Dodaj firmu

Joshua Print štamparija foto posteri

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Foto posteri su sjajni! Fotografije standardnog formata su nešto uobičajeno i možda su vam već dosadile? Sem toga, kada želite da ih pogledate, morate uključivati kompjuter, ili pogledati sa CD-a, možda iz nekog starinskog albuma, Photobook-a ili Smartbook-a. Sve je to lepo, ali možda želite slike vama dragih osoba i lepih prizora da imate stalno pred očima? Foto poster je rešenje za to.

Izrada foto postera

Kakva tema će biti na foto posteru, zaista zavisi samo od vaše mašte i želje. To ne moraju isključivo biti fotografije vaših najdražih, već mogu biti i reprodukcije vaših omiljenih slika, prelepi pejzaži, gradovi noću... Bilo kakva ilustracija biće izrađena u HD rezoluciji. 

Foto posteri se izrađuju na mašini koja se naziva ploter, koristi se mat fotopapir, rezolucija će biti 2400 x 1200 dpi, a kada foto poster bude odštampan, dobićete i dve lajsne, gornju i donju, i kukicu, pomoću kojih ćete montirati poster na zid.

Štampa foto postera

Da biste zaista stekli utisak kako foto poster izgleda, možete u odabranoj štampariji pogledati već urađene primerke. Dimenzije postera zavise od vaših želja. Mnogi ljudi se “zaljube“ u neku predivnu sliku koju su videli na internetu i žele je na zidu svoje sobe. Međutim, potrebno je znati, da nisu sve slike zahvalne da se nađu na foto posteru. 

Razlog je taj, što se slika može videti jasno prilikom ekranskog prikaza, odnosno kada je vi gledate na monitoru, ali morate znati da je štampa neka druga priča. Slike moraju biti dovoljno velikih dimenzija i dovoljne rezolucije da bi se u štampi videle lepo i jasno. Na primer, ako biste odabrali sliku niske rezolucije, kada bi ona bila povećana, odnosno razvučena na veći format, ona bi time izgubila svoju oštrinu i što se više povećava, bila bi sve mutnija.

Da vam se ovo ne bi dogodilo, za izradu foto postera morate birati slike za koje će vam pisati da su veće od 2 mega piksela, što je najmanja veličina koju štamparije prihvataju za izradu. Svakako, što više mega piksela, slika će biti bolja i jasnija. 

Foto posteri - iskustva

Isto je i što se tiče fotografija koje sami slikate. Morate imati dobar fotoaparat, jer aparati sa niskom rezolucijom i takvi mobilni telefoni, ne prave slike zadovoljavajućeg kvaliteta koje bi poslužile za izradu foto postera.

Mnoge štamparije nude mogućnost da ono što želite pošaljete e mailom, a da dođete u prostorije firme prilikom preuzimanja foto postera, ili da platite kuriru prilikom dostavljanja putem pošte. 

Vaš prostor svakako će delovati živopisnije, kada njegove zidove budu krasili foto posteri sa lepim motivima ili portretima, što će vam svakoga dana vraćati osmeh na lice.

Foto posteri - cena

Cena zavisi od veličine postera, kao i od tiraža. Navešćemo neke primere cena: posteri B3 formata (350 x 500 mm), do deset komada, cena po komadu je 100 dinara, od 50 do 100 komada - 60 dinara; ili - posteri formata A1 (594 x 841 mm), do deset komada, cena po komadu je 400 dinara, a od 50 do 100 komada, cena po primerku je 200 dinara. Za količine veće od 100 komada, štamparije obično predlažu dogovor.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane