Dodaj firmu

Đepeto 011 parketarske usluge

Firma “Đepeto 011” nalazi se na Vračaru. Bavi se kompletnim parketarskim uslugama, pripremom košuljice, postavljanjem parketa, uljenja, lakiranjem parketa u svim objektima.
Pročitaj više

Beogradska 59
Vračar, Beograd

Lamelni parket Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građev...
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Verovatno ste vec vidjali lamelni parket. Ukoliko smo odlučili da uradimo renoviranje životnog ili poslovnog prostora, podovi će biti jedna od važnijih stavki. Možda ljudi misle da prvi utisak, kada se uđe u neku prostoriju, ostavljaju zidovi, ali je istina da podne obloge nimalo ne zaostaju za lepo okrečenim površinama. 

Postoji mnogo načina da vaš pod bude kvalitetan, dugotrajan, ali i estetski dopadljiv. Jedan od vaših mogućih izbora može biti lamelni parket. 

Osobine lamelnog parketa

Možda se pitate, zašto izabrati baš lamelni parket, kada postoji više vrsta? Za one ljude, kojima je veoma bitan odnos cene spram kvaliteta, reći ćemo da lamelne parkete odlikuje relativno niska nabavna cena, u odnosu na klasične ili ostale parkete. To bi značilo da kupovinom ove podne obloge, štedite značajna materijalna sredstva koja možete upotrebiti u neku drugu svrhu prilikom renoviranja stana.

Može se reći da je lamelni parket specifičan parket koji se veoma često upotrebljavao kod stanogradnje. Njegove letvice su debljine osam milimetara, i vodoravno su postavljene na mrežici kao mozaik parket. 

Kada kupite ovu vrstu parketa, biće vam isporučen u kockama koje su spremne za postavu. Najčešće je postavljen kao engleski vez, a jedna od dobrih osobina ove podne obloge je u tome što se može postavljati na površine koje nisu idealno ravne. 

Sama ugradnja je relativno laka i jednostavna. U trgovinama koje se bave prodajom parketa, pronaći ćete lamelni parket od jasenovog, bukovog i hrastovog drveta. 

Hrastov lamelni parket

Kao što smo naveli u tekstu iznad, lamelni parket se postavlja lepljenjem na mrežicu. Kada govorimo o hrastu, istaći ćemo da se radi drvetu izuzetnog kvaliteta, koji posebno dolazi do izražaja kada se izrađuje veoma otporan i estetski privlačan hrastov parket.

Ako želite moderan izgled svog poda, sa hrastovim lamelnih parketom to ćete i postići. Pri tome, svima nama je važno da podna obloga bude otporna na habanje, da se jednostavno postavlja a domaćicama će biti bitno da čuju da hrastov lamelni parket nije teško održavati. 

U tom smislu, ako se odlučite za ovu varijantu, vi ste odabrali dugoročno i kvalitetno rešenje, za objekte koji mogu biti različite namene, dakle ne isključivo stambeni prostori. Hrastovina ima svoju reputaciju, to jest, dokazan kvalitet, pa vam to pruža garanciju da u skorije vreme nećete morati ponovo da ulažete novac u opremanje podova, pri čemu će hrastov lamelni parket biti i veoma atraktivan. 

Lamelni parket – iskustva

Ako ste se odlučili da svoj dom ili kancelarije opremite lamelnim parketom, zanimaće vas da isti možete naći po različitim cenama, što zavisi od toga kojoj klasi parket pripada. Tako ćete pronaći prvu, drugu i treću klasu, koje se razlikuju po nekim detaljima. Na primer, kod lamelnog parketa prve klase, tekstura drveta je ujednačena, sa vidljivim godovima ujednačene boje.

Ako se odlučite za drugu klasu lamelnog parketa, ovakav pod će biti malo šareniji u odnosu na prvu klasu, uz mogućnost sitnijih čvorića, mada se to javlja veoma retko. A ako je vaš izbor lamelni parket treće klase, u tom slučaju, može postojati diskoloracija, čvorići od 10-15 mm, ali je bitno istaći da je svaka letvica ugradiva i cena je veoma pristupačna.

Lamelni parket – cena:

Kao što se vidi iz teksta, cena lamelnog parketa zavisi od klase kojoj pripada. U tom smislu, kreće se u rasponu od 950 din. sve do 1750 dinara za parket prve klase. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane