskim putem. U procesu se cena operacije krece oko 10000 dinara pa na vise.