Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za GASTROSKOPIJU PASA

MEDA VET Veterinarska ambulanta

Gandijeva 115a, blok 70, Stari zanatski centar

Meda Vet veterinarska ambulanta nalazi se na Novom Beogradu. Od veterinarskih usluga dostupne su sve najvažnije usluge iz oblasti veterinarske prakse kao što su preventive, ultrazvučni pregledi, hirurške intervencije i drugo.
Pročitaj više

Veterinarska ambulanta VetHome

Susedgradska 26a

Veterinarska ambulanta VetHome je specijalizovana za pružanje preventiva i terapija Vašim ljubimcima koju vodi doktor specijalistsa veterinarske medicine sa preko 20 godina iskustva u svakodnevnom radu sa malim životinjama. Budite sigurni da...
Pročitaj više

Pet House veterinarska ambulanta

Nikole Dobrovica 44, lok1a

Veterinarska ambulanta i šišanje pasa Pet House nalazi se u naselju Bežanijska kosa, opština Novi Beograd
Pročitaj više

Veterinarska ambulanta Ćirković

Gornjogradska 7m

Veterinarska ambulanta Ćirković se nalazi u Zemunu u ulici Gornjogradska 7m. Pregledom i preventivnom negom, zdravstveni problemi kućnih ljubimaca mogu se izbeći, ali ukoliko dođe do problema, tu smo da pružimo usluge na sledećim poljima: in...

Veterinarska stanica Lazarević

Zrenjaninski put 30

Vet House veterinarska ambulanta

Cara Uroša 37, Dorćol

Veterinarska ambulanta Vet House je već dugi niz godina siguran partner velikog broja vlasnika najrazličitijih kućnih ljubimaca. U prijatnom i moderno opremljenom prostoru naše ambulante nudimo Vam kompletne veterinarske usluge na jednom me...

Kada se rdi gastroskopija pasa? Psi su poznati po tome da imaju osetljiv digestivni trakt. Mnogi vlasnici pasa znaju da su njihovi ljubimci, pre svega, skloni gastritisu. Stoga je veoma važno psa hraniti pravilno, odnosno, obročiti ga. 

Psi obično jedu uveče, celu količinu hrane potrebnu za taj dan. Sa druge strane, nije pogrešno ni ako vašeg četvoronožca hranite i dva puta dnevno, manjim obrocima. Psi imaju veoma izražen osećaj za vreme, i trudite se da im obroke dajete uvek u isto doba dana. Uostalom, ako i zaboravite, oni će vas podsetiti, ne brinite.

Gastroskopija pasa – kako se radi?

Može se dogoditi, da vaš pas ima određene probleme sa varenjem, odnosno, želucem. Gastroskopija je jedina pouzdana metoda, koja služi dijagnostici, da se tačno utvrdi u čemu je problem. A svi znamo da je dobra dijagnoza, već pola izlečenja, jer će veterinar posle gastroskopije znati šta sa vašim psom nije u redu i kako da dalje sprovede lečenje.

Gastroskop je aparat kojim se vrši pregled, i on ima oblik tankog creva koje ima lampicu na vrhu. On se preko usta, korena jezika i ždrela, spušta do jednjaka i želuca. 

Naravno, biće potrebno na kratko uspavati vašeg psa. Gastroskopija je neprijatan pregled čak i za ljude, koji razumeju zašto su došli kod lekara, a kamo li za životinje. Njihov strah je sasvim prirodan, ali isto tako ne bi bilo moguće izvesti pregled bez anestezije.

U opštu anesteziju, vaš pas će ući potpuno opušten jer se prethodno daju odgovarajući sedativi. Kao što smo naveli, gastroskopija traje svega nekoliko minuta, pa će pas ubrzo biti probuđen, i uskoro će moći da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Psi nemaju kao ljudi taj psihološki momenat, posle buđenja iz narkoze, njima je to sasvim jednostavan prelaz i vrlo brzo započinju igru ili druženje sa vlasnikom.

Gastroskopija pasa – kada se radi?

Gastroskopija se smatra minimalno invazivnom metodom, jer ne zahteva inciziju, što bi u prevodu sa medicinskog rečnika značilo – zasecanje, bilo kog organa. Ovaj pregled veterinar će predložiti ako se sumnja na pomenuti gastritis, tumor želuca ili postojanje želudačne kile. 

Nemojte se brinuti, tokom pregleda vaš ljubimac može normalno da diše, jer se aparat uvodi putem kuda prolazi i hrana. Važno je istaći da se gastroskopijom i najmanja promena na posmatranim organima može uočiti, a ukoliko je neophodno, moguće je uzeti i biopsiju, odnosno isečak tkiva koji se šalje na analizu.

Posle svega toga, veterinar će tačno znati o čemu se radi i adekvatno će se pristupiti lečenju vašeg psa, kako bi on ubrzo bio onaj stari i donosio svakodnevnu radost u vašu porodicu.

Gastroskopija pasa – cena:

Cena ovog pregleda se kreće u proseku oko 50 evra, uz korišćenje opšte anestezije.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Idi na vrh strane