Proizvodi Ultrazvuk životinja

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za ULTRAZVUK ZIVOTINjA

Zoohome veterinarska ambulanta

Surčinska 179b, Ledine (parking Aquapark Hollywood)
Novi Beograd, Beograd

Zoohome veterinarska ambulanta nalazi se na Ledinama.U mogućnosti je da obavi sve vrste veterinarskih usluga, od preventivnih pregleda do hirurških zahvata
Pročitaj više

Canis Et Felis veterinarska ambulanta

Kneza Miloša 48a
Sopot, Beograd

Veterinarska ambulanta „Canis Et Felis“ nalazi se u Sopotu. Jedna je od najkompletnijih veterinarskih ambulanti za lečenje, vakcinaciju, preglede i ultrazvčnu dijagnostiku
Pročitaj više

Veterinarska ambulanta Tomić

Valjevska 1, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Veterinarska ambulanta Tomić se bavi preventivom i unapređenjem zdravlja Vaših kućnih ljubimaca. Stručni tim će uz pomoć savremene dijagnostičke opreme izvršiti kompletan pregled, postaviti dijagnozu i pružiti potrebnu terapiju. Za hitne intervencije, na raspolaganju Vam je naša dežurna služba 00-24h svakog dana
Pročitaj više

Zeleni Venac Vet Veterinarska ambulanta

Lomina 41, lok 5
Savski venac, Beograd

Brinemo o zdravlju Vaših kućnih ljubimaca i nudimo Vam profesionalne i kvalitetne veterinarske usluge kada su Vaši ljubimci bolesni i u opasnosti. Dolazimo i na Vašu adresu
Pročitaj više

Pet Friend Višnjička banja veterinarska ambulanta

Slobodana Jovanovića 6, Višnjička Banja
Palilula, Beograd

Kao pravi prijatelj Vašeg ljubimca, veterinarska ambulanta Pet Friend Višnjička banja nudi pregled od strane vrhunskih stručnjaka, kao i sve vrste laboratorijskih analiza. Specijalnost naše ambulante je rad sa malim životinjama, posebno psima i mačkama

MEDA VET Veterinarska ambulanta

Gandijeva 115a, blok 70, Stari zanatski centar
Novi Beograd, Beograd

Meda Vet veterinarska ambulanta nalazi se na Novom Beogradu. Od veterinarskih usluga dostupne su sve najvažnije usluge iz oblasti veterinarske prakse kao što su preventive, ultrazvučni pregledi, hirurške intervencije i drugo.

Veterinarska ambulanta Doktor Dača

Nehruova 59
Novi Beograd, Beograd

Sa željom da Vaš ljubimac uvek bude zdrav i razigran, veterinarska ambulanta Doktor Dača pruža kompletnu zdravstvenu zaštitu za sve vrste životinja. Uz procedure hiruškog i standardnog lečenja, poseban akcenat stavljamo na preventivu i edukaciju vlasnika.

Veterinarska ambulanta My Vet plus

Bulevar kralja Aleksandra 518v
Zvezdara, Beograd

Veterinarska ambulanta My Vet Plus je savremena veterinarska ambulanta specijalizovana za lečenje svih vrsta kućnih ljubimca. Ono po čemu se izdvajamo je dijagnostika i lečenje egzotičnih životinja, a naš tim čine veterinari sa 15 godina iskustva.

Pet Friend veterinarska ambulanta

Borska 9c, Miljakovac
Rakovica, Beograd

Veterinarska ambulanta Pet Friend pruza sledece usluge: preventiva, dijagnostika, terapija, hirurgija, hitne intervencije 00-24h, dolazak po pozivu

Veterinarska ambulanta VetHome

Susedgradska 26a
Rakovica, Beograd

Veterinarska ambulanta VetHome je specijalizovana za pružanje preventiva i terapija Vašim ljubimcima koju vodi doktor specijalistsa veterinarske medicine sa preko 20 godina iskustva u svakodnevnom radu sa malim životinjama. Budite sigurni da nam je zdravlje Vaših ljubimaca na prvom mestu.

Golden Pet Voždovac veterinarska ambulanta

Vojvode Stepe 224
Voždovac, Beograd

Veterinarska ambulanta Golden Pet Voždovac bavi se preventivom i terapijom bolesti kućnih ljubimaca, posebno pasa i mačaka. Naša ambulanta je usko specijalizovana u oblasti hirurgije, a sve intervencije izvodi specijalista veterinarske hirurgije.

Vet House veterinarska ambulanta

Cara Uroša 37, Dorćol
Stari grad, Beograd

Veterinarska ambulanta Vet House je već dugi niz godina siguran partner velikog broja vlasnika najrazličitijih kućnih ljubimaca. U prijatnom i moderno opremljenom prostoru naše ambulante nudimo Vam kompletne veterinarske usluge na jednom mestu

Pet House veterinarska ambulanta

Nikole Dobrovica 44, lok1a
Novi Beograd, Beograd

Veterinarska ambulanta i šišanje pasa Pet House nalazi se u naselju Bežanijska kosa, opština Novi Beograd

Vetvizija veterinarska ambulanta

Vitanovačka 44
Voždovac, Beograd

Specijalista veterinarske hirurgije Mladen Reljić u prijatnom ambijentu obavlja specijalističke preglede, dijagnostiku, intervenciju i terapije

Veterinarska ambulanta Vetra

Marka Čelebonovića bb
Novi Beograd, Beograd

Veterinarska ambulanta Vetra je poznato mesto na bezanijskoj kosi za sve vlasnike svojih kucnih ljubimaca.Ukoliko ste primetili bilo kakve promene ili simptome odmah dovedite vaseg kucnog ljubimca gde ce ga primiti tim vrhunskih veterinara i hirurga.

Veterinarska ambulanta Pas, mačka i ...

Omladinskih Brigada 7đ
Novi Beograd, Beograd

Veterinarska ambulanta Pas, macka i nalazi se u ulici Omladinskih Brigada 7dj, opstina Novi Beograd

Veterinarska ambulanta Vet House

Blagoja Parovica 27, Banovo Brdo, Cara Uroša 37, Dorćol
Čukarica, Beograd

Veterinarska ambulanta Vet House nalazi se u ulici Blagoja Parovića 27, Banovo Brdo, i Cara Uroša 37, Dorćol. Pored pasa i mačaka, brinemo o zdravlju sve većeg broja egzotičnih životinja (kornjače, zmije, gušteri, papagaji)

Veterinarska ambulanta Vidikovac

Patrijarha Joanikija 11a
Rakovica, Beograd

Veterinarska Stanica Vidra-Vet

Vojvođanska 228
Surčin, Beograd

Veterinarska ambulanta Ćirković

Gornjogradska 7m
Zemun, Beograd

Veterinarska ambulanta Ćirković se nalazi u Zemunu u ulici Gornjogradska 7m. Pregledom i preventivnom negom, zdravstveni problemi kućnih ljubimaca mogu se izbeći, ali ukoliko dođe do problema, tu smo da pružimo usluge na sledećim poljima: internistički pregledi, rengenska dijagnostika, sve vrste vakcina , obelezavanje zivotinja mikro cipom, hirurgija

Veterinarska ambulanta Palvet

Bulevar JNA 34, Jajinci
Voždovac, Beograd

Veterinarska stanica Lazarević

Zrenjaninski put 30
Beograd

Svi znamo da je ultrazvuk zivotinja veoma korisna dijagnostička metoda, i svi mi smo se bar jednom u životu podvrgli takvom pregledu. Sa druge strane, u našoj zemlji postaje sve raširenija primena ultrazvuka pri dijanostikovanju oboljenja naših kućnih ljubimaca, pasa i mačaka.

Ultrazvuk kućnih ljubimaca

Navedimo primer koji se često susreće u veterinarskoj praksi, a to je praćenje graviditeta, odnosno, trudnoće kuce ili mace. Nekada se o tome nije vodilo puno računa, dok se danas  praćenju gravidnosti životinja poklanja velika pažnja, a jedan od načina za to je i ultrazvuk.

Da li je ženka trudna, može se znati između treće i četvrte nedelje gravidnosti, ali ne i broj plodova, ukoliko je on veći. Za razliku od primene ultrazvuka u humanoj medicini, nije moguće ustanoviti ni pol štenaca ili mačića.

Sa druge strane, ultrazvuk je neophodan da bi se pratile vitalne funkcije ploda kao i da bi se odredio najpovoljniji momenat za izvođenje carskog reza.

Ultrazvuk pasa

Primenom ove metode moguće je dobiti korisne podatke o unutrašnjoj građi organa abdomena kao i grudne duplje. Uz pomoć ultrazvuka može se pratiti rad srca. Pored toga, mogu se lepo videti i promene u radu jetre, bubrega, digestivnog trakta, reproduktivnog trakta i sl. Ultrazvuk se koristi i u oftalmologiji kao i kod nekih oboljenja koja su vezana za lokomotorni sistem, kao što je povreda tetiva, recimo.

Ultrazvuk mačaka

Potrebno je da znamo da ultrazvuk ne može zameniti druge dijagnostičke metode, kao što je rendgenski pregled, na primer. Ultrazvuk sa ostalim dijagnostičkim metodama pruža jasniju sliku o zdravstvenom stanju i problemima koje može imati vača mačka.

Važno je istaći da vaša ljubimica neće biti uspavana prilikom pregleda, odnosno retkost je i davanje sedativa, već se samo mora pravilno pozicionirati da bi se ultrazvuk pravilno očitao.

Ultrazvuk životinja – iskustva

Vaši ljubimci, psi i mačke, biće obrijani na tom delu tela gde se obavlja ultrazvuk, jer dlaka ima tendenciju da skuplja prljavštinu, što daje veterinaru netačne informacije. Ultrazvučnom sondom se prelazi preko kože pacijenta, i na monitoru aparata se dobija jasna slika unutrašnjih organa.

Postoji mnogo stanja gde se lako postavlja dijagnoza, kao što je kamenje u mokraćnoj bešici i bubrezima, na primer. Takođe, i razne tumore je moguće otkriti u početnoj fazi i tako primeniti odgovarajuću terapiju na vreme, kao bi šanse za izlečenje bile veće. 

Napomenimo da uspešnost obavljenog pregleda umnogome zavisi od kvaliteta aparata, ali i od iskustva i stručnosti veterinara koji ultrazvučni pregled obavlja. 

Ultrazvuk životinja – cena:

Cena se u proseku kreće od 2.000 – 2.500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.