Dobar roštilj je uvek bio glavni sastojak dobre zabave. Kada se lepo i kvalitetno ruča, onda i atmosfera postaje bolja i zabavnija. Zato vam je mesara Žare na raspolaganju za uslužno pečenje roštilja na kilogram i prodaju roštilja u našem objektu u Zemunu.
Pročitaj više
Mesara Vule nalazi se na Voždovcu. U ponudi su sve vrste svežeg i pečenog mesa, svinjetina, jagnjetina, teletina, piletina, roštilj na kilogram za sve vrste proslava.
Pročitaj više
Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu.
Pročitaj više
Dostava roštilja od svežeg mesa bez aditiva na teritoriji Zemuna i okoline, Roštilj na kilo, roštilj na porcije, mogućnost keteringa.
Pročitaj više
Demetrin Vrt na Dedinju je prava riznica vrhunskih delikatesa, kao što su španska i italijanska pršuta kao i mnogobrojni italijanski sirevi i odlična vina
Pročitaj više
Ako želite da probate nešto jedinstveno i jako kvalitetno, izaberite proizvode od mangulice Bojčin Eko Turs. U našoj ponudi nalaze se 100% prirodni proizvodi koji se pripremaju po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, nitritnih soli, veštačkih aroma i boja
Pročitaj više
Suhomesnati domaći proizvodi za dušu, dostupni na teritoriji Beograda. Pečenica, kulen slanina, sudžuk, pančeta na vašoj adresi širom zemlje.
Pročitaj više
Dobra vest je da više ne morate u Novi Pazar po mantije, već one mogu doći do vas gde god da ste! Pazarske mantije, ćevapi, pršuta, sudžuk i pešterski sir na vašoj adresi dostavom u Beogradu ili brzom poštom širom Srbije.
Pročitaj više
Originalna, tradicionalna, prvoklasna njeguška pršuta i sirevi, proizvedeni u Crnoj Gori, vama nadohvat ruke u Beogradu i širom Srbije, zahvaljujući porodici Bagaš.
Pročitaj više
Fast food i mesara, odlično sveže meso, uslužno pečenje, roštilj na porcije i kilogram. Najbolja ponuda roštilja u Beogradu.
Pročitaj više
Naša Kuća Mesa su maloprodajni objekti kompanije Agropapuk, koji su locirani širom Srbije. U našoj ponudi nalazi se širok asortiman svežeg mesa, kao i raznovrsni proizvodi od mesa. Takođe, bavimo se veleprodajom svežeg mesa u saradnji sa velikim trgovinskim lancima.
Pročitaj više
Mesara Slavonac u Surčinu nudi sve vrste svežeg mesa, kompletan roštiljski program, kao i jedinstvene zanatske proizvode koji su naš zaštiti znak. Posetite nas i obradujte Vaše najmilije prelepim ručkom od mesa vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više
Mesara Suzana Đorđević je po pitanju mesa od mangulice prva u Beogradu. U mesari Suzana Đorđević možete naći uvek sveže meso, suhomesnato meso, kobasice kao i slaninu i mast od mangulice!
Pročitaj više
Pečenica je jedan od omiljenih suhomesnatih proizvoda. Ukusu mesa malo ljudi može da odoli, tako da često ručak u kome nema ove namirnice, deluje nekalorično i ne pruža dovoljan osećaj sitosti. Zbog toga imamo manjak energije, koja nam je preko potrebna za razne obaveze koje nas očekuju u toku dana.
Kada je reč o pečenici, ona se često vezuje za neke tradicionalne običaje, kao što je dva dana pred Božić, najčešće na Tucindan, ritualno klanje praseta, čije će meso biti upotrebljeno za pravljenje pečenice.
Postoji dosta načina na koji se može pripremiti domaća pečenica, a jedna od varijanti je korišćenje plećke sa rebrima, ili zadnjeg buta praseta. Idealno je domaću pečenicu pripremiti na ražnju, jer samo tako će biti neodoljivog ukusa i mirisa.
Dimljeno meso je usoljeno i slasno, tako da retko ko može reći “ne“ ovakvom specijalitetu. Dimljena pečenica se proizvodi na poseban način, gde se prate recepti starih majstora.
Reč je o fino dimljenom proizvodu koji je napravljen od svinjskog mesa, i pri tome je stabilne i ujednačene boje. Ukus koji krasi pečenicu je vrlo prijatan i svojstven, ali bi naša najtoplija preporuka bila da probate ovaj sjajan specijalitet, jer ukus govori više od hiljadu reči.
Ako volite domaću pečenicu, takođe je možete pronaći u mesarama, gde se prodaje u originalnom pakovanju, i pri tome je zaštićena od svetlosti i vlage.
Najčešće je u vakuum pakovanju, čime se postiže svežina proizvoda i zadržava se svojstven ukus i miris.
Komad svinjetine koji je namenjen za spravljanje pečenice se najpre opere, pa se zatim osuši. Na mestima koja su veće debljine, meso se zaseca i tu se dobro zasoli, dakle so se stavlja direktno u te zareze koji se naprave.
Meso se posoli, pa se so utrlja rukom, a nakon toga se pristupa pečenju pečenice. Povremeno se meso okreće i preliva sokom od pečenja, što kasnije obezbeđuje božanstven ukus.
Iskusni majstori pripremanja pečenice znaju da ju je potrebno preliti pivom, i to nakon nekog vremena pečenja na ražnju. Pri tome, pečenica se ne preliva odjednom, već se okreće i postepeno poliva.
Zbog prelivanja pivom, pečenica će dobiti hrskavu koricu, koja nikako neće biti žilava, a gotova je sasvim kad meso porumeni, odnosno kad boja polako počinje da bude braon. Pečenica se potom ohladi, iseče i spremna je za posluživanje.
Posebno je zanimljiva rolovana pečenica, što je proizvod veoma lepog izgleda i još boljeg ukusa.
Jedan od bisera francuske kuhinje je fantastični kiš loren sa dimljenom pečenicom.
Za kraj našeg teksta, pozabavićemo se interesantnim istorijskim pričama, koje objašnjavaju otkuda običaj kod srpskog naroda da se pečenica priprema za Božić.
Naime, dok su vladali Turci, bilo je dozvoljeno spahijama i agama da upadnu u koju god kuću žele i da zatraže da im se spremi jelo po želji. Pošto su Srbi hteli da praznike provedu u miru, počelo se sa običajem da se prase kolje za Božić, jer je poznato da je Turcima bilo zabranjeno da ulaze u domove gde se priprema svinjsko meso, a uopšte nije dozvoljeno da isto jedu.
Tako je taj običaj ostao do današnjih dana, pa se na našim prostorima uveliko uživa u ovom sjajnom specijalitetu od svinjskog mesa.
Cena se kreće od 750 din. do 1400 dinara, u zavisnosti od vrste pečenice.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i prodavnice suhomesnatih proizvoda koje su oglašene ispod našeg teksta.