Bojčin Eko Turs - proizvodi od mangulice

5.0 | 1 ocena
Ulica: Dvanaestog Avgusta 78, Progar
Grad: Beograd
Opština: Surčin
Bojčin Eko Turs - proizvodi od mangulice
Telefon: 011/
Mobilni: 065/
www.koleba.rs

O nama

Bojčin Eko Turs bavi se proizvodnjom suhomesnatih proizvoda od čistog mesa mangulice po tradicionalnoj recepturi. Na području Srema dolinom reke Save su se nekada gajile mangulice ispašom u hrastovim šumama i odatle ”pasom” (pešice) gonile pravo na Bečku tržnicu.

Ideja zadnjih deset godina je da oživimo ovaj vid uzgoja na istom području. Naši saradnici su ljudi koji žive na ovom potezu i gaje mangulice na ovaj način, a za sada ih ima najviše u selima oko specijalnog rezervata prirode “Obedska Bara”.

U zaštićenom području spomenik prirode ”Bojčinska Šuma” u Progaru se nalazi matični zapat mangulice gde se proizvodi priplodni materijal i odatle se kreira logistika uzgoja mangulice u zaštićenim područjima, kao i promocija i prodaja proizvoda u restoranu ”Bojčinska Koleba”.

Zapat trenutno ima oko 300 komada svinja od toga oko 100 umatičenih krmača i desetak nerastova.
“Resurs Centar Tolinci” je naše udruženje koje okuplja odgajivače i kreira razvoj ove delatnosti čiji smo mi članovi i osnivači.

Mangulica je rasa svinja koje datira iz 19. veka i poznata je po zdravom holesterolu, jer je vrsta koja može da živi u prirodnim uslovima bez prisustva i reakcije čoveka, tako da je su proizvodi potpuno prirodni. One se hrane pretežno hrastovim žirom te je i kvalitet mesa i masti jedinstven. U poređenju sa konvencionalnom svinjom, mangulica ima znatno duži vek i njen uzgoj do prerade traje najmanje dve godine i isključivo mora da živi u prirodi.

Bojčin Eko Turs proizvodi od mangulice obuhvataju:

 • roštiljske kobasice
 • suve kobasice
 • čvarke
 • suvu slaninu
 • šunku
 • plećku
 • buđolu
 • mast

Proizvedeni po tradicionalnoj recepturi koja se nekada primenjivala u starom Sremu, svi naši proizvodi su 100% prirodni, bez konzervansa, nitritnih soli, veštačkih aroma i boja. Na taj način dobija se visoko kvalitetno meso koje karakteriše smanjeni nivo holesterola u odnosu na sva druga crvena mesa, pa čak i u poređenju sa plavim ribama, što je pokazala analiza naše šunke u Italiji (institut SIKA Parma).

Ako niste u mogućnosti da dođete do nas, proizvode od mangulice vrhunskog kvaliteta možete da poručite telefonom ili putem interneta. Isporuka proizvoda vrši se poštom na kućnu adresu, na celoj teritoriji Srbije.

Radno vreme:
Svaki dan od 09-00h

Bojčin Eko Turs DOO-proizvodi od mangulice, 12. avgusta broj 78, Progar, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Mesara Ćira, Borska 45g, Miljakovac, Rakovica, Beograd
  Butik čvaraka Beograd, Vidikovački venac 92a, Vidikovačka pijaca, lokal 18, Rakovica, Beograd