Dodaj firmu

Joshua Print štamparija jelovnici

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Jelovnici su sastavni deo svakog restorana. Činjenica, koju niko ne može osporiti, jeste da je Srbija zemlja dobre i ukusne hrane. Kulinarska tehnika je toliko napredovala, da i na osnovu izgleda jela, mi možemo pretpostaviti kakvog je ukusa, iako nismo ni kulinari niti gastronomi.

Kada sebe i svoje drage osobe, počastimo odlaskom na ručak ili večeru u neki otmen i moderan restoran, na stolu ispred sebe ćemo zateći jelovnik. Da li ste nekada o jelovniku razmišljali kao o vrsti marketinškog sredstva, koje na vrlo lep način prezentuje vašu firmu, vaše proizvode i usluge? Jelovnik jeste upravo to.

Štampa jelovnika

Nije svejedno kako će jelovnik izgledati. I on mora izgledati „ukusno“. Jer, jelovnik predstavlja imidž vašeg ugostiteljskog objekta, stoga nije nimalo lako osmisliti njegov dizajn. U tome će vam pomoći stručna lica, odnosno grafički dizajneri odabrane štamparije.

Jelovnici za restorane

Ukoliko posedujete restoran, preporuka je da uradite tvrdo povezan jelovnik sa fatiranim koricama obloženim kožom ili ekokožom. Na samim koricama može se uraditi zlatotisak, odnosno žig sa vašim logotipom i natpisom. Takođe, možete birati jelovnik koji ima korice ilustrovane na način kako vi želite. Što se unutrašnjih strana tiče, one mogu biti plastificirane sjajno ili mat, ili sačinjene od reljefnog papira, što je vrlo otmeno. Moguće je uraditi transparentne džepove, u koje se ubacuju strane jelovnika. Prednost ovakvog načina jeste u tome što se takve strane kasnije mogu zameniti novim, ukoliko dođe do izmena u cenama ili u izboru artikala. 

Jelovnici za fast food i kafiće

Brzu hranu verovatno svi volimo, iako je ona izuzetno kalorična, ali je ukusna. Najčešće se koristi jelovnik koji ima plastificiran meki povez i nekoliko unutrašnjih strana, naravno u zavisnosti od toga kakve sve proizvode imate u vašoj ponudi.

Za kafiće, takođe se preporučuje ovakva vrsta jelovnika.

Jelovnici za picerije

Ilustrovane plastificirane trvrde ili meke korice, bile bi dobar izbor za jelovnik picerije. Unutrašnje stranice trebalo bi da budu plastificirane sa slikama pica koje nudite.

Izrada jelovnika

Koričenje jelovnika se vrši tvrdim povezom, dok su unutrašnje strane pričvršćene pocinkovanim nitnama. Prvi korak podrazumeva izradu klišea za zlatotisak na koricama. Dizajn unutrašnjih stranica takođe je veoma zahtevan deo posla, i on znači ubacivanje slika i cena. Na kraju, izrađuju se korice, utiskuje se logotip i ubacuju se unutrašnje stranice. 

U odabranoj štampariji možete pogledati primere već urađenih jelovnika, pa ćete i sami možda dobiti neku sasvim novu i originalnu ideju. 

Štampa jelovnika - cena

Cene za format A4, tvrd povez, do 10 komada - 1400 din/kom, od 11 do 50 komada, 1200 din/kom i od 51 do 100 komada, cena od 800 dinara po jednom jelovniku. A4, mek povez, cene od 800 dinara po komadu za tiraž do 10 primeraka, 600 din/komad za tiraž od 11 do 50 jelovnika, i 450 din/kom. za tiraž od 51 do 100 jelovnika. Folderi za naplatu, od 1 do 10 kom, cena 1000 dinara komad, tiraž od 11 do 50, cena od 800 din/kom, i od 51 do 100 komada, cena od 500 dinara po jednom komadu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane