Dodaj firmu

Joshua Print štamparija plakati

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Plakati mogu prenositi razne informacije širokom broju ljudi, kao što je najava nekog kulturnog događaja u gradu ili sportske manifestacije, na primer. Nekada su štampu ovako velikih formata radile samo najveće štamparije, iz prostog razloga, zbog velikih troškova prilikom izrade. Danas ovu uslugu nude sve štamparije koje imaju mašine za digitalnu štampu. 

Štampa plakata

Plakat je izuzetno moćno marketing oružje, i ukoliko je grafički dizajn efektno odrađen, a vi izaberete prava mesta gde ćete plakat postaviti, informacija će se širiti brzinom munje, a onda je i uspeh zagarantovan!

Plakati se najčešće štampaju na kunstdruku od 100 i 150 grama. Osnovne veličine su A i B format, a tu su razlike veoma velike, jer je recimo A4 format, zapravo veličina velike sveske a B1 format ima dimenzije metar puta 70 centimetara. Vaše je da odaberete veličinu plakata koja vam je potrebna. 

Rokovi izrade plakata računaju se od trenutka kada ste odobrili grafičko rešenje koje je uradio dizajner odabrane štamparije ili ste isto sami dostavili. Pošto je digitalna štampa - brza štampa, sve može biti gotovo u roku od dan-dva. 

Štampa se radi na digitalnim mašinama koje poseduju visoku rezoluciju. Veći tiraži su oni koji prelaze 100 komada. Naglasićemo da se plakati mogu raditi i u ofset štampi, kada su veliki tiraži u pitanju.

Izrada plakata

Slobodno možemo reći, da iako je lepljenje plakata metoda koja postoji odavno, ona prkosi svim elektronskim medijima. Razlog što plakati žive i danas u doba interneta, jeste u nenadmašnom odnosu između uloženog novca u izradu plakata i reklamnog efekta koji se postiže ovim putem. Znači, cena spram rezultata oglašavanja, i dalje motiviše ljude da izrađuju plakate. 

Plakati mogu biti različitih formata, od jedne boje do punog kolora, u različitim tiražima... 

Pojedine štamparije koje se bave ovom vrstom posla nude i uslugu lepljenja plakata po gradu, na lokacijama gde vi želite. Vi jednostavno dostavite spisak, a tim štamparije ovaj zadatak odradi umesto vas i kasnije vam prikaže fotografisana mesta na kojima su plakati zalepljeni. Uvek se možete i prošetati po gradu, i sami se uveriti kako to izgleda na licu mesta. Sada vam samo ostaje da sačekate rezultate!

Plakati - cena

Cene variraju od veličine plakata, kao i od broja primeraka koji vam je potreban. Navešćemo neke orijentacione primere: plakati formata B2, što je veličina od 50 x 70 cm, 500 plakata je 90 evra, plus doplata od 30 evra za svaku sledeću boju; plakati formata B3, što su dimenzije 35 x 50 cm, 1000 plakata je 100 evra, plus 35 evra za svaku sledeću boju. 

*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane