Dodaj firmu

Vule Mesara

Mesara Vule nalazi se na Voždovcu. U ponudi su sve vrste svežeg i pečenog mesa, svinjetina, jagnjetina, teletina, piletina, roštilj na kilogram za sve vrste proslava.
Pročitaj više

Braće Jerković 95z
Voždovac, Beograd

SB Babić Zlatiborsko užički delikatesi

Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 94b
Voždovac, Beograd

Slanina Altina roštilj kod Petra L

Dostava roštilja od svežeg mesa bez aditiva na teritoriji Zemuna i okoline, Roštilj na kilo, roštilj na porcije, mogućnost keteringa.
Pročitaj više

Ugrinovački put 71f, Altina
Zemun, Beograd

Slanina Demetrin Vrt delikates

Demetrin Vrt na Dedinju je prava riznica vrhunskih delikatesa, kao što su španska i italijanska pršuta kao i mnogobrojni italijanski sirevi i odlična vina
Pročitaj više

Neznanog Junaka 15
Savski venac, Beograd

Bojčin Eko Turs - proizvodi od mangulice

Ako želite da probate nešto jedinstveno i jako kvalitetno, izaberite proizvode od mangulice Bojčin Eko Turs. U našoj ponudi nalaze se 100% prirodni proizvodi koji se pripremaju po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, nitritnih soli, v...
Pročitaj više

Dvanaestog Avgusta 78, Progar
Surčin, Beograd

Slanina Dr Maksimus

Fast food i mesara, odlično sveže meso, uslužno pečenje, roštilj na porcije i kilogram. Najbolja ponuda roštilja u Beogradu.
Pročitaj više

Miljana Miljanića 27
Voždovac, Beograd

Žare Mesara

Dobar roštilj je uvek bio glavni sastojak dobre zabave. Kada se lepo i kvalitetno ruča, onda i atmosfera postaje bolja i zabavnija. Zato vam je mesara Žare na raspolaganju za uslužno pečenje roštilja na kilogram i prodaju roštilja u našem o...
Pročitaj više

Sremskih boraca 4
Zemun, Beograd

Slanina AGROPAPUK Naša Kuća Mesa

Naša Kuća Mesa su maloprodajni objekti kompanije Agropapuk, koji su locirani širom Srbije. U našoj ponudi nalazi se širok asortiman svežeg mesa, kao i raznovrsni proizvodi od mesa. Takođe, bavimo se veleprodajom svežeg mesa u saradnji sa v...
Pročitaj više

Ugrinovačka 260, Dobanovci
Surčin, Beograd

Slanina Slavonac mesare

Mesara Slavonac u Surčinu nudi sve vrste svežeg mesa, kompletan roštiljski program, kao i jedinstvene zanatske proizvode koji su naš zaštiti znak. Posetite nas i obradujte Vaše najmilije prelepim ručkom od mesa vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više

Nikole Zrinjskog 16
Surčin, Beograd

Mesara Suzana Đorđević

Mesara Suzana Đorđević je po pitanju mesa od mangulice prva u Beogradu. U mesari Suzana Đorđević možete naći uvek sveže meso, suhomesnato meso, kobasice kao i slaninu i mast od mangulice!
Pročitaj više

Pijaca Skadarlija lok 18, Beograd
Beograd

Postoji li neko da ne voli ukus i miris koji ima slanina? Verovatno ima ljudi koji će vam reći – Da, obožavam slaninu, ali se ustručavam da je konzumiram jer ona puno goji!

U daljem tekstu ćemo pokušati da razbijemo predrasude i neka uvrežena mišljenja o tome da sa slaninom ne treba preterivati, već da možete opušteno da uživate u svim zadovoljstvima ukusa koje ona pruža.

Domaća slanina

Naravno, domaći specijaliteti su uvek najbolji pa je tako slučaj i sa slaninom. Zbog toga ćemo prvo reći – slanina je izuzetno zdrava, a pored toga, to je jedina hrana koja je u isto vreme i slatka i slana a to je kombinacija kojoj retko ko može da odoli.

Toliko različiti ukusi, u jednom parčetu slanine sa savršeno uklapaju, dajući vam perfektan zalogaj. U slanini nema ugljenih hidrata, koji su u stvari, glavni krivci što se gojimo.

Ukoliko želite da održavate svoju telesnu težinu idealnom, tada vaša ishrana treba da bude sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, što opet stavlja slaninu na vašu trpezu, to jest, preporučuje je kao zdravu namirnicu.

Takođe, vlada mišljenje da su ugljeni hidrati ti koji daju energiju telu, ali je zapravo prava istina da nam masti daju snagu, pa zbog toga slanina pruža prijatan osećaj sitosti, jer sadrži visok nivo zasićenih masti.

Slanina je takođe bogata i vitaminima. U njoj je sadržana visoka koncentracija esencijalnih B vitamina, a oni su od presudnog značaja za kompletno zdravlje a pre svega za imuni sistem.

Primera radi, slanina sadrži čak 65 % preporučenog dnevnog unosa tiamina, što je zapravo vitamin B1, 38 % vitamina B12, kao i 47% niacina, što je vitamin B3. U slanini se nalazi i 36% cinka.

Slanina prodaja

Kada je reč o pripremi, slanina je veoma jednostavna, tako da je zgodna za ljude koji nemaju volje da provode mnogo vremena u kuhinji i za šporetom, a žele zdrav obrok.

U tom smislu je sasvim dovoljno da nabavite kvalitnu slaninu, i da je ubacite u mikrotalasnu pećnicu, ako ne biste da je pržite.

Ukoliko želite ekstra poslasticu na svom tanjiru, kupite dimljenu slaninu, koju je dovoljno samo iseći i eto idealno slasnog obroka!

Proizvodnja slanine na tradicionalan način

Slanina se pažljivo suši na tradicionalan način, obično na bukovom drvetu, pa se tako dobija veoma suptilna aroma koja na vrlo umeren način prožima svaki sloj slanine, čineći je zaista neodoljivom.

Možete da se odlučite da probate rolovanu dimljenu slaninu, što je proizvod koji veoma lepo i karakteristično izgleda, a pored toga, vrlo je specifičnog ukusa, kojim ćete biti oduševljeni. Pravi se od odabranih komada slanine, koja u svojoj strukturi nema nikakve žilice niti kožice.

Slanina – cena:

Cena slanine varira od njene vrste, pa se tako kreće u proseku od 500 din, pa  sve do 1600 dinara za jedan kilogram.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i prodavnice suhomesnatih proizvoda koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane