Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čuvanje guma
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Čuvanje guma

Gotovo svi vozači imaju istu dilemu: gde sa letnjim gumama zimi i gde sa zimskim gumama leti? Ovo pitanje ponekad se pretvara u pravu noćnu moru, međutim, rešenje postoji u vidu usluga čuvanja vansezonskih guma. Pošto gume tu odmaraju do sledeće sezone, ovakvo skladištenje se popularno naziva i „hotel za gume“.

 

Šta podrazumeva usluga čuvanja guma?

Verovatno vam se dopala ova ideja, kako da se rešite guma koje vam nisu potrebne tokom aktuelne sezone, pa ćemo reći i šta podrazumeva ova usluga. Dakle, to je skladištenje guma po svim standardima, uzimajući u obzir način skladištenja, sortiranje i numerisanje guma. Svaka guma dobija svoj jedinstveni identifikacioni broj (ID). Tako ne može doći do bilo kakve greške, vaše gume čekaju na vas. 

Kako izgledaju skladišta za gume?

Svakako vas zanima i kako izgleda ovaj „hotel za gume“ u kome one prespavaju zimu ili leto, do naredne godine. Veoma je važno da  prostorije za gume budu bez jake svetlosti, ali isto tako i da budu opremljene specijalnim regalima za čuvanje guma. 

Kada dođete u servis i donesete svoje gume, stručno i ljubazno osoblje će ih pregledati, oceniti njihovu ispravnost za sledeću sezonu, pre nego što gume budu primljene na čuvanje.

Sve gume su osigurane kod prvorazrednih osiguravajućih kuća.

Čuvanje guma – iskustva

Na kraju svake zime ili leta, potrebno je zameniti set guma. To se može učiniti na dva načina, a to su: da vam oba kompleta guma budu montirana na felne, i tako da skladištite gume zajedno sa felnama, ili da skladištite samo gume i da prilikom zamene guma radite montažu, odnosno demontažu sa felni.

Jednostavniji način je imati oba kompleta guma monitranih na felne, ali je takva varijanta nešto skuplja jer dodatni komplet predstavlja investiciju. Montaža i demontaža guma na felnu nešto više košta nego prosta zamena celog točka. 

 

 

Kod profesionalnih vulkanizera dobićete uslugu skladištenja i čuvanja guma uz određenu naknadu. Potrebno je da znate, da nije svejedno gde i kako čuvate svoje gume, kako bi one zadržale svoju ispravnost. Stoga je bolje da sebi uštedite muke, i da ovaj posao prepustite ovlašćenim licima, koji će to profesionalno odraditi za vas. 

Vulkanizeri će pre nego što skinu gume, označiti pozicije na kojima su se nalazile, kako bi sledeće sezone prednje gume stavili na zadnju, a zadnje gume na prednju osovinu, što se naziva rotacija guma. Ovaj postupak se obavlja iz razloga jer se gume na različitim osovinama nejednako troše.

Točkovi će biti oprani vodom i dobro obrisani, čime se sprečava nastanak korozije. Vulkanizeri će izvaditi komadiće šljunka ako ih ima u kramponima gume. I kao što smo napomenuli, skladišta za gume su hladna, suva i mračna mesta, gume se ne smeju držati tamo gde ima ulja, hemikalija ili goriva. Ovo su neke greške koje biste mogli napraviti ukoliko sami neadekvatno čuvate svoje gume, pa vam preporučujemo da se obratite vulkanizerima radi pružanja profesionalnih usluga.

Čuvanje guma – cena:

Čuvanje pneumatika po sezoni, kreće se od 1500 do 4000 dinara. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate vulkanizerske radnje ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Miroslav Jagnjic

Cuvanje guma je jedna veoma zanimljiva i korisna usluga. Pre svega ona moze da korisiti ljudima koji u svojoj garazi nemaju dovoljno mesta da cuvaju gume. U danasnje vreme svaki ozbiljan vulkanizer pruza i ovu vrstu usluge.

15.09.2017
Stojance Ristovski

Smatram da je najbolje kada biste sami cuveli svoje gume. Od toga sigurno ne postoji nista bolje koliko samo mogu da vidim. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju mora moze ono da se dosta plati.

08.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju mora da se cuvanje guma uradi na jedan pravi nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

24.04.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju bi ono trebalo i moralo da se lepo plati. Sve drugo bi generalno bilo samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

10.04.2017
Filip Milutinovic

Po meni, ako nesto u celoj prici vredi, onda je to kvalitetno cuvanje guma i nista vise od toga.

23.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovog cuvanja tice, sigurno je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je manje vazno i bitno.

10.03.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju se ono nikako ni isplati.

06.03.2017
Marta Dencevic

pre svega smatram da nije svako cuvanje guma isto za svaciji dzep.

15.02.2017
Todor Markovic

Sto se tice cuvanja guma, odmah treba da znate daje bitno da se odlucite za kvalitet. Druge stvari onda nisu bas toliko vazne.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

U svakom slucaju je cuvanje guma ensot sto posebno i debelo mora da se plati.

19.01.2017
Janko Zivanovic

Koliko se samo meni cini. Ovde je najvaznije da se licno odlucite za kvalitet. Ostalo i nije bas nesto vise toliko vazno.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak nesto sto relativno sami morate da uradite.

14.12.2016
Petar Jankovic

Po pitanju cuvanje guma je najvaznije da potrazite neko srucno i provereno mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.

28.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno cuvanje guma, samo treba da posetite servis Gedz 53 i vise se po tom pitanju necete pokajati.

09.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju kvalitentog cuvanja guma, ubedljivo je najbolje resenje da posetite vulkanizera Dacu koji zaista veoma veoma povoljne cene u Beogradu.

20.09.2016
Ivan Stojanovic

Svaki vulkanizer u danasnje vreme pruza i takvu jednu vrstu usluge kakva je cuvanje guma. Problem je sto mnogi to drze lako dostupno nepoznatim ljudima pa se cesto kradje desavaju.

17.08.2016
Marko Petrovic

Koliko mi se cini u danasnje vreme vecina vulkanizera pruza upravo i ovu vrstu usluge. To je u svakom slucaju dobro za one ljudi koji nemaju drugo resenje. Izuzev toga, ja licno nemam taj problem posto iskljucivo kod sebe cuvam gume posto imam dovoljno prostora u garazi.

15.07.2016
Dusan Markovic

Cuvanje gumaj e jedna veoma zanimljiva i korisna usluga. Pre svega ona moze da korisiti ljudima koji u svojoj garazi nemaju dovoljno mesta da cuvaju gume. U danasnje vreme svaki ozbiljan vulkanizer pruza i ovu vrstu usluge.