Verovatno nema boljeg ručka u hladnim zimskim danima od kiselog kupusa sa domaćom kobasicom! Mnoge domaćice obožavaju da ukusne kobasice stavljaju u čorbe, ili da ih jednostavno kombinuju sa raznoraznim jelima.

Pročitaj više

Izaberite neku od mesara gde možete kupiti KOBASICE

Beograd

SB Babić Zlatiborsko užički delikatesi
Vojvode Stepe 94b
Voždovac Pozovi

Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu....
Pročitaj više

Altina roštilj kod Petra L
Ugrinovački put 71f, Altina
Zemun Pozovi

Dostava roštilja od svežeg mesa bez aditiva na teritoriji Zemuna i okoline, Roštilj na kilo, roštilj na porcije, mogućnost keteringa....
Pročitaj više

Pre 12 h poslednji put pozvana firma
Demetrin Vrt delikates
Neznanog Junaka 15
Savski venac Pozovi

Demetrin Vrt na Dedinju je prava riznica vrhunskih delikatesa, kao što su španska i italijanska pršuta kao i mnogobrojni italijanski sirevi i odlična vina...
Pročitaj više

Obradović pečenjara
Repiška 59
Čukarica Pozovi

Pečenjara Obradović nalazi se u Žarkovu i kod njih možete kupiti uvek vruću i hrskavu prasetinu, jagnjetinu, piletinu, ali i čvarke i suhomesnate domaće proizvode....
Pročitaj više

Pre 17 h poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na kupovinu KOBASICA

Mešano meso za dvoje
1100 850
Mešano meso za dvoje AKCIJA ističe za -4d -6h -37m -42s Pročitaj više
Šiš ćevap 200gr + dimljena kobasica 100gr + Koka Kola 0,33l
450 380
Šiš ćevap 200gr + dimljena kobasica 100gr + Koka Kola 0,33l AKCIJA ističe za -261d -6h -37m -42s Pročitaj više
Šiš ćevap 200gr + dimljena kobasica 100gr + Koka Kola 0,33l
450 380
Šiš ćevap 200gr + dimljena kobasica 100gr + Koka Kola 0,33l AKCIJA ističe za -261d -6h -37m -42s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (5)
Mesara Kod Laze
Jovana Miodragovića 13b
Zemun

Nudimo Vam uvek sveže meso i mesne prerađevine za svakodnevnu ishranu i za razne proslave i slavlja....

Bojčin Eko Turs - proizvodi od mangulice
Dvanaestog Avgusta 78, Progar
Surčin

Ako želite da probate nešto jedinstveno i jako kvalitetno, izaberite proizvode od mangulice Bojčin Eko Turs. U našoj ponudi nalaze se 100% prirodni proizvodi koji se pripremaju po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, nitritnih soli, v...

Mesara kod Neše i Srkija
Ilije Đuričića 25a
Čukarica

Kada poželite sveže i kvalitetno meso za pripremu obroka, mesara Kod Neše i Srkija je prava adresa za Vas. Za meso kupljeno kod nas vršimo uslužno pečenje koje je potpuno BESPLATNO. Takođe, u našoj ponudi nalazi se vrhunsko pečenje i domaće...

Slavonac mesare
Nikole Zrinjskog 16
Surčin

Mesara Slavonac u Surčinu nudi sve vrste svežeg mesa, kompletan roštiljski program, kao i jedinstvene zanatske proizvode koji su naš zaštiti znak. Posetite nas i obradujte Vaše najmilije prelepim ručkom od mesa vrhunskog kvaliteta....

Pršutara
Baba Višnjina 48 lok 5, Bul. Zorana Đinđića 12ž
Vračar

Ukoliko ste ljubitelji kvalitetne njeguške pršute i crnogorskih sireva, ne propustite da posetite radnju Pršutara na Vračaru ili na Novom Beogradu. Osetite ukus pravih crnogorskih specijaliteta....

Mesara Suzana Đorđević
Pijaca Skadarlija lok 18, Beograd

Mesara Suzana Đorđević je po pitanju mesa od mangulice prva u Beogradu. U mesari Suzana Đorđević možete naći uvek sveže meso, suhomesnato meso, kobasice kao i slaninu i mast od mangulice!...

Mesara Mladenović
Borska 45g, Miljakovac
Rakovica

Kada poželite bogat i kvalitetan obrok, svratite do mesare Mladenović na Miljakovcu. U našoj ponudi svakodnevno Vas očekuje širok asortiman svežeg mesa, bogat roštiljski program, kao i proizvodi od mesa. Takođe, vršimo pečenje roštilja na ć...

AGROPAPUK Naša Kuća Mesa
Ugrinovačka 260, Dobanovci
Surčin

Naša Kuća Mesa su maloprodajni objekti kompanije Agropapuk, koji su locirani širom Srbije. U našoj ponudi nalazi se širok asortiman svežeg mesa, kao i raznovrsni proizvodi od mesa. Takođe, bavimo se veleprodajom svežeg mesa u saradnji sa ve...

Verovatno nema boljeg ručka u hladnim zimskim danima od kiselog kupusa sa domaćom kobasicom! Mnoge domaćice obožavaju da ukusne kobasice stavljaju u čorbe, ili da ih jednostavno kombinuju sa raznoraznim jelima.

Vaša najbolja odluka su svakako domaće kobasice, koje se prave po posebnoj recepturi.

Domaće kobasice

Kobasice su omiljene u srpskom narodu i gotovo svako domaćinstvo ima svoj poseban recept kako dobiti domaće kobasice savršenog ukusa.

Ipak, postoje neka univerzalna pravila, kojih bi se trebalo pridržavati, pa je tako neophodno da kobasice sadrže od 65 do 70 posto svinjskog mesa koje pripada prvoj kategoriji i oko 20 do 25 posto masnog tkiva.

Za sjajne domaće kobasice obično se koristi, osim svinjskog mesa, so, mleveni crni biber, crvena ljuta i crvena slatka mlevena paprika, tanka svinjska creva, kao i glavice belog luka.

Dimljene kobasice

Pri samom pomenu dimljenog mesa, mnogim ljudima bukvalno kreće voda na usta, a razlog je više nego opravdan – to je meso koje se priprema na poseban način, dobro se osuši i usoli, tako da je krajnji ukus poseban, specifičan i neodoljiv!

Dimljene kobasice su izuzetan specijalitet, koji svakako treba da imate na svojoj trpezi.

Prodaja kobasica

Kobasice mnogi ljudi veoma vole, ali naravno, nisu u mogućnosti da ih sami proizvode. Zbog toga je korisno znati da se prave domaće kobasice mogu kupiti u trgovinama suhomesnatim proizvodima, mesarama i to spravljene po recepturi koju koristi srpski narod od davnina.

Proizvodnja kobasica na tradicionalan način

Uvek je dobro pratiti tradiciju, zato što iskustvo ne može ništa da zameni. Ako se kobasice proizvode na tradicionalan način, sasvim sigurno dobijamo vrhunski proizvod, kome niko neće moći da odoli.

Da bi se dobile prave kobasice potrebno je svinjsko meso od plećke, vrata ili ispod rebara. Kada se melje meso, zajedno sa njim se melje i beli luk, dok se pri svemu tome dodaju i začini, radi što boljeg ukusa. Ta smesa se mesi rukama oko pola sata.

Kao što znamo, za domaće kobasice su nam potrebna i tanka svinjska creva, koja se nadevaju ili pune, pri čemu se vodi računa da se ne naprave takozvani jastučići, dok bi krajeve trebalo dobro uvrnuti.

Tako se dobijaju kobasice dugačke oko 35 do 40 cm u parovima, ili na dužini po želji. Dimljene kobasice se ostavljaju od jednog do dva dana da odleže, a potom se dime u pušnici i to hladnim dimom. Ukoliko želite, ceo ovaj proces možete da produžite na oko desetak dana.

Kada su domaće kobasice spremljene na tradicionalan način, njih je najbolje kombinovati uz kiseo kupus, paprikaš i razna variva.

Kobasica će biti izvrsna i sveže pečena sa krompirićima...

Kobasice – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kvalitetne kobasice, zavisi od njihove vrste, pa se cena u proseku kreće od 350 dinara pa sve do 2400 dinara za određene specijalitete.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i prodavnice suhomesnatih proizvoda koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Nikola Majstorovic
    11.10.2018 01:24

    Po meni su kobasice u danasnje vreme jedan cist specijalitet. Ukoliko se bas za njega uverite sigurno se necete pokajati. Samo, mora to da bude ukusno. Po njihovom pitanju sigurno je kvalitet bitan svim ljudima.

    Janko Zivanovic
    31.08.2017 07:37

    U svakom slucaju kada pricamo o kobasicama, ona moraju da se dobro i debelo plate. Druge stvari kada pogledate i ne bi trebale da budu bas toliko vazne, odnosno i ne bi trebalo bas toliko debelo da se plate.

    Nikolina Pantelic
    18.05.2017 07:15

    Samo treba da znate da dobre i kvalitetne kobasice moraju da se debelo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

    Petar Jankovic
    17.05.2017 07:38

    Samo treba da znate da su kobasice sigurno nesto sto valja.

    Jana Stankovic
    04.05.2017 08:34

    U svakom slucaju kako god da okrenete, kobasice nisu bas nesto sto je previse jeftino. Sve to po meni na kraju moze da bude samo jedno cisto gubljenje vremena i nista vise sem toga.

    Ivan Stojanovic
    20.04.2017 11:29

    Sto se mene licno tice, kako god da okrenete, one trebaju i moraju da se lepo plate kako pre tako i kasnije.

    Marko Petrovic
    19.04.2017 11:15

    Po meni je kobasica jedan pravi srpski specijalitet.

    Biljana Brankovic
    06.04.2017 09:43

    Sto se kobasica tice, ne moze to svako kako treba da napravi. Sve druge stvari su po meni daleko losije resenje.

    Dusan Markovic
    04.04.2017 09:03

    Po meni su kobasice u danasnje vreme jedan cist specijalitet. Ukoliko se bas za njega uverite sigurno se necete pokajati. Samo, mora to da bude ukusno. Po njihovom pitanju sigurno je kvalitet bitan svim ljudima.