Jedan savremeno i moderno opremljen životni prostor, veoma je teško zamisliti bez staklenih delova, medju kojima su i staklena vrata. Staklo unosi u vaš enterijer pre svega eleganciju, harmoničnost, kao i aktuelne svetske trendove.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju STAKLENA VRATA

Beograd

MG Ogledalo staklorezačka radnja
MG Ogledalo staklorezačka radnja
Borska 68
Rakovica Pozovi

Već 35 godina uspešno se bavimo svakom vrstom staklorezačkih usluga. Garantujemo kvalitet, mogućnost ugradnje i izradu stakla za sve namene u dimenzijama po želji i potrebama kupca...
Pročitaj više

Glass Urban
Glass Urban

Zvezdara Pozovi

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla....
Pročitaj više

Fom Okovi
Fom Okovi
Janka Čmelika 2, Dobanovci
Surčin Pozovi

Fom Okovi bavi se dustribucijom okova za vrata i klizne sisteme, izradom kliznih staklenih vrata sa kompletnom uslugom od ideje do ugradnje...
Pročitaj više

Casa staklo i okovi
Casa staklo i okovi
Bosanska 80a
Zvezdara Pozovi

Casa je kompanija koja na našim prostorima posluje već 7 godina. Nalazi se na opštini Zvezdara, a svojim klijentima nudi kompletnu uslugu u vezi sa uređenjem enterijera i eksterijera, počevši od konsaltinga, ideja, projektovanja, montaže i se...
Pročitaj više

Staklo Kristal staklorezačke usluge
Staklo Kristal staklorezačke usluge
Ozrenska 102
Voždovac

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom ...

Beostaklo staklorezacka radnja
Beostaklo staklorezacka radnja
Bulevar Kralja Aleksandra 372
Zvezdara

Stakla, ogledala, ramovi, konveksna ogledala za retrovizore, rad na terenu...

Staklorezac Jojic Zeljko
Staklorezac Jojic Zeljko
Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije...

Jedan savremeno i moderno opremljen životni prostor, veoma je teško zamisliti bez staklenih delova, medju kojima su i staklena vrata. Staklo unosi u vaš enterijer pre svega eleganciju, harmoničnost, kao i aktuelne svetske trendove.

U našem daljem tekstu saznajte mnoge korisne i zanimljive informacije o staklenim vratima, koja se koriste i za tuš kabine, kade, kupatila...

Staklena vrata za kupatilo

Pored elegancije koju smo spomenuli, staklena vrata nam nude i savršenu funkcionalnost. Upotrebom ovakvih vrata na kupatilu, dobijate sjajan estetski efekat, a njihovi sistemi su izuzetno diskretni i tihi, u odnosu na vrata koja ste imali do sada.

Firme koje se bave proizvodnjom i ugradnjom staklenih vrata za kupatilo u svojoj ponudi imaju širok izbor vrlo izdržljivih sistema, što bi značilo da se prostor može isplanirati na najbolji mogući način, jer dizajneri enterijera imaju veliku slobodu u radu.

Staklena vrata za tuš kabine

Tuš kabine nam služe za brzinsko sređivanje pre nego što započnemo sa obavezama planiranim za taj dan. Naravno, pri kupovini i ugradnji, vodimo računa da se prostor kojim raspolažemo iskoristi maksimalno, kao i da se postigne najbolji estetski efekat.

U tom smislu, vrata za tuš kabine mogu biti već gotova i kao takva se poručiti, ili se izraditi baš za vas, dakle, po meri. Vrlo je važno naglasiti da ona poseduju anti-plaque zaštitni sloj, zahvaljujući kome će staklo biti perfektno glatko.

Takođe, još jedna uloga tog sloja jeste da vrata vaše tuš kabine postaju otporna na kamenac i druge nepravilnosti koje dolaze iz vode.

Šta to praktično znači? Ovaj poseban hemijski sloj, čini da vodene kapi budu krupnije, i da se ne zadržavaju na površini stakla tuš kabine. Umesto toga, one će samo lako da skliznu na dole, pa zahvaljujući tome staklo duže vremena ostaje sasvim čisto i uredno.

To je jedna od mnogobrojnih prednosti staklenih vrata, dakle održavanje je lakše, jednostavnije i ređe, pri čemu je higijena na visokom nivou.

Staklena vrata za kade

Staklena vrata za kade se izrađuju od kaljenog stakla, koje je debljine šest, osam ili deset milimetara. Stakla koja se koriste u ovu svrhu su tretirana anti – plak premazom, zbog čega se nečistoće i kamenac neće zadržavati na staklenim vratima.

Moguće je da se izradi staklo po vašim merama, pri čemu je ono uvek kaljeno, i naći ćemo ga kao staklo u boji, providno ili ornament.

Verovatno ćete zaželeti da staklo bude peskirano, što se može učiniti preko cele površine, ili se izrađuju određeni motivi.

Vrata od stakla

Kao što smo već naveli, ako želite da opremite svoj dom ili poslovni prostor na najmoderniji način, tada birajte staklena vrata. Ona se mogu pronaći u drvenom ili aluminijumskom ramu, ali takođe i bez rama. Na staklu može da se uradi, osim peskiranja i direktna štampa, emajliranje, sito štampa.

Ako bismo staklena vrata razlikovali prema njihovom tipu, tada ćemo reći da postoje klizna staklena vrata i pivot vrata, što su klasična vrata koja imaju šarke.

Staklena vrata – cena:

Navešćemo primer za cenu staklenih vrata: metar i deset centimetara širine, sa dva metra visine – cena bi bila oko 380 evra u proseku. Na cenu utiče da li je staklo frontalno ili ima neke bočne delove i slično.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dusan Markovic
  10.08.2017 01:30

  Po svemu sudeci staklena vrata zbog ukupne izolacije i ne mogu da budu nesto sto je posebno i nesto bez cega se ne moze. Sve drugo je sto se mene tice samo jedno gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Zorica Simic
  05.07.2017 12:09

  Oduvek sam zelela puno svetlsoti u svom domu jer je uvek bilo nekako mracno jer su prozori okrenuti ka severu . Dosta sam se raspitivala i na kraju sam dosla do zakljucka da bi bila najbolja staklena vrata i prozori za moj problem . Prezadovoljna sam, ceo stan blista i prvi put uu stanu mogu da gajim i cevce.