Dodaj firmu

Ultrazvuk životinja Taurunum Vet

Veterinarska ambulanta u Zemunu. Preventiva, stomatologija, interna medicina, oftalmologija i druge usluge
Pročitaj više

Prvomajska 117
Zemun, Beograd

Veterinarska ambulanta Ćirković ultrazvuk životinja

Veterinarska ambulanta u Zemunu sa kompletnim veterinarskim uslugama, kao što su labooratorijske analize, kardiološke usluge, čipovanje, preventiva, savetovanje, vitamini, lekovi i oprema.
Pročitaj više

Gornjogradska 7m
Zemun, Beograd

Altervet veterinarska ambulanta

Altervet veterinarska ambulanta nalazi se na Altini. Profesionalni pregledi iskusnih veterinara za sve kućne ljubimce kao i efikasno rešavanje hitnih intervencija
Pročitaj više

Ugrinovački put 38i
Zemun, Beograd

Beli Očnjak Vet veterinar ultrazvuk životinja

Veterinarska ambulanta u Beogradu nudi sve bazične veterinarske usluge, od vakcinacije, kliničkih pregleda, sterilizacije, kastracije
Pročitaj više

Generala Štefanika 51
Voždovac, Beograd

A-Z Vet veterinarska ambulanta

Veterinarska apoteka na Novom Beogradu. Briga o ljubimcima kroz razvoj sa osvrtom na svaki aspekt njihovog bića kroz pružanje kardioloških, stomatoloških i drugih usluga
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22 l, lokal 13, A blok
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk životinja VDC veterinarska ambulanta

Veterinarska ambulanta sa modernom tehnologijom i opremom, sa svim potrebnim uslugama za vaše ljubimce na Vračaru.
Pročitaj više

Jovana Rajića 5, (crveni krst)
Vračar, Beograd

MEDA VET Veterinarska ambulanta

Meda Vet veterinarska ambulanta nalazi se na Novom Beogradu. Od veterinarskih usluga dostupne su sve najvažnije usluge iz oblasti veterinarske prakse kao što su preventive, ultrazvučni pregledi, hirurške intervencije i drugo.
Pročitaj više

Gandijeva 115a, blok 70, Stari zanatski centar
Novi Beograd, Beograd

Zoohome veterinarska ambulanta

Zoohome veterinarska ambulanta nalazi se na Ledinama.U mogućnosti je da obavi sve vrste veterinarskih usluga, od preventivnih pregleda do hirurških zahvata
Pročitaj više

Surčinska 179b, Ledine (parking Aquapark Hollywood)
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk životinja Canis Et Felis veterinarska ambulanta

Veterinarska ambulanta „Canis Et Felis“ nalazi se u Sopotu. Jedna je od najkompletnijih veterinarskih ambulanti za lečenje, vakcinaciju, preglede i ultrazvčnu dijagnostiku
Pročitaj više

Kneza Miloša 48a
Sopot, Beograd

Ultrazvuk životinja Veterinarska ambulanta Tomić

Veterinarska ambulanta Tomić se bavi preventivom i unapređenjem zdravlja Vaših kućnih ljubimaca. Stručni tim će uz pomoć savremene dijagnostičke opreme izvršiti kompletan pregled, postaviti dijagnozu i pružiti potrebnu terapiju. Za hitne intervencije, na raspolaganju Vam je naša dežurna služba 00-24h svakog dana
Pročitaj više

Valjevska 1, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Ultrazvuk životinja Pet Friend Višnjička banja

Kao pravi prijatelj Vašeg ljubimca, veterinarska ambulanta Pet Friend Višnjička banja nudi pregled od strane vrhunskih stručnjaka, kao i sve vrste laboratorijskih analiza. Specijalnost naše ambulante je rad sa malim životinjama, posebno psima i mačkama
Pročitaj više

Slobodana Jovanovića 6, Višnjička Banja
Palilula, Beograd

Ultrazvuk životinja My Vet plus

Veterinarska ambulanta My Vet Plus je savremena veterinarska ambulanta specijalizovana za lečenje svih vrsta kućnih ljubimca. Ono po čemu se izdvajamo je dijagnostika i lečenje egzotičnih životinja, a naš tim čine veterinari sa 15 godina iskustva.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 518v
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk životinja Pet Friend

Veterinarska ambulanta Pet Friend pruza sledece usluge: preventiva, dijagnostika, terapija, hirurgija, hitne intervencije 00-24h, dolazak po pozivu
Pročitaj više

Borska 9c, Miljakovac
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk životinja Veterinarska stanica Lazarević

Zrenjaninski put 30
Borča, Beograd

Ultrazvuk životinja Vetvizija

Specijalista veterinarske hirurgije Mladen Reljić u prijatnom ambijentu obavlja specijalističke preglede, dijagnostiku, intervenciju i terapije
Pročitaj više

Sušačka 1
Voždovac, Beograd

Ultrazvuk životinja Golden Pet Voždovac

Veterinarska ambulanta Golden Pet Voždovac bavi se preventivom i terapijom bolesti kućnih ljubimaca, posebno pasa i mačaka. Naša ambulanta je usko specijalizovana u oblasti hirurgije, a sve intervencije izvodi specijalista veterinarske hirurgije.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 224
Voždovac, Beograd

Ultrazvuk životinja Pet House

Veterinarska ambulanta i šišanje pasa Pet House nalazi se u naselju Bežanijska kosa, opština Novi Beograd
Pročitaj više

Nikole Dobrovica 44, lok1a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk životinja Vetra

Veterinarska ambulanta Vetra je poznato mesto na bezanijskoj kosi za sve vlasnike svojih kucnih ljubimaca.Ukoliko ste primetili bilo kakve promene ili simptome odmah dovedite vaseg kucnog ljubimca gde ce ga primiti tim vrhunskih veterinara i hirurga.
Pročitaj više

Marka Čelebonovića bb
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk životinja Pas, mačka i ...

Veterinarska ambulanta Pas, macka i nalazi se u ulici Omladinskih Brigada 7dj, opstina Novi Beograd
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 7đ
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk životinja Veterinarska ambulanta Vidikovac

Patrijarha Joanikija 11a
Rakovica, Beograd

Svi znamo da je ultrazvuk zivotinja veoma korisna dijagnostička metoda, i svi mi smo se bar jednom u životu podvrgli takvom pregledu. Sa druge strane, u našoj zemlji postaje sve raširenija primena ultrazvuka pri dijanostikovanju oboljenja naših kućnih ljubimaca, pasa i mačaka.

Ultrazvuk kućnih ljubimaca

Navedimo primer koji se često susreće u veterinarskoj praksi, a to je praćenje graviditeta, odnosno, trudnoće kuce ili mace. Nekada se o tome nije vodilo puno računa, dok se danas  praćenju gravidnosti životinja poklanja velika pažnja, a jedan od načina za to je i ultrazvuk.

Da li je ženka trudna, može se znati između treće i četvrte nedelje gravidnosti, ali ne i broj plodova, ukoliko je on veći. Za razliku od primene ultrazvuka u humanoj medicini, nije moguće ustanoviti ni pol štenaca ili mačića.

Sa druge strane, ultrazvuk je neophodan da bi se pratile vitalne funkcije ploda kao i da bi se odredio najpovoljniji momenat za izvođenje carskog reza.

Ultrazvuk pasa

Primenom ove metode moguće je dobiti korisne podatke o unutrašnjoj građi organa abdomena kao i grudne duplje. Uz pomoć ultrazvuka može se pratiti rad srca. Pored toga, mogu se lepo videti i promene u radu jetre, bubrega, digestivnog trakta, reproduktivnog trakta i sl. Ultrazvuk se koristi i u oftalmologiji kao i kod nekih oboljenja koja su vezana za lokomotorni sistem, kao što je povreda tetiva, recimo.

Ultrazvuk mačaka

Potrebno je da znamo da ultrazvuk ne može zameniti druge dijagnostičke metode, kao što je rendgenski pregled, na primer. Ultrazvuk sa ostalim dijagnostičkim metodama pruža jasniju sliku o zdravstvenom stanju i problemima koje može imati vača mačka.

Važno je istaći da vaša ljubimica neće biti uspavana prilikom pregleda, odnosno retkost je i davanje sedativa, već se samo mora pravilno pozicionirati da bi se ultrazvuk pravilno očitao.

Ultrazvuk životinja – iskustva

Vaši ljubimci, psi i mačke, biće obrijani na tom delu tela gde se obavlja ultrazvuk, jer dlaka ima tendenciju da skuplja prljavštinu, što daje veterinaru netačne informacije. Ultrazvučnom sondom se prelazi preko kože pacijenta, i na monitoru aparata se dobija jasna slika unutrašnjih organa.

Postoji mnogo stanja gde se lako postavlja dijagnoza, kao što je kamenje u mokraćnoj bešici i bubrezima, na primer. Takođe, i razne tumore je moguće otkriti u početnoj fazi i tako primeniti odgovarajuću terapiju na vreme, kao bi šanse za izlečenje bile veće. 

Napomenimo da uspešnost obavljenog pregleda umnogome zavisi od kvaliteta aparata, ali i od iskustva i stručnosti veterinara koji ultrazvučni pregled obavlja. 

Ultrazvuk životinja – cena:

Cena se u proseku kreće od 2.000 – 2.500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane