Dobar roštilj je uvek bio glavni sastojak dobre zabave. Kada se lepo i kvalitetno ruča, onda i atmosfera postaje bolja i zabavnija. Zato vam je mesara Žare na raspolaganju za uslužno pečenje roštilja na kilogram i prodaju roštilja u našem o...
Pročitaj više
Mesara Vule nalazi se na Voždovcu. U ponudi su sve vrste svežeg i pečenog mesa, svinjetina, jagnjetina, teletina, piletina, roštilj na kilogram za sve vrste proslava.
Pročitaj više
Restoran Šumice je prava adresa za sve istinske ljubitelje srpske gastronomije. Pored velikog izbora specijaliteta sa roštilja na ćumur, u našoj ponudi očekuju Vas kuvana jela, jagnjeće i praseće pečenje, jela ispod sača i jela po porudžbin...
Pročitaj više
Fast food i mesara, odlično sveže meso, uslužno pečenje, roštilj na porcije i kilogram. Najbolja ponuda roštilja u Beogradu.
Pročitaj više
Naša Kuća Mesa su maloprodajni objekti kompanije Agropapuk, koji su locirani širom Srbije. U našoj ponudi nalazi se širok asortiman svežeg mesa, kao i raznovrsni proizvodi od mesa. Takođe, bavimo se veleprodajom svežeg mesa u saradnji sa v...
Pročitaj više
Mesara Romanija nalazi se na dve lokacije u Beogradu: pijaca Bežanijska kosa (Novi Beograd) i pijaca Vidikovac (Rakovica)
Pročitaj više
Pečenje mesa nije tako jednostavno kao sto izgleda. Možda neko misli da je lako ispeći meso, ali to uopšte nije istina. Naime, svako može ispeći odabrani komad, ali koliko će on sočan i ukusan biti, to je već druga priča. Ako nemate dovoljno iskustva, zasigurno ne želite situaciju u kojoj gosti za stolom, iz kurtoazije govore kako ste super ispekli prasetinu, a da vi i sami primećujete kako to, zapravo, i nije tačno.
Da biste izbegli ovaj scenario, ako već nemate stečenu rutinu u pečenju mesa, rešenje je veoma jednostavno – kupite meso, a potom iskoristite uslugu pečenja, na profesionalan način.
Da biste sebi uštedeli trud i vreme, i pri tome bili sigurni da će ovaj posao biti obavljen na najbolji mogući način, mi vam toplo preporučujemo odabir pečenjare koja će za vas obaviti uslužno pečenje mesa.
Ponekad je prava uživancija sa društvom, negde u prirodi, „baciti“ meso na roštilj i uživati u divnom mirisu dok se peče. Ipak, u realnosti, ovakav scenario nije moguće uvek sprovesti u delo, iz razloga što imamo najavljene goste za večeras, a vremenski smo ograničeni da pripremimo kvalitetan zalogaj.
Činjenica je da skoro ne postoje ljudi koji ne vole barem neki specijalitet sa roštilja – belo pileće meso, pileća krilca, kobasice, ćevape, pljeskavice, vešalice... Zato odabirom nekih od ovih specijaliteta, sasvim sigurno nećete pogrešiti a vaši gosti će biti oduševljeni.
Najlakši način da obezbedite ukusan ručak ili večeru za svoje goste ili ukućane jeste da odaberete meso po želji i dogovorite se sa osobljem oko detalja kako želite da se ispeče, kao i o vremenu preuzimanja.
Da bismo dobili savršen roštilj, postoje neka pravila ili drugim rečima – male tajne velikih majstora. Ipak, njih znaju samo majstori u pečenjarama i ne otkrivaju ih tako lako. Na primer, meso je potrebno pripremiti pre pečenja, gde je marinada neizostavan deo pripreme roštilja. Ona će mesu dati sočan ukus i omekšati ga.
Osoblje pečenjare zna da je roštilj najukusniji kada se pripremi na ćumuru, ali i tu postoje trikovi poput toga da se meso ne stavlja odmah na roštilj kada se vatra potpali, već se sačeka da ćumur poprimi svetlosivu boju, a njegov žar postane crvene boje. Dotok vazduha je takođe bitan, a ako se oko ovog dela priče ne snađete, moglo bi da se dogodi da meso bude zagorelo spolja, a sirovo iznutra. To se nijednom vašem gostu neće dopasti.
Roštilj majstori imaju jednu važnu tajnu a to je da se meso okreće samo jednom. Ako ste početnik, verovatno ćete misliti da je dobro komade mesa prevrtati više puta, ali više nije uvek i bolje. Sve što je potrebno jeste da sokovi iz unutrašnjosti mesa počnu da probijaju na gornju stranu.
Za uslužno pečenje jagnjetine ili prasetine, treba izdvojiti od 90 do 110 dinara po kilogramu. Za pečenje roštiljskog mesa potrebno je izdvojiti do 100 dinara, u zavisnosti šta se peče.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i pečenjare koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.