Dvanaestog Avgusta 78, Progar, Surčin, Beograd
Ocena firme
5.00 | 1 ocena
Oceni ovaj proizvod
3.0 | 2 ocena
Kontakt

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Kobasica od mangulice din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Pošaljite upit za cenu

Upit

Uspešno ste poslali upit.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Hvala!

Kobasica od mangulice

Kobasica od mangulice je nesto sto bi svako morao da proba barem jednom u zivotu.

- Bojčin Eko Turs bavi se proizvodnjom suhomesnatih proizvoda od cistog mesa mangulice, a medju brojnim proizvodima nudimo Vam i jedan od specijaliteta, a to je kobasica od mangulice.


Koja je karakteristika kobasica i ostalog mesa od mangulice ?

Prvo treba reći da je ova vrsta svinje nastala pre više od 100 godina ukrstanjem Srpskih i Madjarskih sorti svinja. Selekcijom i ukrštanjem dobijena je vrsta koja ima dosta specifičan ukus i kvalitet mesa. veća količina masti je jos jedna od odlika mangulica.
Danas postoji nekoliko vrsta mangulica od kojih se u našim krjevima najčešće može nači crna mangulica.

Da li je meso mangulice nezdravije sobzirom da ima vise masti u sebi ?

NE - ono je zdravije od velike većine mesa ostalih životinja, jer snižava loš holesterol, a evo i zasto.
Jako je važno istaći da mast koju u sebi sadrži meso mangulice nije štetna mast koja je lepi za krvne sudove, što je i najveći problem uostalom kod svih vrsta masne hrane, a pogotovu mesa. Postoje dve vrste holesterola LDL - poznatiji u narodu kao "Loš holesterol" i HDL - poznatiji kao "Dobar holesterol" . Dobra stvar kod HDL holesterola (koji se nalazi u mesu mangulice ) je ta sto sprečava da se loš holesterol ne sakuplja na arterisjkim zidovima, pa na taj način spašava od niza srčanih problema.

Kakav je ukus kobasica i ostalog mesa od mangulice ?

Meso mangulice , pa samim tim i kobasice od mangulice su dosta slasnije od drugih mesa običnih domaćih svinja. Pored drugačije teksture, svakako ćete osetiti pun ukus uživanja svih čula prilikom prvog konzumiranja kobasica ili drugih suhomesnatih proizvoda od mangulice.

Da li meso mangulice vise goji ?

Meso mangulice sadrži u sebi mnogo manje kalorija nego ostala mesa, tako da konzumacijom proizvoda od mangulice unosite definitivno manju količinu kalorija, a za razliku od ostalih proizvoda od suvog mesa, ove suhomesnate proizvode možete konzumirati stalno.

- Svi suhomesnati proizvodi iz nase ponude spremaju se po tradicionalnoj recepturi.

- Posetite nas na adresi Dvanaestog Avgusta 78, Progar ili nas pozovite na gore istaknute telefone (klikom na dugme POZOVI)

Takođe možete probati sve proizvode od mangulice i degustirati u našem restoranu Bojčinska Koleba , a ukoliko budete zadovoljni gosti našeg restorana, po polasku kući mozete i kupiti neke od naših proizvoda koji Vam se najviše dopadnu.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Mesare - uslužno pečenje