Dodaj firmu

Zamena guma Dojčinović Autocentar

Autocentar Dojčinović nalazi se na Čukarici. Kvalitetno dubinsko i spoljašnje pranje automobila, vulkanizerske usluge, poliranje farova.
Pročitaj više

Milorada Jovanovića bb
Čukarica, Beograd

Alu Roki vulkanizer

Ukoliko vam je potreban proveren i siguran servis za sve vrste vulkanizerskih usluga „Alu felne Roki“ je pravo mesto za najtraženije intervencije na kolima.
Pročitaj više

Oblakovska 2a, Nemanjina 97 Veliko Orašje
Savski venac, Beograd

Zamena guma Mutata Auto Bulevar

Mutata Auto Bulevar je jedan od vodećih u regionu kada je u pitanju popravka guma (putničkih i teretnih). Čak 95 % svih mogućih oštećenja bude popravljeno od strane naših iskusnih vulkanizera. Kod nas ćete dobiti sledeće usluge: montaža guma, zamena guma, reglaža trapa, balansiranje guma, krpljenje guma, čuvanje guma
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara, Beograd

Zamena guma Adam auto servis

Vulkanizer Adam već 36 godina brine o Vašem četvorotočkašu na dve lokacije u Beogradu, bilo da su Vam potrebne vulkanizerske usluge, centriranje trapa ili ispravljanje felni. Takođe, kod nas možete pronaći auto gume vodećih svetskih brendova svih dimenzija.
Pročitaj više

Tošin bunar 166
Zemun, Beograd

Vulkanizer Gergon

Bilo da su Vam potrebne nove gume za Vaše vozilo, zamena, balansiranje ili čuvanje guma u toku sezone, vulkanizerska radnja Gergon doo je prava adresa za Vas. Širok asortiman naših usluga odnosi se na sve modele putničkih automobila i kombija.
Pročitaj više

Karla Soprona 35
Zemun, Beograd

Zamena guma Nađa Cars – Vulkanizerske usluge

Vulkanizerske usluge, zamena guma, balanistranje, hotel za gume, prodaja guma u Batajnici.
Pročitaj više

Jasenovackih mucenika 22
Zemun, Beograd

Vulkanizer SmartPro zamena guma

Vulkanizerske usluge za Smart vozila u Beogradu. Hotel za gume, balansiranje guma, zamena guma, prodaja.
Pročitaj više

Milorada Jovanovica 4a
Čukarica, Beograd

Mobilni vulkanizer MIKI zamena guma

Mobilni vulkanizer na teritoriji Beograda. Ispravljanje alu i čeličnih felni na terenu, balansiranje i zamena guma, popravka i montaža guma na terenu.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Zamena guma Vulkanizer IĆA

Vulkanizer Ića već 25 godina uspešno rešava sve probleme sa gumama na putničkim automobilima i kombi vozilima. Jedan smo od retkih servisa u gradu koji vrši balansiranje točkova bez centralne rupe, koji su karakteristični za francuska vozila.
Pročitaj više

Vodovodska 6, Žarkovo
Čukarica, Beograd

Zamena guma Vulkanizer ŽIGIĆ

Vršimo sanaciju oštećenja čak do 7cm ! Primenjujemo jedinstvenu nemačku metodu i garantujemo 40% ojačanje na mestu gde je fleka odrađena! NOVO - usluge auto mehanike po najpovoljnijim cenama…
Pročitaj više

Bulevar JNA 5
Voždovac, Beograd

Vulkanizer AC Krug

Voždovački kružni put 17a, Beograd
Voždovac, Beograd

Vulkanizer Branko i Rade

Naša vulkanizerska radnja "Branko & Rade" Vam nudi i izlazak na teren za vulkanizerske usluge. U najkraćem vremenskom periodu, dolazimo do lokacije na kojoj se nalazite i rešavamo nastale probleme sa Vašim vozilom.
Pročitaj više

Miška Kranjca 2d
Rakovica, Beograd

Zamena guma Vulkanizer Shop Invest

Vareska bb
Rakovica, Beograd

Auto servis Tipsarević

Održavanje putničkih i kombi vozila u Zemunu. Zamena delova, dijagnostika.
Pročitaj više

Dragačevskih trubača 1
Zemun, Beograd

MIRE vulkanizer Dobanovci

Vulkanizerske usluge u Dobanovcima. Servis i popravka guma za putničkih vozila, traktore, svih tipova kamiona i radnih mašina
Pročitaj više

Ugrivovačka 194b, Dobanovci
Surčin, Beograd

Zamena guma Mutata Vulkanizer Železnik

Vulkanizer Mutata nalazi se u Železniku. Specijalizovan je za vulkanizerke usluge, zamenu guma, balansiranje, prodaju guma, čuvanje guma.
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2 (bivša Živana Panića 2) Železnik
Čukarica, Beograd

Vulkanizer Auto centar Nesa

Vulkanizer Auto centar Neša je savremeno opremljen servis koji svim vlasnicima motornih vozila nudi kompletne vulkanizerske usluge. Pored montaže, demontaže i balansiranja guma, u našoj ponudi nalazi se veliki izbor novih i polovnih pneumatika, po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Kneza Viseslava 59
Rakovica, Beograd

Zamena guma je cesta potreba. Naravno, svi znamo da postoje letnje i zimske gume i da u godini dođe vreme da se one zamene. Mnogi ljudi žele da uštede neki dinar, po principu „Mogu ja to sam!“ A onda se pokaju. Jer, ovo nije tako naivna operacija kao što na prvi pogled možda izgleda. 

Potrebno je znanje i iskustvo, pre ili kasnije naići ćete na prepreku koju nećete moći da rešite. Kada se napokon obratite vulkanizeru, on će rešavati i vašu grešku i pri tome menjati vam gume. Tako da ćete platiti dva računa umesto jednog. Iz tog razloga, najbolje je da se odmah obratite profesionalcima koji će zameniti vaše gume na automobilu.

Zamena guma – kako se radi?

Sada se svi naši čitaoci pitaju, koliki su troškovi montaže zimskih ili letnjih guma? Možemo reći da kupovina novih guma nije jedina stavka za koju je potrebno izdvojiti novac prilikom sezonskog menjanja pneumatika na vašem automobilu. 

Nove gume možete nabaviti u određenoj prodavnici, putem interneta ili kod vulkanizera koji će vam i vršiti montažu, što je sledeći korak. Posle skidanja letnje gume sa felne i montiranje zimske, one moraju da se balansiraju. Kada gume nisu balansirane, dolazi do opasnih vibracija u vozilu. Tokom balansiranja, guma se postavlja na posebnu mašinu gde se rotira pri određenoj brzini. Na osnovu izmerenih podataka, mašina preporučuje težinu tegića koje tada operater postavlja na sam točak. 

Guma prosečnih dimenzija je 15 inči, i ako je u pitanju čelična felna, cena je više nego prihvatljiva. Orijentacioni iznos možete pročitati na dnu našeg teksta, a mi ćemo reći da je u tu cenu uračunata usluga balansiranja, i sama montaža i demontaža. Kada su u pitanju aluminijumske felne, cena je za nijansu viša.

Ukoliko nemate adekvatan prostor gde da leti držite zimske gume, a zimi letnje, i sve se to pretvara u noćnu moru, profesionalni vulkanizeri nude uslugu čuvanja sezonskih guma. One se uredno obeležavaju identifikacionim brojem, pa mogućnost za greškom ne postoji. Pri tome, kada se budu ponovo montirale, uradiće se takozvana rotacija guma, odnosno zadnje će se montirati na prednju osovinu i obrnuto, jer se gume neravnomerno troše. 

Zamena guma – iskustva

Servisi koji se bave zamenom guma, često se bave i njihovom prodajom. Ovo je veoma bitno jer prilikom zamene sezonskih guma možete uštedeti, ako iste nabavljate u servisu, pa se unapred raspitajte o eventualnim popustima i besplatnim uslugama. 

Na primer, mnogi servisi nude uz kupovinu zimskih guma, besplatnu uslugu montaže i demontaže, a u slučaju kupovine nekih vrsta guma besplatno je i kompletno balansiranje.

Savetuje se da prilikom kupovine zimskih guma, nabavite i četiri rezervne čelične felne, na koje će vam majstor montirati nove pneumatike. Ovo je veoma značajna prednost, jer set zimskih guma, može da vam potraje i tri – četiri sezone (u zavisnosti od kilometraže koju prelazite), pa u tom periodu ne morate da ponovo skidate i stavljate gume na felne svakih pola godine. 

Zbog vaše i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, veoma je važno nabaviti adekvatne sezonske pneumatike. Na tržištu postoje razne gume, različitih proizvođača i cena, a vozači bi trebalo da izaberu gume prema svojim mogućnostima, ali i prema načinu vožnje i potrebama njihovog automobila. 

Na primer, ako planirate da tokom zimskih uslova vozite na autoputevima velikim brzinama na dužim relacijama, neće vam biti dovoljna najjeftinija guma, već ona koja ima dobre performanse, bolji kvalitet i shodno tome, nešto veću cenu. Sa druge strane, ako automobil koristite za najosnovnije potrebe, prilikom kratkih vožnji po gradu, i gume skromnijih karakteristika biće sasvim zadovoljavajuće.

Ne samo kada je zima, i kada je vlažan kolovoz,  već i kada je potpuno suvo, pri temperaturama nižim od sedam stepeni Celzijusovih, upotreba zimskih guma je izuzetno bitna za bezbednost.  

Zamena guma – cena:

Kompletna montaža i balansiranje za nove gume, od 440 do 1040 din; Balansiranje točka, od 319 do 700 dinara; Rotacija točkova, po jednom točku, od 199 din. u proseku. Cena zavisi od modela automobila i veličine guma.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate vulkanizerske radionice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane