Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Staklena vrata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Staklena vrata

Jedan savremeno i moderno opremljen životni prostor, veoma je teško zamisliti bez staklenih delova. Staklo unosi u vaš enterijer pre svega eleganciju, harmoničnost, kao i aktuelne svetske trendove.

staklena vrata

 

U našem daljem tekstu saznajte mnoge korisne i zanimljive informacije o staklenim vratima, koja se koriste i za tuš kabine, kade, kupatila...

Staklena vrata za kupatilo

Pored elegancije koju smo spomenuli, staklena vrata nam nude i savršenu funkcionalnost. Upotrebom ovakvih vrata na kupatilu, dobijate sjajan estetski efekat, a njihovi sistemi su izuzetno diskretni i tihi, u odnosu na vrata koja ste imali do sada.

Firme koje se bave proizvodnjom i ugradnjom staklenih vrata za kupatilo u svojoj ponudi imaju širok izbor vrlo izdržljivih sistema, što bi značilo da se prostor može isplanirati na najbolji mogući način, jer dizajneri enterijera imaju veliku slobodu u radu.

Staklena vrata za tuš kabine

Tuš kabine nam služe za brzinsko sređivanje pre nego što započnemo sa obavezama planiranim za taj dan. Naravno, pri kupovini i ugradnji, vodimo računa da se prostor kojim raspolažemo iskoristi maksimalno, kao i da se postigne najbolji estetski efekat.

U tom smislu, vrata za tuš kabine mogu biti već gotova i kao takva se poručiti, ili se izraditi baš za vas, dakle, po meri. Vrlo je važno naglasiti da ona poseduju anti-plaque zaštitni sloj, zahvaljujući kome će staklo biti perfektno glatko.

staklena vrata za tus kabine cena

 

Takođe, još jedna uloga tog sloja jeste da vrata vaše tuš kabine postaju otporna na kamenac i druge nepravilnosti koje dolaze iz vode.

Šta to praktično znači? Ovaj poseban hemijski sloj, čini da vodene kapi budu krupnije, i da se ne zadržavaju na površini stakla tuš kabine. Umesto toga, one će samo lako da skliznu na dole, pa zahvaljujući tome staklo duže vremena ostaje sasvim čisto i uredno.

To je jedna od mnogobrojnih prednosti staklenih vrata, dakle održavanje je lakše, jednostavnije i ređe, pri čemu je higijena na visokom nivou.

Staklena vrata za kade

Staklena vrata za kade se izrađuju od kaljenog stakla, koje je debljine šest, osam ili deset milimetara. Stakla koja se koriste u ovu svrhu su tretirana anti – plak premazom, zbog čega se nečistoće i kamenac neće zadržavati na staklenim vratima.

Moguće je da se izradi staklo po vašim merama, pri čemu je ono uvek kaljeno, i naći ćemo ga kao staklo u boji, providno ili ornament.

Verovatno ćete zaželeti da staklo bude peskirano, što se može učiniti preko cele površine, ili se izrađuju određeni motivi.

Vrata od stakla

Kao što smo već naveli, ako želite da opremite svoj dom ili poslovni prostor na najmoderniji način, tada birajte staklena vrata. Ona se mogu pronaći u drvenom ili aluminijumskom ramu, ali takođe i bez rama. Na staklu može da se uradi, osim peskiranja i direktna štampa, emajliranje, sito štampa.

Ako bismo staklena vrata razlikovali prema njihovom tipu, tada ćemo reći da postoje klizna staklena vrata i pivot vrata, što su klasična vrata koja imaju šarke.

Staklena vrata – cena:

Navešćemo primer za cenu staklenih vrata: metar i deset centimetara širine, sa dva metra visine – cena bi bila oko 380 evra u proseku. Na cenu utiče da li je staklo frontalno ili ima neke bočne delove i slično.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.08.2017
Dusan Markovic

Po svemu sudeci staklena vrata zbog ukupne izolacije i ne mogu da budu nesto sto je posebno i nesto bez cega se ne moze. Sve drugo je sto se mene tice samo jedno gubljenje vremena i nista vise od toga.

05.07.2017
Zorica Simic

Oduvek sam zelela puno svetlsoti u svom domu jer je uvek bilo nekako mracno jer su prozori okrenuti ka severu . Dosta sam se raspitivala i na kraju sam dosla do zakljucka da bi bila najbolja staklena vrata i prozori za moj problem . Prezadovoljna sam, ceo stan blista i prvi put uu stanu mogu da gajim i cevce.