Dodaj firmu

Poledica drvene lajsne

Poledica drvene lajsne iz Beograda je proizvodnja, maloprodaja i veleprodaja lajsni, cokli, drvenih kocki i daski različitih dimenzija i izuzetnog kvaliteta
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 552
Zvezdara, Beograd

Lajsne za parkete Parket Tivoli

Oplemenite Vaš stambeni ili poslovni prostor najkvalitetnijim parketom, posetite prodavnicu Parket Tivoli. U našoj ponudi nalazi se parket svih dimenzija, kao i kompletan prateći materijal za njegovo postavljanje. Takođe, vršimo usluge ugra...
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 49
Zvezdara, Beograd

Lajsne za parkete Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građev...
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Cesto vidajmo razlicite lajsne za parkete. Ako pitamo dame, one će reći da kod opremanja domaćinstva najvažniju ulogu ima estetika kao i lako održavanje podnih ili zidnih obloga. Ukoliko zapitamo pripadnike jačeg pola, oni će prednost dati funkcionalnosti i dugotrajnosti. U jednoj stvari će se svi složiti, kao oko najbitnije, a to je kvalitet.

Poznato je da nam parket dolazi u različitim klasama, ali i to da je drvo najzahvalnija vrsta podnih obloga. Jedina koju je moguće reparirati, tako da i posle desetak godina svakodnevnog korišćenja ponovo izgleda kao nova. 

Važan pečat, u smislu konačnog izgleda prostora, daće lajsne za parket. Ovo je priča o tim gospodaricama prostora iz prikrajka.

Kako odabrati lajsne za parket?

Postoje čak i trikovi koji se mogu izvoditi uz pomoć lajsni za parket, a nisu mađioničarski. Šalu na stranu, istinu vam govorimo, jer na primer, ukoliko imate oštećen parket, pri samim ivicama, to lako možete rešiti time što ćete postaviti ukrasne lajsne. I oštećenje je nestalo, bez po muke!

Čak i ako po prvi put opremate svoj prostor, stambeni ili radni, i postavljate parket, lajsne će biti sastavni deo celokupne procedure. U ponudi firmi koje se bave ovom vrstom delatnosti, možete pronaći najrazličitije modele. Nije loše da se posavetujete sa majstorom koji će vršiti ugradnju, oko toga šta da odaberete.

Lajsne za parket mogu biti izrađene od drveta smrče, a zatim furnirane prirodnim furnirima, u preko šezdeset drvenih dekora i profila, koji prate najsavremeniji dizajn parketa. 

Na kraju se lajsna završno lakira UV lakovima, čime su ispoštovani svi najsavremeniji zahtevi. Na ovaj način, takođe je u potpunosti zaokružen proizvodni proces, kada se govori o lajsnama za parket. 

Lajsne za parkete – iskustva

Pošto ste posetili prodavnicu koja vam može ponuditi lajsne za parket, ili gledate njihove online prezentacije, uočićete da postoje podne završne, prelazne i prelazno-završne lajsne, koje su potrebne kod pravilnog postavljanja parketa. 

Svakako, postavljanje lajsni za parket nije posao koji bi trebalo sami da radite. Jednostavno, kao što ste ugradnju parketa prepustili stručnim licima, koji sem znanja i iskustva, poseduju i odgovarajuće mašine, kao i zaštitnu opremu, podrazumeva se da će oni postaviti i lajsne.

Pravilno odabrane, one će upotpuniti kompletan utisak prostora u kome se nalaze, ostavljajući završni estetski pečat. Kod same ugradnje, razlikujemo postavljanje lajsni sa coklom, kao i postavljanje bez cokle. Od toga će i zavisiti cena ugradnje po dužnom metru.

Kombinovanjem određenih vrsta parketa sa širokim spektrom lajsni, postiže se savršena ravnoteža između estetike i funkcionalnosti, pa na taj način vaši podovi deluju prefinjeno. 

Kako ćete odabarati lajsne, najviše zavisi od toga za kakav parket ste se opredelili, pa ćete u skladu s tim, izabrati odgovarajući dezen i profil parket lajsni. 

Kada i poslednja lajsna bude legla u svoje ležište, možete reći da imate podove koji ispunjavaju najviše kriterijume, kada je reč o dugotrajnosti i kvalitetu, a pre svega o lepoti vašeg prostora.

Lajsne za parkete – cena:

Za postavljanje lajsni sa coklom, trebalo bi izdvojiti oko 5 evra po dužnom metru, dok za ugradnju bez cokli, treba platiti prosečno 0, 5 evra/dužni metar. 

Kad je reč o ceni samih lajsni, ona zavisi od vrste lajsni koja vam je potrebna. U tom smislu, treba izdvojiti od 125 din. za klasičnu parket lajsnu, preko 500 do 800 dinara za prelazne lajsne u boji drveta (dužina 2, 7 m), sve do 1000 dinara u proseku za denivelacione lajsne dužine 2, 7 metara.  

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane