Dobar roštilj je uvek bio glavni sastojak dobre zabave. Kada se lepo i kvalitetno ruča, onda i atmosfera postaje bolja i zabavnija. Zato vam je mesara Žare na raspolaganju za uslužno pečenje roštilja na kilogram i prodaju roštilja u našem objektu u Zemunu.
Pročitaj više
Mesara Vule nalazi se na Voždovcu. U ponudi su sve vrste svežeg i pečenog mesa, svinjetina, jagnjetina, teletina, piletina, roštilj na kilogram za sve vrste proslava.
Pročitaj više
Najukusniji i najmirisniji butik na svetu stigao je i u Beograd. Nije reč ni o kakvim haljinama, suknjama, cipelama i sličnom, reč je o hrani koji svi obožavamo - čvarcima!
Pročitaj više
Ima li neko da ne voli čvarke a da nije vegetarijanac ili vegan? Jednostavno, čvarci su nesto cemu je veoma teško odoleti, oni su tako slasni, masni, tope se u ustima i uvek želimo još... U našem tekstu saznajte više o ovom proizvodu, o tome kako se prave čvarci, koje vrste čvaraka postoje, koja je njihova cena i verovatno ćete, do kraja čitanja, već morati da poručite bar jednu porciju kod firmi koje su oglašene na ovoj stranici!
Da li ste se nekada zapitali, u čemu je tajna dobrih čvaraka? Šta je to što ih čini neodoljivim? Zimski period je doba kada ne možemo da zamislimo trpezu ni ishranu, bez mesnih delicija, kao što su kobasice, slanina, čvarci...
Čvarci su zapravo, idealne grickalice, koje savršeno pašu uz pivo ili vino, a takođe, veliki broj ljudi ih koristi u kombinaciji sa belim ili crvenim lukom.
Na našim prostorima, tj. na teritoriji Srbije, čvarci se jako puno prave, i na određen način, oni su postali brend. Zanimljivo je da svako ko pravi čvarke ima neku svoju malu tajnu i smatra da su njegovi čvarci najbolji.
Ono što je najbitnije kod pravljenja čvaraka, to je da se slanina reže na odgovarajuće komade, a oni ne bi smeli da budu ni previše mali, a ni preveliki.
Primera radi, ako su komadi slanine veoma veliki, tada se mast neće uspeti otopiti, a ako se desi da su delovi slanine premali, tada će da se smanji kvalitet masti.
Kod početnika u pravljenju čvaraka, česta je greška da salo režu nejednako, neravnomerno... Postavlja se pitanje, kako treba da se seče, koja je to idealna debljina slanine? Reč je o oko 3 centimetara.
Kada se čvarci režu, vrlo je važno i koja je temperatura u prostoriji u kojoj obavljate ovaj posao. To znači, da što je niža temperatura, to je bolje, pa domaćini često koriste rukavice koje su bez prstiju, i čvarke pripremaju napolju.
Dakle, slanina se izreže i stavlja se u jednu veliku posudu, pa tokom prvih pola sata moraćete stalno da mešate. Dok se tope čvarci, dobro je da dodate mleko, kako bi čvarci poprimili lepu boju.
Ta količina mleka je otprilike jedan decilitar na deset kila slanine. Tajna je u tome, da što više mleka dodajete, to će čvarci biti tamnije boje. Kada mast počne da peni, a komadi slanine su još uvek bez boje, tada krenite da sipate mleko, jer je to idealan tajming.
Duvan čvarci su nadaleko poznati zbog svog savršenog ukusa. To je specijalitet valjevskog kraja, a svoje ime su dobili zbog toga što po svom izgledu liče na iseckan duvan.
Kada se dobije mesna kaša, ona se kuva dok ne ispari sva voda, i potrebno je da ostane samo mast.
Cena se kreće oko 1000 – 1200 dinara za kilogram čvaraka.
Koliko ćete platiti čvarke, zavisi od kog proizvođača naručujete, zatim koja vrsta čvaraka je u pitanju i sl. U proseku, cena se kreće oko 1000 do 1200 dinara za jedan kilogram čvaraka.
*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.