Verovatno nema boljeg ručka u hladnim zimskim danima od kiselog kupusa sa domaćom kobasicom! Mnoge domaćice obožavaju da ukusne kobasice stavljaju u čorbe, ili da ih jednostavno  kombinuju sa raznoraznim jelima.

kobasice

 

Vaša najbolja odluka su svakako domaće kobasice, koje se prave po posebnoj recepturi.

Domaće kobasice

Kobasice su omiljene u srpskom narodu i gotovo svako domaćinstvo ima svoj poseban recept kako dobiti domaće kobasice savršenog ukusa.

Ipak, postoje neka univerzalna pravila, kojih bi se trebalo pridržavati, pa je tako neophodno da kobasice sadrže od 65 do 70 posto svinjskog mesa koje pripada prvoj kategoriji i oko 20 do 25 posto masnog tkiva.

Za sjajne domaće kobasice obično se koristi, osim svinjskog mesa, so, mleveni crni biber, crvena ljuta i crvena slatka mlevena paprika, tanka svinjska creva, kao i glavice belog luka.

Dimljene kobasice

Pri samom pomenu dimljenog mesa, mnogim ljudima bukvalno kreće voda na usta, a razlog je više nego opravdan – to je meso koje se priprema na poseban način, dobro se osuši i usoli, tako da je krajnji ukus poseban, specifičan i neodoljiv!

kobasice cena

 

Dimljene kobasice su izuzetan specijalitet, koji svakako treba da imate na svojoj trpezi.

Prodaja kobasica

Kobasice mnogi ljudi veoma vole, ali naravno, nisu u mogućnosti da ih sami proizvode. Zbog toga je korisno znati da se prave domaće kobasice mogu kupiti u trgovinama suhomesnatim proizvodima, mesarama i to spravljene po recepturi koju koristi srpski narod od davnina.

Proizvodnja kobasica na tradicionalan način

Uvek je dobro pratiti tradiciju, zato što iskustvo ne može ništa da zameni. Ako se kobasice proizvode na tradicionalan način, sasvim sigurno dobijamo vrhunski proizvod, kome niko neće moći da odoli.

Da bi se dobile prave kobasice potrebno je svinjsko meso od plećke, vrata ili ispod rebara. Kada se melje meso, zajedno sa njim se melje i beli luk, dok se pri svemu tome dodaju i začini, radi što boljeg ukusa. Ta smesa se mesi rukama oko pola sata.

Kao što znamo, za domaće kobasice su nam potrebna i tanka svinjska creva, koja se nadevaju ili pune, pri čemu se vodi računa da se ne naprave takozvani jastučići, dok bi krajeve trebalo dobro uvrnuti.

Tako se dobijaju kobasice dugačke oko 35 do 40 cm u parovima, ili na dužini po želji. Dimljene kobasice se ostavljaju od jednog do dva dana da odleže, a potom se dime u pušnici i to hladnim dimom. Ukoliko želite, ceo ovaj proces možete da produžite na oko desetak dana.

Kada su domaće kobasice spremljene na tradicionalan način, njih je najbolje kombinovati uz kiseo kupus, paprikaš i razna variva.

Kobasica će biti izvrsna i sveže pečena sa krompirićima...

Kobasice – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kvalitetne kobasice, zavisi od njihove vrste, pa se cena u proseku kreće od 350 dinara pa sve do 2400 dinara za određene specijalitete.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i prodavnice suhomesnatih proizvoda koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kobasice
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Mešano meso za dvoje

Akcija -% 850 Din.
Mešano meso za dvoje - 850 din! Riblji restoran kapetan Greška!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

11.10.2018
Nikola Majstorovic

Po meni su kobasice u danasnje vreme jedan cist specijalitet. Ukoliko se bas za njega uverite sigurno se necete pokajati. Samo, mora to da bude ukusno. Po njihovom pitanju sigurno je kvalitet bitan svim ljudima.

31.08.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju kada pricamo o kobasicama, ona moraju da se dobro i debelo plate. Druge stvari kada pogledate i ne bi trebale da budu bas toliko vazne, odnosno i ne bi trebalo bas toliko debelo da se plate.

18.05.2017
Nikolina Pantelic

Samo treba da znate da dobre i kvalitetne kobasice moraju da se debelo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

17.05.2017
Petar Jankovic

Samo treba da znate da su kobasice sigurno nesto sto valja.

04.05.2017
Jana Stankovic

U svakom slucaju kako god da okrenete, kobasice nisu bas nesto sto je previse jeftino. Sve to po meni na kraju moze da bude samo jedno cisto gubljenje vremena i nista vise sem toga.

20.04.2017
Ivan Stojanovic

Sto se mene licno tice, kako god da okrenete, one trebaju i moraju da se lepo plate kako pre tako i kasnije.

19.04.2017
Marko Petrovic

Po meni je kobasica jedan pravi srpski specijalitet.

06.04.2017
Biljana Brankovic

Sto se kobasica tice, ne moze to svako kako treba da napravi. Sve druge stvari su po meni daleko losije resenje.

04.04.2017
Dusan Markovic

Po meni su kobasice u danasnje vreme jedan cist specijalitet. Ukoliko se bas za njega uverite sigurno se necete pokajati. Samo, mora to da bude ukusno. Po njihovom pitanju sigurno je kvalitet bitan svim ljudima.