Dodaj firmu

Joshua Print štamparija USB flash memorija

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Za sam početak našeg teksta, hajde da se pozabavimo sa time sta je to USB flash memorija. Reč je o medijumu za skladištenje digitalnih podataka, baziranom na fleš memoriji NAND tipa i opremljenim USB priključkom.

USB

Uz pomoć ovog priključka, spoljna memorijska jedinica može da komunicira sa računarom ili nekim drugim uređajem. Postoje različite vrste i tipovi USB-a, pa ćemo u našem tekstu objasniti najznačajnije.

USB fleš

Možda niste znali, ali USB postoji od 1998. godine, kada je razvijen od strane korporacije IBM. USB je u stvari pandan nekadašnjim a sada zaboravljenim disketama, CD i DVD diskovima. Velika prednost USB-a je u tome što je od navedenih medija dosta jednostavniji za upotrebu.

USB memorija

USB memorije mogu da razviju različite brzine u prenošenju podataka, tako da danas možete da kupite veličine od 128 MB do 2 TB i više.

Kapacitet USB memorije 4 GB

Memoriju, odnosno, veličinu memorijskog prostora, birate prema svojim potrebama. Za jednostavne tekstualne sadržaje, može vam biti dovoljan USB od 4 GB.

USB memorija 8 GB

Ovaj uređaj za svoj rad koristi kao izvor energije napajanje koje se dobija preko USB konektora.

USB memorija 16 GB

Verovatno je najjednostavnije staviti USB u džep, i priključiti se na nečiji računar sa koga treba da skinemo određene podatke i fajlove - tekstove, slike, igrice... U upotrebi ćemo često zateći memoriju od 16 GB.

USB 32 GB

Što je veći memorijski prostor, tako raste i cena USB uređaja, što znači da su oni od 4 GB ujedno i najjeftniji.

USB 64 GB

USB memorije možete da poručite i online, pošto prodavnice kompjuterske opreme imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije. Za svaki artikal je navedeno kakve su mu karakteristike i prikazana je cena. Cene je moguće uporediti, kao i performanse, tako da ćete izabrati tačno onakav proizvod koji odgovara vašim potrebama i zahtevima

USB 128 GB

U zavisnosti od cene, i od firme kod koje nabavljate USB memoriju, raspitajte se da li je dostava besplatna ili se plaća.

Reklamni USB

Zbog čega ne biste na USB memoriji postavili logo vaše firme, a onda tu praktičnu stvar poklonili nekome? USB nije flajer koji se baca, već praktična stvar koja ima svoju upotrebnu vrednost. Vaš poslovni partner, kupac ili saradnik, kada god bude koristio USB, imaće logo vašeg preduzeća pred očima.

Štampa na USB

Firme koje rade reklamu na USB-u, pored grafičkog rešenja, odradiće i štampu. Obično se radi o tehnici tampon štampe.

USB fleš memorija - cena:

Cene variraju u zavisnosti pre svega, od memorijskog prostora na USB-u, kao i od brzine prenosa podataka. Nije svejedno da li je USB od 4 GB ili od 2 TB. U tom smislu, cene se kreću od oko hiljadu dinara do 18 000 dinara za USB od 64 GB. Naravno, što su bolje performanse, cena raste i stiže i do preko 100 000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, savetujemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane