Dodaj firmu

Balansiranje guma Dojčinović Autocentar

Autocentar Dojčinović nalazi se na Čukarici. Kvalitetno dubinsko i spoljašnje pranje automobila, vulkanizerske usluge, poliranje farova.
Pročitaj više

Milorada Jovanovića bb
Čukarica, Beograd

Alu Roki vulkanizer

Ukoliko vam je potreban proveren i siguran servis za sve vrste vulkanizerskih usluga „Alu felne Roki“ je pravo mesto za najtraženije intervencije na kolima.
Pročitaj više

Oblakovska 2a, Nemanjina 97 Veliko Orašje
Beograd

Balansiranje guma Mutata Auto Bulevar

Mutata Auto Bulevar je jedan od vodećih u regionu kada je u pitanju popravka guma (putničkih i teretnih). Čak 95 % svih mogućih oštećenja bude popravljeno od strane naših iskusnih vulkanizera. Kod nas ćete dobiti sledeće usluge: montaža gum...
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara, Beograd

Balansiranje guma Adam auto servis

Vulkanizer Adam već 36 godina brine o Vašem četvorotočkašu na dve lokacije u Beogradu, bilo da su Vam potrebne vulkanizerske usluge, centriranje trapa ili ispravljanje felni. Takođe, kod nas možete pronaći auto gume vodećih svetskih brendov...
Pročitaj više

Tošin bunar 166
Zemun, Beograd

Vulkanizer Gergon

Bilo da su Vam potrebne nove gume za Vaše vozilo, zamena, balansiranje ili čuvanje guma u toku sezone, vulkanizerska radnja Gergon doo je prava adresa za Vas. Širok asortiman naših usluga odnosi se na sve modele putničkih automobila i kombi...
Pročitaj više

Karla Soprona 35
Zemun, Beograd

Mobilni vulkanizer MIKI balansiranje guma

Mobilni vulkanizer na teritoriji Beograda. Ispravljanje alu i čeličnih felni na terenu, balansiranje i zamena guma, popravka i montaža guma na terenu.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Balansiranje guma Vulkanizer IĆA

Vulkanizer Ića već 25 godina uspešno rešava sve probleme sa gumama na putničkim automobilima i kombi vozilima. Jedan smo od retkih servisa u gradu koji vrši balansiranje točkova bez centralne rupe, koji su karakteristični za francuska vozil...
Pročitaj više

Vodovodska 6, Žarkovo
Čukarica, Beograd

Balansiranje guma Vulkanizer ŽIGIĆ

Vršimo sanaciju oštećenja čak do 7cm ! Primenjujemo jedinstvenu nemačku metodu i garantujemo 40% ojačanje na mestu gde je fleka odrađena! NOVO - usluge auto mehanike i punjenja auto klima po najpovoljnijim cenama…
Pročitaj više

Bulevar JNA 5
Voždovac, Beograd

Vulkanizer AC Krug

Voždovački kružni put 17a, Beograd
Voždovac, Beograd

Balansiranje guma RANA

Mobilni vulkanizer iskljičivo za teretna vozila- autobuse, kamione i građevinske mašine. Tu smo za Vas dvadesetčetiri časa dnevno, sedam dana u nedelji, kao i praznicima…
Pročitaj više

Boška Jugovića 4
Beograd

Vulkanizer Branko i Rade

Naša vulkanizerska radnja "Branko & Rade" Vam nudi i izlazak na teren za vulkanizerske usluge. U najkraćem vremenskom periodu, dolazimo do lokacije na kojoj se nalazite i rešavamo nastale probleme sa Vašim vozilom.
Pročitaj više

Miška Kranjca 2d
Rakovica, Beograd

Balansiranje guma Vulkanizer Shop Invest

Vareska bb
Rakovica, Beograd

Sta podrazumeva balansiranje guma? Možda vam se dešava da vam podrhtava volan? Ili vam podrhtava celo vozilo? Nije zemljotres u pitanju, jednostavno je došlo do debalansa guma. Točak, prilikom obrtanja stvara centrifugalnu silu. Ukoliko nema ravnoteže, odnosno masa tela nije ista sa svake strane ose, desiće vam se ovo pomenuto podrhtavanje. Ovo nije nikakav poseban problem, i lako ćete ga rešiti posetom vašem vulkanizeru.

Kako se radi balansiranje guma?

Pri balansiranju, guma se uravnotežuje olovima, pločicama ili bušenjem. Vulkanizeri će vam uvek preporučiti da se izbalansiraju sva četiri točka, jer opet može auto da vam se trese, ukoliko su na primer, prednji točkovi izbalansirani a zadnji to nisu. 

Točkovi se balansiraju statičkim i dinamičkim balanserkama. 

Balansiranje

Dakle, samo balansiranje točkova podrazumeva nekoliko operacija. Navedimo najznačajnije: najpre se skidaju stari tegovi; potom, skidaju se naslage na točku koje mogu uzrokovati pogrešno očitavanje; točak se postavlja u mašinu za balansiranje; pri tome se otkriva i locira gde je nastala bilo kakva neuravnoteženost; na kraju, postavljaju se olovni tegovi na odgovarajuća mesta. 

Statičko balansiranje

Vulkanizeri preporučuju statičko balansiranje kao najbolju varijantu, dok se dinamičko balansiranje smatra dobrim sa nedostatkom da bilo zbog čega da se točak skida, mora da se vrati na iste tačke gde je i bio. U protivnom, balansiranje mora da se ponovi. 

Prednost statičkog balansiranja jeste u tome što se točkovi postavljaju u bilo koje tačke, odnosno, ne vodi se računa o položaju postavljanja.

Ukoliko je guma ili felna kriva, javiće se podrhtavanje na nekim brzinama, ali će pre ili posle tih brzina nestati. Na malim brzinama, vozilo se ne trese, ali se može javiti takozvano ljuljanje volana. Ovaj problem se rešava tako što se postavlja jedna ili više novih guma, a ukoliko je uzrok problema kriva felna, ona se može ispraviti ili zameniti.

Balansiranje guma – iskustva

Kao što smo naveli, neizbalansirani točkovi se mogu lako osetiti na prednjoj osovini zato što se vibracije lako osećaju na volanu. Ipak, bez obzira da li se vibracije osećaju ili ne, one svakako loše utiču na sve ostale mehaničke sklopove.

Prilikom balansiranja se koristi više vrsta olova, a sve zbog različitosti felni, odnosno njihovih ivica. Olovo koje ne odgovara felni, lako će otpasti sa nje, a to onda predstavlja neku vrstu kuršuma. 

Iz svih ovih razloga, balansiranje guma, odnosno točkova, potrebno je prepustiti profesionalnim vulkanizerima. Jedino tako ćete biti sigurni da je posao odrađen korektno i da ste vi siguran učesnik u saobraćaju. 

Izbalansirani točkovi imaju mnogo prednosti, a neke od njih su poboljšana udobnost u vožnji, smanjeno habanje guma kao i ravnomernija vožnja.

Balansiranje guma – cena:

Kompletna montaža i balansiranje za nove gume, od 440 do 1040 din;

Komplet montaže i balansiranja točka, od 550 do 1290 din;

Balansiranje aluminijumske i čelične felne, od 310 do 690 din.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate vulkanizere ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane