Dodaj firmu

Uča parket

Uča Parket montaža i postavljanje svih podnih obloga; parketa, tarketa, laminata, brodskih podova kroz porodičnu firmu i dugu tradiciju na opštini Palilula.
Pročitaj više

Mirovačka 25
Palilula, Beograd

Đepeto 011 parketarske usluge

Firma “Đepeto 011” nalazi se na Vračaru. Bavi se kompletnim parketarskim uslugama, pripremom košuljice, postavljanjem parketa, uljenja, lakiranjem parketa u svim objektima.
Pročitaj više

Beogradska 59
Vračar, Beograd

Vujnović enterijeri

Vujnović enterijeri bave se kompletnim rešenjima za ugradnju, dizajn, projektovanje podnih obloga. Ekskluzivni su distributeri „Forbo“ proizvođača podnih obloga u Srbiji.
Pročitaj više

Đorđa Stanojevića 35, TC Roda
Novi Beograd, Beograd

Bukov parket Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građev...
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Bukov parket Parket Tivoli

Oplemenite Vaš stambeni ili poslovni prostor najkvalitetnijim parketom, posetite prodavnicu Parket Tivoli. U našoj ponudi nalazi se parket svih dimenzija, kao i kompletan prateći materijal za njegovo postavljanje. Takođe, vršimo usluge ugra...
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 49
Zvezdara, Beograd

Parketi Magic Price

Leposave Vujošević 8
Čukarica, Beograd

Zasto je bukov parket tako popularan? Izbor parketa kao podne obloge je uvek odličan izbor i to bi trebalo imati na umu kada su u pitanju dugoročna ulaganja, to jest izdržljivost i trajnost podnih površina. Niko ne želi da uloži veliki novac a da posle kratkog vremena mora sve da menja, i to bi bilo apsurdno. 

Međutim, to bi vam se moglo dogoditi, ako se opredelite za neke jeftine varijante, dok izborom parketa, vi ste osigurali lep izgled i kvalitet, kroz dugi niz godina, bez obzira na frekvetnost prostorija u kojima je postavljen.

Bukov parket I klasa

Hajde da se malo upoznamo sa bukvom, kakvo je to drvo i zašto baš njega odabrati kao materijal za izradu parketa? Pre svega, bukva je tvrdo i visokootporno drvo, koje je zbog svojih prilagodljivih mogućnosti našlo široku primenu u opremanju enterijera.

Poznato je da kupci najviše značaja pridaju estetici, pa ćemo reći da bukvu krasi harmoničan izgled nežno žute boje i smirenog izgleda. U zavisnosti od intenziteta dužine procesa parenja bukve, može se dobiti nežna svetla boja, sve do karakteristično tamno crvene boje u drvetu, što bukvi pridaje potpuno nov izgled. 

Bukov parket II klasa

Dakle, možemo reći da se parenjem bukve dobija njena crvenkasta nijansa, iako je drvo bukve ujednačeno bele boje. Druga dobra osobina jeste da termičkom obradom, drvo bukve postaje otpornije na vlagu. 

Kada govorimo o gustini drveta, bukva ima jednu od najvećih, barem kada se radi o domaćim vrstama. Sve to govori u prilog tome da je bukva drvo velike čvrstoće, kao i dugotrajnosti. 

Bukov parket III klasa

Može se slobodno reći da je bukov parket finih struktura i ravnih vlakana. Za koju god klasu da se odlučite, vi ste dobili kvalitet, ali naravno sa malim odstupanjima i razlikama, shodno i samoj ceni. 

Ono što razlikuje prvu, drugu i treću klasu jeste, da sa prvom klasom dobijate parenu bukvu crvenkaste boje, ujednačene i mirne strukture, bez čvorića i kerna. Kod druge klase se javljaju zdravi čvorići, uz male razlike u boji, a kada je reč o trećoj klasi bukovog parketa, izdvojićete manje novca, pri čemu ovakav parket odlikuje odstupanje u boji drveta, sa prisutnim krupnijim čvorovima.

Bukov parket – iskustva

Možda vas najviše dvoumi cena, oko izbora klase, ali reći ćemo da je bukva kvalitet, ma u kojoj kategoriji da se nalazi. Postupak parenja, kao i kod bagrema i oraha, daje bukvi karakterističnu boju, uz takozvanu smirenost drveta. 

Za koju god varijantu bukovog parketa da se odlučite, uz pravilno i redovno održavanje od strane stručnih majstora, vi dobijate kvalitetne podove, koji će vas služiti u dugom nizu godina. A to je ono što svi priželjkujemo – da odjednom lepo opremimo dom, a posle samo da uživamo u estetici i funkcionalnosti, uz povremena ulaganja u održavanje.

Bukov parket – cena:

Kao što vidimo iz teksta, koliko ćete novca izdvojiti za bukov parket, zavisi od toga u kojoj klasi se isti nalazi. Tako se cene kreću, za prvu klasu, od 1350 do 1750 dinara; za drugu klasu, od 1050 do 1500 dinara, i za treću klasu, treba izdvojiti od 900 do 950 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane