Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Izrada ogledala
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Izrada ogledala

Da li ste znali, da prosečna žene provede 55 minuta dnevno gledajući se u ogledalo? Kada je reč o muškom svetu, oni provedu nedeljno oko četiri i po sata, što znači da ni jači pol nije imun na to šta će ogledalce reći. 

 

 

Ovo su podaci jedne studije koja je sprovedena na tu temu, a oni samo govore koliko ogledala zauzimaju značajno mesto u našim životima. 

Izrada ogledala po meri

Kada govorimo o izradi ogledala, svakako se misli da ono bude napravljeno tako, da u svakom pogledu zadovoljava sve vaše zahteve. I što se tiče estetike, i kada je reč o funkcionalnosti, u smislu dimenzija - ogledalo vam mora biti po meri.

Ako se odlučite da kupite gotovo ogledalo, to može biti ograničavajuće iz više razloga. Na primer, možda vam odgovaraju dimenzije i oblik ogledala, ali vam se ne sviđa njegov ram. Ili, u drugoj situaciji, moguće je da imate neku svoju originalnu zamisao kako bi vaše idealno ogledalce trebalo da izgleda, ali se tako nešto ne može pronaći u prodaji.

Primera ima mnogo, a sve ukazuje na to da je potrebno da angažujete profesionalne stakloresce koji će, prateći vaše ideje i zahteve, načiniti finalni proizvod koji će odgovarati svim vašim kriterijumima.

Kako se postavljaju ogledala u prostoru?

Ogledalima se mogu postići najrazličitiji efekti. Recimo, ako u vašoj sobi nema dovoljno dnevne svetlosti, ogledalo možete postaviti odmah pokraj prozora, pa će se na taj način sunčevi zraci odbijati, praveći refleksiju i time i prostoriju učiniti svetlijom. 

 

 

U drugoj situaciji, ako je vaš hodnik uzan, isti možete da vizuelno proširite, tako što ćete naručiti izradu ogledala koja će prekrivati celu površinu jedne strane zida.

U sledećoj varijanti, ako vam se čini da je prostor prenizak, majstor za vas može uraditi ogledala koja će biti postavljena na plafon. Ovo je veoma zanimljiva postavka ogledala i  u poslednje vreme sve popularnija. 

Dubinu prostora možete postići tako što ćete ogledalo staviti naspram nekog zanimljivog predmeta koji će se u njemu ogledati, kao što je recimo, saksija sa cvećem. 

Ako ne znate kojom slikom da ukrasite svoj zid, odabir ogledala koje ima ukrasni ram, pun je pogodak. 

Izrada ogledala – iskustva

Opšte je poznato da ogledala uvećavaju prostoriju i dodatno je osvetljuju. Kada se ogledalo pravilno postavi, ono raširi svetlost od prostora ka čitavoj sobi, i tom prilikom ističe sve boje i oblike u njoj. 

Kada se izrađuju ogledala koja će stajati na plafonu, majstori kao prioritet imaju bezbednost klijenata. Sigurnost se postiže na taj način što je ogledalo prilepljeno na drvenu ili furniranu površinu, koja je pričvršćena za plafon. 

Zanimljiva ideja takođe, jeste da imate ogledalo na unutrašnjoj ili spoljašnjoj strani vrata ormana. Pri tome, možete pustiti mašti na volju, jer je svaki oblik moguće dobiti, bilo da je on ovalan, okrugli, pravougaoni, ili na bilo koji način neobičan; dovoljno je da svoje zamisli prenesete stručnim licima, pa ćete se zajedno dogovoriti oko izrade idealnog ogledala po meri, koje će ispuniti sve vaše estetske i funkcionalne kriterijume.

Izrada ogledala – cena:

Kada govorimo o obrađenim ogledalima, potrebno je izdvojiti u proseku 3100 dinara po metru kvadratnom za ogledalo čija je debljina 4 milimetara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.08.2018
Andriajana Simic

Ako vam treba kvalitetna i povoljna izrada ogledala posetite firmu Beostaklo. Ljudi su zaista profesionalci u svom poslu.

10.08.2017
Lea Stankovic

Najvaznije od svega je da izrada ogledala bude dovoljno kvalitetna, da bi pre svega mogla da se uradi na jedan kvalitetan nacin i nista vise od toga. Cene su naravno nesto sto je svima potrebno i nesto bez cega se ne moze.

15.05.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju ona nije ni malo jeftina.

30.03.2017
Simona Vucinic

Po pravilu je ona uvek bila nesto sto debelo mora da kosta i sto treba da se dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

15.03.2017
Todor Markovic

Sto se ovoga tice, pre ili kasnije se sigurno ne biste pokajali.

23.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, izrada ogledala nije nesto sot je u danasnje vreme narocito skupo.

07.02.2017
Janko Zivanovic

Nije tacno da svako ogledalo mora debelo da se plati. Stvari cesto funkcionisu totalno drugacije.

27.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je samo poznato, stvar je u tome da skoro svaka izrada ogledala mora ipak debelo da se plati.

10.01.2017
Petar Jankovic

Ukoliko mene pitate, po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. U suprotnom slucaju se sigurno necete pokajati.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Sad se postavlja pitanje, ko se sve to podrazumeva pod strucnim licem. To je jedno veliko pitanje. Bas iz tog razloga treba da potrazite neko provereno mesto.

02.12.2016
Ivan Stojanovic

Po pitanju izrade stakla, mislim da je ubedljivo najbolje resenje da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem.

17.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju kvalitetne izrade ogledala, samo treba da posetite staklorezacku radnju Biva i vise nemate sta po tom pitanju da brinete.

27.10.2016
Biljana Brankovic

U danasnje vreme po rezulatatima rada uglavnom skoro svi spominju staklorezca Bivu ali je generalno meni problem u tome sto ja rezultate tog rada licno ne vidim.

01.09.2016
Marko Petrovic

za iskusnog staklorezca zaista nije neki veliki broj da uradi kvalitetno ogledalo. Zbog toga, svima mogu da preporucim staklorezca Bivu i sigurno se necete pokajati.

27.07.2016
Dusan Markovic

Ukoliko vam je potrebno da na kvalitetan nacin uradite ogledalo onda u Beogradu mozete pronaci veliki broj mesta na kojima mozete to da uradite. Cena se odredjuje prema debljini stakla. U proseku je za jedan kvadratnim metar potrebno izdvojiti oko 3100 dinara.