Farma Lazarević na potpuno prirodan način uzgaja ovce i pravi domaće kobasice od ovčijeg mesa. Radimo dostavu širom Srbije i sve naše proizvode možete dobiti na kućnoj adresi tokom cele godine.
Pročitaj više
Uživajte u autentičnom ukusu leskovačkog roštilja, posetite Ćevap grill na dve lokacije u Beogradu. Ono po čemu se izdvajamo je originalna leskovačka tradicija pripreme i pečenja mesa na roštilju na ćumur, što svim specijalitetima daje jedinstven ukus i aromu.
Pročitaj više
Fast food i mesara, odlično sveže meso, uslužno pečenje, roštilj na porcije i kilogram. Najbolja ponuda roštilja u Beogradu.
Pročitaj više
Mesara Vule nalazi se na Voždovcu. U ponudi su sve vrste svežeg i pečenog mesa, svinjetina, jagnjetina, teletina, piletina, roštilj na kilogram za sve vrste proslava.
Pročitaj više
Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu.
Pročitaj više
Dostava roštilja od svežeg mesa bez aditiva na teritoriji Zemuna i okoline, Roštilj na kilo, roštilj na porcije, mogućnost keteringa.
Pročitaj više
Demetrin Vrt na Dedinju je prava riznica vrhunskih delikatesa, kao što su španska i italijanska pršuta kao i mnogobrojni italijanski sirevi i odlična vina
Pročitaj više
Ako želite da probate nešto jedinstveno i jako kvalitetno, izaberite proizvode od mangulice Bojčin Eko Turs. U našoj ponudi nalaze se 100% prirodni proizvodi koji se pripremaju po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, nitritnih soli, veštačkih aroma i boja
Pročitaj više
Suhomesnati domaći proizvodi za dušu, dostupni na teritoriji Beograda. Pečenica, kulen slanina, sudžuk, pančeta na vašoj adresi širom zemlje.
Pročitaj više
Dobra vest je da više ne morate u Novi Pazar po mantije, već one mogu doći do vas gde god da ste! Pazarske mantije, ćevapi, pršuta, sudžuk i pešterski sir na vašoj adresi dostavom u Beogradu ili brzom poštom širom Srbije.
Pročitaj više
Dobar roštilj je uvek bio glavni sastojak dobre zabave. Kada se lepo i kvalitetno ruča, onda i atmosfera postaje bolja i zabavnija. Zato vam je mesara Žare na raspolaganju za uslužno pečenje roštilja na kilogram i prodaju roštilja u našem objektu u Zemunu.
Pročitaj više
Naša Kuća Mesa su maloprodajni objekti kompanije Agropapuk, koji su locirani širom Srbije. U našoj ponudi nalazi se širok asortiman svežeg mesa, kao i raznovrsni proizvodi od mesa. Takođe, bavimo se veleprodajom svežeg mesa u saradnji sa velikim trgovinskim lancima.
Pročitaj više
Mesara Slavonac u Surčinu nudi sve vrste svežeg mesa, kompletan roštiljski program, kao i jedinstvene zanatske proizvode koji su naš zaštiti znak. Posetite nas i obradujte Vaše najmilije prelepim ručkom od mesa vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više
Mesara Suzana Đorđević je po pitanju mesa od mangulice prva u Beogradu. U mesari Suzana Đorđević možete naći uvek sveže meso, suhomesnato meso, kobasice kao i slaninu i mast od mangulice!
Pročitaj više
Verovatno nema boljeg ručka u hladnim zimskim danima od kiselog kupusa sa domaćom kobasicom! Mnoge domaćice obožavaju da ukusne kobasice stavljaju u čorbe, ili da ih jednostavno kombinuju sa raznoraznim jelima.
Vaša najbolja odluka su svakako domaće kobasice, koje se prave po posebnoj recepturi.
Kobasice su omiljene u srpskom narodu i gotovo svako domaćinstvo ima svoj poseban recept kako dobiti domaće kobasice savršenog ukusa.
Ipak, postoje neka univerzalna pravila, kojih bi se trebalo pridržavati, pa je tako neophodno da kobasice sadrže od 65 do 70 posto svinjskog mesa koje pripada prvoj kategoriji i oko 20 do 25 posto masnog tkiva.
Za sjajne domaće kobasice obično se koristi, osim svinjskog mesa, so, mleveni crni biber, crvena ljuta i crvena slatka mlevena paprika, tanka svinjska creva, kao i glavice belog luka.
Pri samom pomenu dimljenog mesa, mnogim ljudima bukvalno kreće voda na usta, a razlog je više nego opravdan – to je meso koje se priprema na poseban način, dobro se osuši i usoli, tako da je krajnji ukus poseban, specifičan i neodoljiv!
Dimljene kobasice su izuzetan specijalitet, koji svakako treba da imate na svojoj trpezi.
Kobasice mnogi ljudi veoma vole, ali naravno, nisu u mogućnosti da ih sami proizvode. Zbog toga je korisno znati da se prave domaće kobasice mogu kupiti u trgovinama suhomesnatim proizvodima, mesarama i to spravljene po recepturi koju koristi srpski narod od davnina.
Uvek je dobro pratiti tradiciju, zato što iskustvo ne može ništa da zameni. Ako se kobasice proizvode na tradicionalan način, sasvim sigurno dobijamo vrhunski proizvod, kome niko neće moći da odoli.
Da bi se dobile prave kobasice potrebno je svinjsko meso od plećke, vrata ili ispod rebara. Kada se melje meso, zajedno sa njim se melje i beli luk, dok se pri svemu tome dodaju i začini, radi što boljeg ukusa. Ta smesa se mesi rukama oko pola sata.
Kao što znamo, za domaće kobasice su nam potrebna i tanka svinjska creva, koja se nadevaju ili pune, pri čemu se vodi računa da se ne naprave takozvani jastučići, dok bi krajeve trebalo dobro uvrnuti.
Tako se dobijaju kobasice dugačke oko 35 do 40 cm u parovima, ili na dužini po želji. Dimljene kobasice se ostavljaju od jednog do dva dana da odleže, a potom se dime u pušnici i to hladnim dimom. Ukoliko želite, ceo ovaj proces možete da produžite na oko desetak dana.
Kada su domaće kobasice spremljene na tradicionalan način, njih je najbolje kombinovati uz kiseo kupus, paprikaš i razna variva.
Kobasica će biti izvrsna i sveže pečena sa krompirićima...
Koliko ćete novca izdvojiti za kvalitetne kobasice, zavisi od njihove vrste, pa se cena u proseku kreće od 350 dinara pa sve do 2400 dinara za određene specijalitete.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i prodavnice suhomesnatih proizvoda koje su oglašene ispod našeg teksta.