Izaberite početno slovo ključnog pojma Vašeg sna

Pristupate misterioznom i fascinantnom svetu snova gde se pravila realnosti ne mogu primeniti. Iskreno se nadamo da će Vam Svet Snova pomoći da izgradite bolji osećaj kada su snovi upitanju i pruži Vam znatno bolje razumevanje istih. Apsolutno smo posvećeni traganju ključa koji bi Vam pomogao pri interpretaciji značenja onoga što sanjate. Razumevajući svoje snove, imaćete bolju perspektivu.

Shvatamo da su Vaši snovi jedinstveni. Ni jedna druga individua ne može imati Vašu pozadinu, Vaše emocije ili Vaše iskustvo. Svaki san je povezan sa Vašom sopstvenom „realnošću“. Stoga, u interpretaciji snova su trenuci iz Vašeg privatnog, poslovnog života i Vaša iskustva od velike važnosti.

Ne zaboravite da su snovi ti koji sjedinjuju telo, misli i duh. To je ono što Vas snabdeva energijom pri čijem posedovanju imate bolji pogled na sebe pri istraživanju onoga što je duboko u Vama. Dakle ostanite ovde neko vreme – istražujte, otkrivajte, zabavite se i saznajte šta kriju VAŠI SNOVI!

Iz navigacionog menija na vrhu stranice izaberite početno slovo ključne reči Vašeg sna! Pronađite njegovo tumačenje, ili to učinite na još jednostavniji način: ukucajte u pretragu željenu reč, a zatim će se na stranici pojaviti njen opis, a samim tim i interpretacija onoga što ste sanjali.

 1. Dada

  Siromasni .Sanjam selo siromsni ali svi su veseli kuce stare sudje staro sve sve staro kaao u godini 1950 i jedem sa tim narodom ali kao da sam tu zalutala

  • Sanovnik

   Dada, Moguće je da ste zabrinuti za svoju finansijsku situaciju, ipak Vaš san nagoveštava nove prilike i realizaciju poslovnih planova. Ovaj san takođe znači da ste empatični i pomalo nostalgični. Moguće je da tražite svoje mesto u društvu.

 2. MIKI

  Sanjao bazen sa desetak kugli mojih govana , i najednom cuh poziv administracije, sekretarice, imao sam strah da cu se obrukati,pred njom, pocistio sve za sobom,,,,!!!

  • Sanovnik

   MIKI, Iako Vam je stvorio nelagodu, Vaš san je najava materijalnog dobitka, okušajte se u igrama na sreću. Moguće je da ste u nekom iščekivanju na javi kada je posao u pitanju i da ste pomalo nesigurni u sebe. Nema razloga za brigu, napredak je moguć.

 3. marta

  ujed pcele i voznja biciklom

  • Sanovnik

   marta, Iako pčele jesu simbol rada i plodnosti, ujed pčele u snu može značiti da ste pod pritiskom zbog posla ili je moguće da ste bili uzrujani neposredno pred san zbog neke situacije na radnom mestu. Vožnja biciklom je znak da umete lako da uspostavite ravnotežu u svakoj situaciji koja Vas izbaci iz koloseka.

 4. papandopulos

  Poštovana,sanjam u komšiliku se ruše 3 kuće ,čuje se eksplozija i kuće ostaju samo zidovi iz kojih se vije prašina

  • Sanovnik

   papandopulos, Ovaj san može da ukazuje na to da se teško prilagođavate promenama koje se trenutno dešavaju u Vašem životu. Iako niste direktno ugroženi, ovo može biti najava turbulentnih događaja.

 5. 1slobodanka

  Muska osoba se nadvija nad mene kao da me ugrize, otvara usta a ono krnjavi i pokvareni zubi u ustima...nije me ugrizao.

  • Sanovnik

   1slobodanka, Pokvareni zubi u snovima uglavnom nemaju pozitivnu simboliku. Moguće je da ćete se naći u neprijatnoj situaciji iz koje ćete želeti što pre da izađete, nije isključeno da ćete se osećati postiđeno zbog nekog.

 6. Pasija

  na nebu nocu sjajno parola koja ide i pse na engleskom Volim Te.

  • Sanovnik

   Pasija, Vaš san može da znači da će Vam se ispuniti jedna tajna emotivna želja.

 7. sanovnik

  beba se ukakila u moj krevet

  • Sanovnik

   sanovnik, Iako je po nekim tumačenjima beba simbol brige, ovaj san može biti najava velikog materijalnog dobitka.

 8. maya

  prati tepih

  • Sanovnik

   maya, Tepih je u snovima obično simbol odluka i promena i ukazuje na potrebu snevača da se suoči sa nekim problemima ili neprijatnostima koji ga okupiraju. Vaš san govori o tome da ćete uskoro "raščistiti" nešto.

 9. inana

  Sanjala sam čudan san. Stojim na svom balkonu i na brdu vidim stado ovaca. Čudim se jer ih dugo nisam vidjela baš na tom mjestu i onda vidim tu pored velikog, baš velikog bijelog psa, a onda na istom mjestu pojavljuju se kao Bogorodica, i pored nje , ne znam tacno ko, bio je u bijelom kao Isus Hrist ili je bio Arhanđeo, bili su ko prozirni i odletjeli su u nebo. Zatim se nebo otvorilo , bilo je prepuno zvijezda i odjednom ispred mene proletjeli su veliki plavi leptirovi, jedan je sletio na moj balkon , a onda sam pogledala u nebo i vidjela zvijezde padalice. Pozeljela sam i zelju . Pored mene je tad bila sestra i moja mama, ali one kao da nisu bile zainteresovane ovim fenomenom.. Kako da sve ovo tumačim?

  • Sanovnik

   inana, Ovaj san možete tumačiti kao blagoslov i ostvarenje Vaših želja. Ne bi bilo loše da upalite sveće namenjene Bogorodici, Isusu Hristu i Arhanđelu.

 10. zaklina

  sanjala sam jako malu zmijicu koja me na smrt preplasila

  • Sanovnik

   zaklina, Ovaj san može biti simbol nekih nepredviđenih troškova ili male sekiracije.

 11. san

  sanjam preko puta moje kuce,kao da je neki drugi grad neobican, licilo je kao u madridu, zgrade su bile nevjerovatno neobicne, bogate

  • Sanovnik

   san, Razmišljate o promeni, možda čak i o selidbi na javi. Moguće je da preispitujete Vaš odnos sa ljudima iz Vaše okoline.

 12. kosa

  u stvarnosti sam plava, a u snu sanjam sebe sa crnom kosom,jako crnom i nisam bila zadovoljna kakko sam izgledala

  • Sanovnik

   kosa, Moguće je da želite da napravite neku promenu u svom životu, potreban Vam je pokretač. Na neki način možete postati ozbiljniji, iako Vam se to možda neće dopasti.

 13. san

  plovidba brodom, u jednom momentu spustam sidro

  • Sanovnik

   san, Vaš san govori o tome da Vam predstoji miran i stabilan period života, bez velikih stresova. Sidro je simbol streće i stabilnosti, posebno na emotivnom planu.

 14. Љуба

  Значење "ракије"?

  • Sanovnik

   Љуба, U zavisnosti od toga da li volite ili ne volite rakiju, tako se i Vaš san može tumačiti. Rakija može predstavljati ljutnju, ali i zagrejanost (interesovanje) za nešto ili nekog. Generalno, u narodu se veruje da rakija u snu predstavlja sreću u kući.

 15. Marija

  Sanjam jak vetar od kog pucaju proori po kuci.Potom nevreme koje dolazi a zatim zaobilazi kucu..

  • Sanovnik

   Marija, Moguće je da ste kroz težak period prošli prilično lako. Nevreme može biti najava stresnim događajima, ipak, velike nevolje će Vas zaobići.

 16. Goran

  Sanjao sam da sam s ledja otresao mladunce zmije.

  • Sanovnik

   Goran, Ovaj san ukazuje na to da ste se oslobodili neke brige ili pretnje.

 17. vila

  jedem luk, i pomisljam moram na posao osjeticu se

  • Sanovnik

   vila, Ovaj san može da bude simbol neke teskobe finansijske prirode. Ujedno, možda se iz nekog razloga osećate nelagodno na svom radnom mestu.

 18. aasawer

  Sanjala sam jednu zenu koju poznajem u stvarnosti kako je ona umrla i imala je neobicne i strasne oci,moja mama ju je zvala i zvala imenom i ona s neba dosla.S neba govori mojoj mami da ce dosta naroda umrijeti i bit ce gladni,kasnije su sjedili i pile kafu,pricali a u stvarnosti ona zivi preko okeana i daleko od nas.

  • Sanovnik

   aasawer, Snovi su još uvek enigma za naučnike, ali se smatra da dnevni događaji utiču na to da li ćemo i šta sanjati. Nije retkost da ljudi imaju i priviđenja tokom sna, koja se zaista na javi ponekad simbolično obistine. Moguće je da ste uoči sna razmišljali o celokupnoj situaciji u svetu ili ste bili pod utiskom vesti, nekih razgovora ili razmišljanja.

 19. pajs

  plakati

  • Sanovnik

   pajs, Plakanje u snu je simbol radosti na javi. Ipak, plakanje može biti znak i oslobađanja nekih emocija.

 20. Milosst1995

  Noćas sam sanjao da se vozim na ringišpil s jednom devojkom, i valjda smo samo ja i ona bili, i ja je gurnem i ona uhvati lutku, i plašio se da se vozim dok se u stvarnosti ne plašim, šta to znači?

  • Sanovnik

   Milosst1995, Vaš san ukazuje na strah od nepoznatog. Volite stabilnost i plašite se neizvesnosti, naročito kada su emocije u pitanju.

 21. game

  sanjam jakooo visoku travu ispred kuci,nevjerovatno

  • Sanovnik

   game, Dobar znak za novi početak posla. Rast i prosperitet. Ovakav san može značiti i da skrivate nešto od drugih.

 22. lia

  limuzina

  • Sanovnik

   lia, Generalno, limuzina je simbol raskoši i bogatstva. Moguć je novčani dobitak.

 23. Dragana

  Sanjala sam jeziv san. Ptıca je kljunom probola macku ı krv je tekla na sve strane. Sina sam molila da macku iznese u baštu, a on mi je okrenuo leđa i rekao:" Neću da je iznesem."

  • Sanovnik

   Dragana, Ovakvi snovi ukazuju na stres na javi. Verovatno ste bili zabrinuti za sina uoči ovog sna.

 24. Inana83

  Sanjala sam kao da trebam negdje da idem i cekam taksi. Stojim na taksi stanici , ali mi je jedan narkoman, uzeo taksi ispred mene i opsovao me je . Onda nailazi drugi taksi u kojem vozi zena crvene kose . Ja sam u ruci nosila veliku kesu punu žutih dunja. Ona je uzela jednu dunju i zagrizla je. Sta znaci sanjati dunje?

  • Sanovnik

   Inana83, Dunje u snu mogu imati različito značenje, u zavisnosti od konteksta sna, kao i od toga da li snevač voli ukus dunja ili ne. Dunje mogu predstavljati tugu, ali i bogatstvo. Vaš san može ukazivati na tugu zbog neke propuštene prilike, ne Vašom krivicom.

 25. ASAW

  Sanjala sam da mI neko iz porodice ko mi je jako blizak, ma krive oci na jedan dan,na drugi dan sasvim normalne bile.Onda sam sanjala novu kucu i u toj kuci zivio je neki stariji covjek.Neko iz posla je htio da gleda u tu kucu,usao je i on ga je vidio i istrcao je ovaj ko je usao u kucu.Poslije on mene vidi,i hoce da vidim kakav je interijer.

  • Sanovnik

   ASAW, Sanjati neobične oči može značiti rivalstvo ali je verovatnije da ne vidite jasno situaciju koja se odvija između osobe koju ste sanjali i Vas. Nova kuća u snu može biti simbol novina na ljubavnom planu.

 26. DIJA

  Zovem bivsi telefonom, jedva ga cujem i kao kroz smeh kaze mi da je otisao kod neke devojke imenom Eva(nepoznato) i bila sam jako tuzna,dok drugarica u istovreme drzi u ruke tamno crvenu majicu

  • Sanovnik

   DIJA, U narodu se veruje da kada Vas neko u snu zove telefonom, na javi misli na Vas. Značenje imena Eva može imati biblijsku simboliku "prva žena", ona koja preuzima odgovornost za sebe. Crvena majica j simbol ljubavi, strasti ali može da znači i da imate potrebu za opuštanjem.

 27. Nikoleta

  fiksni telefon, obrcem brojeve

  • Sanovnik

   Nikoleta, Moguće je da nestrpljivo očekujete važne vesti. Ovakav san može da znači i da jedva čekate da nekome saopštite nešto važno.

 28. ana

  sanjam ukrstenicu,kako resavam, a onda vidim neku grupu ljudi kako se spustaju niz neko brdo a svi imaju preeelijepe krupne i svijetle oci, jako lijepe a svima ista boja ociju

  • Sanovnik

   ana, Moguće je da imate neku nerazrešenu situaciju na javi koja Vas zbunjuje i podstiče na razmišljanje. Oči su simbol moći i inteligencije, a svetla boja očiju u snu simbolizuje ljubav, vedrinu, bistrinu uma.

 29. Martina

  uzimati sa poda sitan novac, tj pronasla sam ga

  • Sanovnik

   Martina, Sitan novac u snu može biti najava nekih sitnih problema koje lako možete prevazići. U narodu se veruje da sitan novac najavljuje bogatstvo.

 30. hitno

  Dragi sanovnice, sanjam u jednom dijelu grada u nekom cosku mnogo nekog smeca, pronalazim nakit, prvo sam pronasla 2ogrlice jedna je bila zlatna a druga srebrna, i imale su zik, bile su prave, i onda pronalazim 2prstena srebrna,jedan je imao dragulj..sta zapravo znaci ovaj san, zahvaljujem unaprijed

  • Sanovnik

   hitno, Vi verovatno na javi uvek svet gledate sa vedije strane i u svakom zlu nađete nešto dobro. Drgaulj u snu znači da ćete čuti radosne vesti. Nakit uopšteno znači mogući materijalni dobitak.

 31. MilicaZZZZ

  Sanjala sam kako je bombardovanje grada u kojem zivim i kako me je nadredjena koleginic azvala u centar grada da joj hitno donesem neki dokument. Ja sam joj predala i u tom trenutnu krecu bombe da padaju, jedna ispred mene. Pomislila sam kako sam se izvukla, medjutim kada sam se pogledala bila sam krvava po stomaku i pomislila sam da umirem. U sledecem trenutku sam se nasla u bolnici (u snu sam znala da mi je brat kao sredio operaciju kod nekog cuvenog hirurga). I nakon toga se budim u sobi sa zavojem na stomaku.

  • Sanovnik

   MilicaZZZZ, Snovi o bombardovanju uvek ukazuju na veliki stres i izvestan strah na javi. Možda ste bili zabrinuti za svoje zdravlje neposredno pred san. Realni bolovi u stomaku mogu izazvati ovakve snove.

 32. neobican

  sanjam ljudski izmet na podu, u koji sam ugazila pa sam onda prala nogu u kadi

  • Sanovnik

   neobican, Iako neobičan, ovakav san znači siguran materijalni dobitak. Oprobajte se u igrama na sreću.

 33. lija

  sanjam crne konje kako trce

  • Sanovnik

   lija, Ovaj san ukazuje na uspeh koji Vas uskoro očekuje, svakako bi trebalo da uložite trud kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ovaj san može imati i simboliku snažnih emocija i strastvenosti.

 34. Marko

  Sanjao sam da sam sa nekom devojkom ukrao auto plave boje. Ona je vozila. Stavio sam pojas. I njoj sam rekao da isto obavezno stavi pojas.

  • Sanovnik

   Marko, Plavi automobil u snu može biti simbol emocija. Pojas je simbol sigurnosti. Prepuštate se emocijama onda kada možete izgraditi poverenje u vezi.

 35. Milos

  Sanjao sam da neki covek bere tresnje sa svojim detetom. Ponudili su mi. Odbio sam.

  • Sanovnik

   Milos, Trešnje u snu mogu biti simbol velike sreće u porodici, zaljubljivanja, ali i ljubavne avanture. S' obzirom da ste u snu odbili ponuđene trešnje, to može da znači da se ne prepuštate olako emocijama.

 36. Inana83

  vidjela sam sebe u snu u invalidskim kolicima, koje sam sama gurala niz ulicu, a onda se iznenada iza mene pojavio moj partner. Sta to znaci?

  • Sanovnik

   Inana83, Ovaj san može da znači da se možda previše oslanjate na druge i da na neki način imate osećaj sputanosti, ili neku blokadu kada su emocije u pitanju.

 37. veljka

  sanjam neki par, kako piju viino, ali sam osjetila kao da sam ja popila mnogo crnog vina ...dok juce sanjam pacova u kuci, kazem mami da se iznese ona mrtva ladna zasto,neka ga

  • Sanovnik

   veljka, Crno vino je simbol istine, iskrenosti, nepromišljenosti i može biti znak srećnih okolnosti, dok je pacov u snu simbol neke štete.

 38. DIJA

  Sanjala sam bivseg od nedavno kako sedi sa strane i nece ni da me pogleda,i bio je povredjen jednom nogom tako hodao

  • Sanovnik

   DIJA, Ovaj san može da znači da osećate na neki način odgovornost zbog nekog nesporazuma. U prenosnom značenju, povređena noga znači gubitak oslonca to jest poverenja.

 39. Goran

  Sanjao sam da neki covek prodaje kafu na ulici. Sazalio sam se pa sam kupio i platio vise nego sto kostaju.

  • Sanovnik

   Goran, Kafa može imati različitu simboliku u zavisnosti od konteksta, a u ovom slučaju, kupovina kafe najavljuje dobitak na javi. Upečatljiv deo Vašeg sna je sažaljenje, a ono u snu ima simboliku velike radosti i sreće.

 40. san

  sanjam zrele,zute, velike banane na drvetu

  • Sanovnik

   san, Snovi o bananama imaju pozitivnu simboliku i mogu biti najava novih događaja, slavlja ili romantičnih susreta.

 41. Duksi

  Postovani, sanjao sam kako mi je usao pas lutalica u stan, pokusavam da ga izbacim, nailazim na jos pasa lutalica koji su u mom stanu, otvaram vrata i pokusavam da ih namamim da izadju iz moj stan.Sta znaci ovaj san?

  • Sanovnik

   Duksi, U zavisnosti kakav odnos na javi imate prema psima, tako se može tumačiti Vaš san. Ako volite pse, verovatno ste preopterećeni problemima bliskih ljudi koji vide oslonac u Vama. Ako niste ljubitelj pasa, obratite pažnju na nesmotrene postupke koji mogu biti uzrok neprilika u narednom periodu.

 42. Maja

  sanjam sveze ofarbano stubiste u kuci, dominirale su plava i kafena boja u snu

  • Sanovnik

   Maja, Stubište ili stepenice mogu biti simbol uspona i padova, promena ali i velikog uspeha. Generalno stepenice jesu simbol napretka, pa možete očekivati lep period pun neobičnih dešavanja kako na emotivnom, tako i na poslovnom planu.

 43. sladjana

  drzala sam sina za vrat kako sam ga drzala on je oostojao duzi a ujedno sam ga gusila,bio je sitan i glava je takodje bila poput narandze,,,u velikom problemu je na javi sta ovo znaci

  • Sanovnik

   sladjana, Moguće je da prevelikom brigom i željom da pomognete opterećujete sina na neki način. Verovatno želite da ga zaštitite, a izuzetno ste zabrinuti pa iz takvih emocija proizilazi i ovakav san. Inače, Vaš san ukazuje na prejake emocije, borbu i neku vrstu protivljenja.

 44. Helena

  Postovani, jedno veliko hvala od srca sto ste tu za nas, jako ste tacni i precizni u svojim odgovorima, svaka cast.Moj sinocni san, ogromna livada, a na njoj milion ovaca belih, nenormalno mnogo ih je bilo, ja odusevljena, ispitujem neke ljude koja im je visina, dok neko nije rekao da je jedna ovca visoka cak 3m, zaista je bilo ogroomnih ovaca i visokih, ali njihova vuna je bila nevjerovatno mekana i gusta, prolazila sam pored njih..Ii sanjam prijee toga kako jedem mnogo oblandi...kakvo znacenje ima moj san, zahvaljujem jos jednom, pozdrav

  • Sanovnik

   Helena, Hvala na lepim rečima, drago nam je što pratite sadržaje portala navidiku.rs. Ovca kao simbol u snu može imati različita značenja u zavisnosti od trenutnih dešavanja na javi snevača. Ovca je simbol poslušnosti, naivnosti i lakovernosti što može da znači da na svet gledate kroz ružičaste naočare jer Vam se baš tako dopada. U narodu se veruje da je ovca simbol napretka i dobitka što uz oblande u Vašem snu može biti najava lepih događaja u narednom periodu.

 45. viki

  igrati kosarku

  • Sanovnik

   viki, Igra loptom u snu je simbol mladalačke energije i samopouzdanja. Ako je lopta bila pretežno u Vašim rukama, Vi "držite sve konce u svojim rukama" na javi.

 46. anja

  Sanjam da sam kod frizera koji me lijepo osisao, u snu sam imala tamniju kosu a inace sam plava u stvarnosti

  • Sanovnik

   anja, Vaš san ukazuje na promenu u načinu na koji razmišljate, o Vašim stavovima i shvatnjima. Moguće je da ste na neki način ozbiljiji, naročito u emotivnom smislu. Frizer u snu može da ima simboliku emocija ali i iznenadnih materijalnih troškova.

 47. Duzi

  Kao da sam u Veneciji. Stojim na nekom uzvisenju i gledam kako ja isti ali mladji vozim stojeci jedan lijepi camac. Onda vidim sebe kako u uskoj ulici kamenoj medju zidinama nosim uz stepenice uski camac koji je kao gondola. Zatim pored mene se obrete zenska lijepa osoba koja je u mom snu moja svastika iako je u stvarnosti nemam. Vidim joj suze i zao mi je sto place. Mada ni ona nije tuzna Veselo me gura od pozadi i ja prolazim kroz jedan trnovit zbun i izlazim na cistu ledinu a to sve ispred moje kuce na selu. Ona me veselo gura da idem a ispred sebe vidim moje selo...kao to je put na koji treba da podjem.

  • Sanovnik

   Duzi, Iako ste možda poljuljani trenutnom situacijom u kojoj se nalazite, uskoro ćete ostvariti jedan cilj jer znate način kako to da postignete. Moguće je da ste emotivniji u ovom periodu više nego inače. Nakon kraćih neprilika, ponovo ćete biti "svoj na svome".

 48. Dream

  sanjam svekrvu i zaovu sa kojima nisam u dobrim odnosima, svekrva je setala livadom i pala, razmisljam da li da joj pomognem ili ne, ipak krenem, tu se pojavljuje zaova koja inace nema crvenu kosu i kaze, ti me ne prepozna, ofarbala sam se i tu se budim

  • Sanovnik

   Dream, Vaš san može da znači da bi uskoro moglo doći do promena na bolje u Vašem odnosu sa zaovom, zato što promena boje kose u snu donosi promenu na bolje na javi, a crvena boja simbolizuje radost. Prvi deo sna ukazuje na Vašu potrebu da pomognete, to jest da negativnu situaciju sa svekrvom stabilizujete (pokušavate da joj pomognete stane na svoje noge) ali se zbog neprijatnog iskustva na javi držite po strani.

 49. aa

  Sanjala sam da sam bjezala od nekoga ko je jako opasan covjek.Bilo je sve kao u akcionom filmu.Covjek od kojeg sam bjezala bio je autu,auto se okretalo i okretalo i odjednom prestalo da se okrece i taj covjek me je samo pogledao i smjeskao se,onako jezivo.Izvadio je pistolj i pucao je iz auta.Pobjegla sam nekako.Nisam bila sama,al se ne mogu sjetiti ko je sa mnom bio

  • Sanovnik

   aa, Moguće je da ste na nekoj prekretnici na javi i da se ne osećate baš komforno. Takođe, moguće je da dugo izbegavate nešto, to može biti neka neprijatna obaveza, čovek ili čak i stanje ili misao o nečemu, pa počinjete da osećate nelagodu i pritisak. Mnoštvo događaja, stresan dan na poslu ali i akcioni film ili uzbudljiva knjiga pre spavanja mogu biti okidač ovakvih snova.

 50. Anastasija

  Sanjam da drzim u ruci jedan cvijet koji je uvenuo, stavila sam ga u vazi punoj vode i on je dosao sebi,vratio se kao normalan

  • Sanovnik

   Anastasija, Moguće je da ste zapostavili nekog prijatelja, člana porodice ili čak i hobi ili nešto što Vas je uveseljavalo. Cvet koji vene se može odnositi i na nostalgiju kada su romantična osećanja u pitanju. Uz malo truda, uspećete da "oživite" staro prijateljstvo ili ljubav.

 51. ja

  dragi sanovnice, hiljadu simbola u mom snu, sanjam svemirski brod na nebu, nevjerovatno kako je izgledalo, dok sam kitila jelku spustio se na zemlji, u istom snu sanjam kako busim uvo, i stavljam mindjuse, jedem kukuruza sinoc sanjam kako jedem zuti bombon

  • Sanovnik

   ja, Svemirski brod kao simbol može da predstavlja Vašu želju da prekinete rutinu i unesete neke novine u svoj emotivni život. Kićenje jelke je simbolično ulepšavanje stvarnosti, a minđuše predstavljaju novu ljubav. Kukuruz predstavlja materijalni dobitak, a bombona može biti znak da ćete se uskoro zaljubiti.

 52. Duzi

  Sanjam da sam na nekom mjestu vezanom za moj posao kojim se bavim. Pored mene je mladic . Idemo prema brodu niz neku padinu. Odjednom smo za nekom trpezom i lijepo serviranom hranom...sve ukraseno...Na trenutak zaspem za trpezom i kad otvorim oci pored mene su tri zenske osobe u crnini. Ova sto je blizu mene je jako lijepa srednjih godina. Crna marama joj je na glavi ali ima lijepe crte lica ...obrve i kosa su crne . u snu mi je bila kao supruga nekog jako bogatog ili cak supruga vlasnika kompanije. Izgovorila je ime moga grada i to jasno kao da je rodjena u njemu . Posto se udaljila ja i taj moj kolega pridjemo drugoj trpezi da nesto pojedemo jer smo bili gladni. I taj moj kolega je zaspao na tren kad i ja. Valjda smo bili umorni.

  • Sanovnik

   Duzi, Vaš san ukazuje da ste veoma umorni na javi, jer na trenutak zaspite ali to može da znači i da niste dovoljno koncentrisani. Vodite računa da Vam ne promakne nešto vezano za posao, jer i Vaš kolega na trenutak zaspi, a crnina u snu ukazuje na neki gubitak. Moguć je poslovni uspeh u Vašem gradu.

 53. ZM

  Sta znaci sanjati da imas kamilu kao kucnog ljubimca. Bila je dosta debela. Na jednom mjestu u gradu se pokakila sa strane kamene ulice.

  • Sanovnik

   ZM, Kamila je simbol uspona i padova, ali i izdržljivosti. Nekima kamila u snu donosi sreću, a u Vašem snu može biti simbol novčanog dobitka.

 54. Zeljko

  Prolazim pored neke otvorene pijace gdje je izlozeno svjeze zivo meso. Prvo mi nude svinjsko u polutkama a iza stoje velike polutke teletine. Cudno je bilo to sto jesvo meso bilo bijele boje. Poslije toga sam prosao sa prijatelejm prema nekim lijepim kucama uz more ali neki skandinavski stil. Ovaj moj prijatelj mi je pokazao kucu u kojoj zivi njegova majka i koja se fresko udala za nekog bogatog covjeka. Na prozoru kuce je stajao uglavljen stari tip mercedesa ali dobro ocuvan kao poklon i ukras sa nekim cvijecem po kolima.

  • Sanovnik

   Zeljko, Uskoro možete očekivati neko nasledstvo, dobitak je izvestan ali i izdatak, tačnije moraćete nešto i da platite. U narednom periodu možete očekivati neki avangardan poklon ili neobično putovanje.

 55. viki

  sanjam mjesto gdje nam inace svijece stoji, bilo je mnogo zelenila i neka veliko,bas poraslo, moja drugarica cupa maslacak koji je za duvanje, nije bio zut, i u vazduhu letee a ja zatvram usta da mi ne udju..drugi san,ista noc..hranim meni poznato dijete,zatim posle nekog vremena vidim ga kako je umrljan od crnog grozdja,kako ga je slatko jeo

  • Sanovnik

   viki, I jedan i drugi san su najava lepih događaja u Vašem životu. Mnogo zelenila i maslačak jesu simbol ispunjenja želja, a dete je simbol nevinosti i čistih emocija, tako da u narednom periodu možete očekivati sreću.

 56. anamarija

  sanjam svjeze meso na kriske, bilo je zacinjeno, vegetom,sargarepom,spremno za przenje, kako sam nesto trazila ja sam to meso oprala pod vodu, a kasniije posle toga dobijam od sestre mnoogo,bas jednu veliku balu novcanica,velika svota novca, koju mi je stavila u dzep

  • Sanovnik

   anamarija, Vaš san može biti najava nekih troškova. Nešto ćete skupo platiti, ali ćete imati pomoć od najbližih. U nekim tumačenjima, sirovo meso može biti i znak "sirovog, rovitog" zdravlja, pa jačajte imunitet u narednom periodu.

 57. Ognjen

  Sanjao sam da cedim bubuljicu na grudima. Nakon toga je krenuo mlaz krvi.

  • Sanovnik

   Ognjen, Oslobodićete se nekih poteškoća koje su Vas iritirale i na neki način ograničavale. Nećete biti suzdržani u narednom periodu.

 58. ja

  sanjam da trebam da okrecim dnevnu

  • Sanovnik

   ja, Ovaj san znači da želite da napravite neku promenu, da rasčistite nešto ili unosite neke novine u svakodnevni život.

 59. Petar

  Sanjao sam da sam u nekoj crkvi, kao u horor filmovima, da su oko mene neke starije žene bez lica, iako sam se plašio nisam trčao da pobegnem odatle, istraživao sam, lutao sam po tom kompleksu, prolazio kroz mnoga vrata. Ušao sam u jednu prostoriju, bilo je neko veselje i mnoga meni poznata lica i na kraju devojku koja mi se sviđa, veću sreću nisam doživeo, zagrlili se, smejali i malo sedeli. Tako se završio san.

  • Sanovnik

   Petar, Moguće je da na javi istražujete i da ste u osetljivom periodu u kojem "tražite sebe" na neki način. Žene bez lica mogu biti simbol prolaznih avantura. Srećnim Vas čine jednostavne stvari i umete da prepoznate prave životne vrednosti.

 60. manja

  Sanjam da je dan, u kucu mi ulazi slijepi mis, vidjela sam samo kako leti, nisam se nesto pretjerano prepala samo sam stavila kapu na glavi da mi se ne umrsi u kosi ako me slucajno ne takne..sanjam svog prijatelja takodje, gdje mu provlacim vezicu od patike kroz nos i pletem pletenicu tom vezicom,onda se pojavljuje umjesto vezice kao zelena salata

  • Sanovnik

   manja, Slepi miš u snu može biti simbol promena, poteškoća ali i potrebe da što pre razrešite neki problem. S' obzirom na to se niste mnogo uplašili u snu i da ste adekvatno odreagovali pokrivajući glavu, na javi ćete verovatno pravovremenom reakcijom i pribranošću uspešno rešiti neki problem. Pertle mogu biti simbol nove ljubavne veze, ali je potreban oprez jer zelena salata može biti simbol razočaranja.

 61. Jovan

  Sanjao sam da vozim bicikl. Sa nekim ljudima sam krenuo u Crnu Goru. Kretali smo se sumskom stazom.

  • Sanovnik

   Jovan, Vožnja bicikle u snu može biti simbol ravnoteže koju Vi na javi verovatno uspevate da održite na važnim poljima. Šumska staza može biti najava nekih sitnih prepreka ili neprijatnosti. Vaš san može biti predznak da ćete uspešno stići do cilja.

 62. Duška

  Često sanjam neobične snove koji nemaju nikakve veze sa javom. Nedavno sam sanjala da sam našla dva šešira puna kovanica, zatim sam hodala baštom i u desnoj ruci nosila upaljenu baklju, a nakon toga za trpezom otkrila da sam dobila bocu šampanjca (samo ja, drugi pored mene nisu) i da sam taj šampanjac sipala sebi u veliku čašu punu voća.

  • Sanovnik

   Duška, U bliskoj budućnosti Vas očekuje uspeh. Kovanice, upaljena baklja i šampanjac jesu simboli dobitka i sreće. Baklja je takođe i simbol pobede, a šampanjac nagoveštava slavlje i luksuz. Vodite računa da ne poželite nešto što je tuđe.

 63. Blizanci

  Sanjam da suprug i ja čestitamo jedno drugom godišnjicu venčanja, koja je baš kad i san 15.decembra, uz poljupce u obraz, smeh i radost. Sve je lepo i ispunjena sam radošću. Suprug mi je inače preminuo u aprilu ove godine. Ni buđenje nije uništilo pozitivan osećaj.

  • Sanovnik

   Blizanci, Ovakvi snovi nisu retki kod ljudi koji su preživeli gubitak voljenih i sastavni su deo procesa oporavka od bola i tugovanja. Pozitivan osećaj koji ste imali u snu može biti najava lepog perioda koji Vas očekuje u skorijoj budućnosti. Ne bi bilo loše da upalte sveću namenjenu pokojnom suprugu ili mu na drugi način odate pomen u skladu sa Vašom verom.

 64. sos

  Sanjala sam da se najmanje tri zaprege konja sa kolima vrte u krug sve brze i brze do samounistenja,sta to znaci??? u realnosti imam ozbiljnih problema na poslu ako to ima veze...hvala...

  • Sanovnik

   sos, Izvesno je da je ovaj san odraz Vaših poslovnih problema jer zaprežna kola simbolizuju bogatstvo, karijeru, materijalni status. Moguće je da ste na javi zauzeli stav koji i nije tako povoljan za Vas. Tri zaprege mogu biti simbol tri interesne strane (pojedinaca ili grupe). Takođe, ovaj san može biti simbol snage, izdržljivosti i velike upornosti.

 65. live

  tusiram se, oko mene sva para,kao beli dim, iz rupe od vrata vidim da je uperen laser u mene,koji mi se ucrtava na licu, zavrssavam tusiranje, tu me kao neki lik kidnapuje gdje na kraju sna uspijem da pobjegnem

  • Sanovnik

   live, Snovi o tuširanju imaju veze sa oslobađanjem od stresa i rešavanjem problema koji možda imate na javi. U ovom slučaju, beli dim ukazuje da možda ne vidite jasno problem, a laser je simbol istine i u Vašem snu može biti znak razotkrivanja ili razrešenja nedoumica.

 66. star

  sanjam kornjacu u dnevnoj sobi, uplasila sam sevelikom brzinom je krenula do moje sobe u koju je na kraju usla, ali je isla kao neka beba nogicama i pomislila sam vidi ti kornjace kkako je ustvari brza

  • Sanovnik

   star, Kornjača je simbol plodnosti, mudrosti i dugovečnosti. Vaš san može da ukazuje na to da će Vam se uskoro dogoditi nešto značajno i lepo, iako ne očekujete.

 67. Vake

  sanjam u snu, da mi se ucrtalo u solji od kafe, 2 crna krsta i Sveti Vasilije Ostroski, to sam mami pokazala u snu jer sam bila sokirana

  • Sanovnik

   Vake, Ovaj san može da govori o Vašoj duhovnosti i o potrebi za religijom. Bilo bi dobro da upalite sveću namenjenu Svetom Vasiliju Ostroškom, koji je bio čudotvorac i iscelitelj, pa Vaš san može imati i tu simboliku.

 68. MilicaZZZZ

  Sanjala sam kako mi crna skorpija proviruje iz stranice kreveta, i kako mi moja baba kaze da pazim da me ne napadne a skorpija malo izadje na krevet, malo pobegne u prostor unutar stranica kreveta. Secam se straha da nisam smela da pridjem krevetu i tu sam se probudila.

  • MilicaZZZZ, Škorpije u snu su simbol perfekcionizma i preterane kritičnosti. Moguće je da ste nezadovoljnim nekim sitnicama kojima pridajete preveliki značaj.

 69. Bojan

  Sanjao sam da ugovor o radu koji mi istice za 3 meseca nece biti produzen. Jedan covek je bio za produzavanje, a drugi ne. Bilo mi je jako zao sto mi nije produzen.

  • Sanovnik

   Bojan, Moguće je da na javi imate strah od gubitka posla koji se reflektuje na Vaše snove. Ovakvi snovi obično poručuju kako se snevač oseća na radnom mestu, a Vi verovatno volite svoj posao jer Vam je u snu bilo žao što ugovor nije produžen. Opustite se, ukoliko savesno radite svoj posao, nema razloga za brigu, ovakvi snovi obično nisu najava otkaza, već pokazatelj zabrinutosti.

 70. Urioš

  Ne sećam se početka sna baš čisto. Znam da sam se nalazio u skorz nepoznatoj kući za koju sam (u snu) smatrao da je moja. Bio je čudan mrak u njoj i to me je nerviralo ali nisam tu mogao ništa. Sećam se da sam imao krevet na rasklapanje. Hteo sam da ga podignem, i delovao je pokidano. Na njemu sam video smeđeg, malog miša od kojeg sam se jako uplašio. Govorio sam ''miš! miš!'' i onda je počeo da me napada. Ali nekako sam ga ''otresao'' sa nogu. Zatim se prebacujem u neku vrstu ulice. Čuje se neka blaga pesma koje se sada ne sećam. Bukvalno iz ničega se stvara, delić po delić, neka žena, nao nacrtana, koja se vihori ka meni i peva tu pesmu. Ona nestaje bez traga. Stvaram se ispred te kuće, i tamo su ljudi koje poznajem. Gledam na sat ali problem je što osim što nisam znao koliko je sati, svačiji sat je pokazivao drugačije vreme.Čak i moj. Bila je noć. Pitao sam druge koliko je sati ali mi nisu hteli reći; u tom trenutku se budim. Iskreno, ima li ovo neko značenje jer je san bio skroz na skroz nepovezan?!?!

  • Sanovnik

   Urioš, Mrak koji Vas je nervirao je simbol neke nepoznanice na javi koja Vam na neki način remeti život. U pitanju je nešto o čemu ne znate mnogo, ali trenutno ne možete mnogo toga da uradite. Krevet na rasklapanje koji je pokidan ukazuje na nedostatak podrške. Miš je simbol štete koju ćete uspešno prevazići. Pesma je simbol emocije. Emocija koju ste osećali u snu dok ste slušali pesmu, verovatno preovlađuje i na javi. Sat koji pokazuje različito vreme može biti metafora u Vašem snu. "Sve u svoje vreme", govorili su naši stari, ne žurite i sledite svoju intuiciju.

 71. sanovnik

  dragi sanovnice, sanjam psa koji je dosao u moje dvoriste jako neuredan, tuzan, sam... kupam ga, hranim, sipam mu kao u nekoj bocici narandzasti sok, brinem..kasnije mi kaze komsija, bravo on je iz naseg komsiluka, ljudi ce ti biti zahvalni

  • Sanovnik

   sanovnik, Steći ćete pravog prijatelja, možda pomalo neobičnog ali sigurno za sva vremena. Ovaj san takođe govori o Vašim dobrim osobinama i humanosti.

 72. star

  sanjam da kuvam boraniju sa graskom, kuvam i sve isporbavam da li je dobro kuvano

  • Sanovnik

   star, Boranija u snu najavljuje radosne događaje i promenu životnih uslova, a grašak je simbol materijalnog dobitka.

 73. ss

  Poštovani,Sanjala sam stariji zaljubljeni par kako se slatko poljubili na kratko i zagrljeni su bili.Bila je tu neka djevojka htjela je da ih slika,al sam ja rekla nemoj slikati mozda ne voli to,to se desilo u gradu u kojem trenutno zivim.Kasnije ja sam odjednom u mom rodnom gradu,gdje vise ne zivim i ta ista zena mene i moju sestru ugostila.Tu noc smo prespavale,jer iz nekog razloga nismo mogli ici svojoj kuci.Sutradan ujutro sam cula da je serijski ubica vani negdje i da okolo ubija.Ništa,ja to pređem preko toga,rekla sam im to,kasnije nam je ponudila rasol koji je bio crvene boje,ja sam rekla da ga ne pijem i ona me pita a zašto,bgm bi trebala ga piti i ponudila nam voća.Htjela nam je neko meso spremiti za rucak ali kad je cula da to ne jedem,onda nije spremila.Dosli neki gosti kod nje,mi smo bili s tim gostima,izašli smo na dvoriste koje je imala i htjela sam joj pokazati kucu gdje sam zivjela prije.I tu se probudila.Bili su jako slatki,zaljubljeni,umiljati i stariji ljudi.

  • Sanovnik

   ss, Zaljubljeni par u snu je najava nove, možda zabranjene ljubavi. Upečatljiv simbol u Vašem snu je rasol koji niste popili, a koji može biti znak stomačnih tegoba koje ste možda imali neposredno pred san. U svakom slučaju, ovo može biti indikator da ne unosite dovoljno vitamina u organizam. Povedite računa o ishrani.

 74. ZM

  Mnogo sam mokrio u snu. bio je toliko jak pritisak da je sve prskalo okolo i nijesam mogao da zaustavim jer je bas bilo jako.

  • Sanovnik

   ZM, Verovatno ste dugo potiskivali emocije koje sada ispoljavate na neobičan način. Ovakvi snovi nisu retki kada snevač ima realnu potrebu za mokrenjem, u tom slučaju ovaj san nema značaja.

 75. Tamara

  Sanjla sam mrtve roditelje kako me jako vuku ka sebi.

  • Sanovnik

   Tamara, Moguće je da osećate teskobu i prolazite kroz stresan period. Ovaj san se može tumačiti kao Vaša potreba za zaštitom ili utehom. Bilo bi dobro da upalite sveće ili na drugi način odate pomen roditeljima, u skladu sa Vašom verom.

 76. dragan

  Sanjao sam da mi je neko ukrao auomobil.Sanjao sam da supruga nosi i ne odvaja se od basa (gudački instrument).

  • Sanovnik

   dragan, Krađa automobila u snu može da znači da ste iz nekog razloga zabrinuti za svoju individualnost. Gudački instrumenti u snovima su simbol ženstvenosti i mogu biti najava srećnih okolnosti.

 77. Mojsan

  Odlučila sam prije dva dana da stavim tačku na vezu u kojoj nisam zadovoljna. Sanjala sam da bježimo on i ja, zajedno držeći se za ruke. Više držeći ja njega za ruku i vukući ga prema sebi. Počeli smo bježati. On je trčao ispred mene koliko god je mogao a ja sam ga čvrsto držala za ruku, sa obje ruke. Imala sam osjećaj da bi me pustio i ostavio da ga nisam tako čvrsto držala. Na kraju je neprijatelj u tami ostao iza nas. Mi smo usporili i rekli da je sada sve ok da se smirimo.

  • Sanovnik

   Mojsan, Očigledno je da ste preopterćeni dnevnim događajima i intenzivnim emocijama koje pokušavate da razrešite na nesvesnom nivou. Vaš san ukazuje na intenzitet emotivnog preispitivanja, prepuštanja, razrešenja ili opraštanja koje osećate, nema neku skrivenu simboliku. To je vaš način da lakše prevaziđete emotivni stres ili promenu.

 78. YA

  sanjam dok se tusiram da vidim ogromne crne dlake ispod pazuha,koje sam obrijala na kraju

  • Sanovnik

   YA, Povedite računa da u narednom periodu ne propustite mogućnost za dobru zaradu. Naime, dlake pod pazuhom u snu najavljuju veliki novčani dobitak, a Vi ste ih obrijali (sasekli u korenu).

 79. manja

  sanjam kasicu za novac, ubacam pare, zatim ubaca jedna nasa rodjaka i svako malo ,ona pa ja, i bas se culo,onaj zvuk sitnih parica kako udara u kasicu, na kraju kasica je bila providna i vidjela sam da je skoro bila puna,jako mnogo novcica

  • Sanovnik

   manja, Izuzetno pozitivan san koji najavljuje dobitak i sreću.

 80. nevenka

  negde zurim pakujem stvari i cekam polazak u medjuvremenu slece avion i iz njega pustaju mnogo konja raznih boja cak je jedan bio i crven,ja sam se uplasila jer samnom je bilo neznam tacno da li je 2 mala jareta ili malih psica ja ih hvatam i nosim i ljudi koji su bili u grupi kazu da se odlaze put a ja moram da stignem u rodno mesto nesto da uzmem i nastavim put za Beograd u magli mi se pojavila i neka bolnica gde mi rade prijateljice.

  • Sanovnik

   nevenka, Konji predstavljaju snagu, a jarići ili mali psi su u Vašem snu simbol ljudi koje najviše volite, a smatrate ih nezaštićenima. Verovatno ste preopterećeni dnevnim događajima, zabrinuti ste i pod stresom. Pokušajte da se opustite.

 81. Inana83

  Sanjala sam da jedem kuhani kukuruz , koji je u klipu bio šupalj. Primjetila sam u tom klipu neku bubu koja je imala krila, zatim sam spustila kukuruz na sto iz cijeg klipa je izasla velika buba nalik na balegara ili skarabeja. Drugi san sanjala sam da se vozim u autobusu sjedila sam do prozora i na sebi imala neku crnu haljinu sa bijelim cvjeticima, gledala sam kroz prozor izloge prodavnica u jednom prolazu sam vidjela kao ćesmu i pord nje posudu u kojoj je bila voda i kivi. Onda sam primjetila da su mi noge bose i shvatila sam da mi je neko ukrao papuče. Jednu sam nogu na sjedistu podavila ispod sebe a druga mi je bila zagljavljena između prljavog i vlažnog sjedišta. Shvatila sam takođe i da nemam mobitela, i da sam pokradena. Vidim sebe i sestru s leđa kako ulazimo u neku prostoriju i tu je jos bilo ljudi. Kako ovo da tumačim ... ?

  • Sanovnik

   Inana83, Kukuruz generalno u snu ima simboliku materijalnog bogatstva. Buba može biti simbol strepnje ili zabrinutosti ali i nekog hobija kojim ste preokupirani. Vaš prvi san se može tumačiti kao Vaša zabrinutost za materijalno stanje koje možete poboljšati zaradom od hobija. Drugi san ukazuje na prekretnicu pred kojom se nalazite, a tiče se Vašeg ljubavnog života. Simbolika bosih nogu i ukradene obuće može biti najava nekog razočaranja.

 82. david

  Sanjao sam ujaka moje majke koji je preminuo prije godinu dana. Sanjao sam da zivi u dvorcu i otisao sam da ga obidjem posto se dugo nije javljao nikome. Usao sam u dvorac i u neku od soba i zatekao malu katolicku kapelu, stolice poredjena u redove i na sredini zatvoren kovceg. Odjednom je on upao u kapelu sa strane, obucen u crno odijelo i govorio mi "Ona me je ubila". U snu shvatam da je on mrtav i da je on zapavo u kovcegu i kapiram da ga je zena ubila. U snu je pronalazim, ali ona nije njegova zena u stvarnosti. Nagovara me da nije ona nista uradila i dogovaramo sastanak sutra u dvorcy. Dolazim ponovo sutra, oblacno je i tmurno, kapija je zakljucana. Dozivam je i dobacujem pogrdna imena kad ona izlazi, pocinju gromovi, govori mi da se okrenem iza sebe i tu se san prekida. Sta sve ovo moze znaciti?

  • Sanovnik

   david, Dvorac u snu može biti simbol nerealnih očekivanja ili neispunjene želje. Ovakvi snovi nisu retki kod onih koji često čitaju ili gledaju horor sadržaje. Moguće je da ste ljuti na neku žensku osobu iz neposrednog okruženja. U svakom slučaju, upalite sveću ujaku Vaše majke ili mu na drugi način odajte pomen, u skladu sa Vašom verom.

 83. ZM

  Sanjam da mi je u ruci ogroman sladoled i da sam jedva spasio da se ne prepolovi i pola padne . Nekako sam uspio drugom rukom.

  • Sanovnik

   ZM, Uspećete da sačuvate nešto do čega Vam je stalo u emotivnom smislu.

 84. ZM

  U drustvu sam mojih starih poznanika. Vidim grad Zabljak sa mnogo novih zgrada koje su u izgradnji i jako mi je milo sto se gradi. Dolazim do jednog veoma visokog mladica koji mi daje kljuc od vrata stana gdje treba da se smjestim. Ja ga pitam a sta je sa njim a on mi kaze da ne brinem i da i on ima smjestaj. Kljuc je bio u kesi veliki onaj od starih brava.

  • Sanovnik

   ZM, Ključ, kao glavni simbol u Vašem snu predstavlja rešenje za neki problem ili projekat koji biste uskoro mogli da rešite u svoju korist ili da završite. Emocije za Vas imaju važnu ulogu u donošenju svih odluka, vodite se intuicijom.

 85. anja

  svemir

  • Sanovnik

   anja, Svemir je simbol velikih mogućnosti. Takođe ovaj san može da znači da širite svoje vidike, učite i postajete zreliji i mudriji.

 86. Duzi

  Sanjam dasam u nekom skupom hotelskom restoranu. Jedem za stolom i jos je jedna osoba pored mene. Neki bogatas uzima salvetu sa mog stola sto mi nije odgovaralo ali me sprijeci prijatelj da reagujem. Kada sam pozvao da platim receno mi je da je sve placeno . Menadzer restorana me dovede do stepenista i kaze da se na gornjem spratu nalazi brzi i jeftiniji restoran ako zelim . Iz otg restorana su se spustali mnogi gosti niz stepenice i svi su bili kao Kinezi ili Japanci. Cak je i menadzer bio jedan od njih.

  • Sanovnik

   Duzi, Neobičan san koji govori o Vašem komforu na javi. Možda ćete biti u prilici da promenite način i uslove rada kako biste ostvarili profit. Moguće je putovanje.

 87. Zeljko

  Ispred mene je neko zaledjeno jezero. Pao je neki predmet loptastog oblika na led i otklizalo malo dalje. Opasno je i ja hocu da to dohvatim iako me ubjedjuju svi da ne idem jer je opasno da ne propadnem. Legnem na led i puzeci se privucem do objekta. Osjetim da led pomalo popusta , skoro da pukne. Medjutim laganim pokretima uspijem da se puzeci vratim. Poslije toga sam imao nekih tehnickih problema koje nijesam i pored ogromnog napora uspio da rijesim ....Bas sam se mucio.

  • Sanovnik

   Zeljko, Verovatno Vas tišti nešto na javi. Moguće je da imate osećaj da stvari izmiču kontroli ili da gubite tlo pod nogama. Ipak ćete uspeti da prevaziđete problem pažljivim i opreznim delovanjem.

 88. day

  sanjam kriske paradajza koje redjam u basti i sanjam kako su doktori nekim djevojcicama izvadili krv, a ta krv je kapnula iz epruvete

  • Sanovnik

   day, Paradajz je dobar simbol u snu, može biti najava nekog lepog događaja ali je i znak zdravlja, pa obratite pažnju na ishranu i zdrav način života. Kap krvi koja je kapnula iz epruvete može biti simbol nekog problema koji ćete lako rešiti.

 89. bela

  propao lift, ja se drzim na ivici i uspijevam izaci, zatim mi trazi neki covjek da mu dodam kartu joker a onda sanjam nesto horosko, gdje je mnogo krvi i uzasno izgleda

  • Sanovnik

   bela, Moguće je da se osećate skučeno ili kao da ne uspevate da "držite sve konce u svojim rukama", pa pokušavate da pronađete adekvatan način za izlaz iz neobične situacije.

 90. rihanna

  sanjam kako nalivam cvijece hortenzije,bile su velike i sarene,prelijepe

  • Sanovnik

   rihanna, Ovaj san najavljuje lepe događaje na emotivnom planu. U narodu se veruje da je zalivanje cveća u snu simbol uvećanja materijalnih prihoda.

 91. day

  sanjam da sam posla kod frizera, cekali smo dugo frizerku da dodje dok nisam dobila odjednom od 5 osoba poziv,javljam se frizerki ona ljuta na mene nece da me osisa, uglavnom pojavljujem se na nekoj stijeni na sami vrh sam sjedjela i sanjam u istom snu vanzemaljski brod,prije svega lansiranje sam posmatrala

  • Sanovnik

   day, Frizer u snu može da predstavlja promene na emotivnom planu. Pred Vama su događaji i nove prilike na ljubavnom planu. Možete očekivati nešto sasvim novo i neponovljivo. Svemirski brod takođ može biti i simbol drugačijeg razmišljanja, prihvatanja, i prilagođavanja.

 92. Orbit

  Sanjao sam da sam imao sex sa sestrom koja je mladja od mene, molim za tumacenje hvala

  • Sanovnik

   Orbit, Iako ovakvi snovi mogu biti veoma uznemirujući, nema razloga za brigu. Ovaj san zapravo nema mnogo veze sa Vašim odnosom i emocijama prema sestri. On govori o tome da Vas na javi privlači neko za koga znate da ne bi trebalo da Vam se dopada. Ovo takođe može da znači da pokušavate da razrešite neki problem u porodici.

 93. ZZZ

  Obukao sam svoje crno odijelo i navukao crne carape. Zena me pita da za sta ce mi crne carape a jaj joj kazem neka ih. Po pantalonama sam vidio male dlacice koje sam stresao. Onda sam trcao velikom brzinom.

  • Sanovnik

   ZZZ, Crne čarape u snu mogu biti simbol prepotentnosti i nekih nesuglasica, dok crno odelo može biti najava nekog gubitka. Trčanje velikom brzinom ukazuje na Vašu motivisanost na javi i na velike ambicije.

 94. hitno

  molim za odgovor, sanjam pozar u sumi, taj pozar je izgledao tacnije kao svijetlo a pozar je bio, cijela suma je bila osvijetljena, zatim vidim drvosjece gdje kidaju drveca, a onda uu istom snu sanjam kao da sam vidjela svoj grob i mnogo vozova

  • Sanovnik

   hitno, Požar je čest simol u snovima i uglavnom se javlja u letnjem periodu, onda kada je snevaču vrućina. Požar može takođe biti simbol svađe, ljutnje ili teskobe. Očigledno je da ste ovaj sanjali dok ste bili pod stresom, na šta ukazuje grob. Vozovi su simbol kretanja, pa bi trebalo da se preispitate da li Vam se dopada u kom pravcu se "krećete" na javi.

 95. rihanna

  sanjam puno narandzastih kucica za pse od drveta

  • Sanovnik

   rihanna, Sanjati pseću kućicu ukazuje na to da se nalazite u nekoj nepriličnoj situaciji. Verovatno ste napravili grešku prema nekom prijatelju, ukoliko je tako, nastojte da je što pre ispravite. Snovi o kućicama za pse mogu da ukazuju i na to da se osećate na neki način skučeno i nelagodno. Uprkos tome, narandžasta boja je znak sreće i optimizma.

 96. Zeljmal

  Sanjam da hoce da me zaposli moja stara domaca kompanija. Zovu me da idem na nas brod koji je vezan uz dok i ja mu vidim zadnji kraj. Brod je od drveta i vjerovatno na jedra. Razmislkjao sam sta ja ima da radim na tom brodu kada sam ja elektro inzenjer. Pristanem ..ali kako su mi rekli da ide za Filipine ja odbijem. Onda mi jedan nas kaze da ide samo po Evropi. Vidim dvije osobe prolaze u kancelariju i lice . Braca su i kapetani na kompaniji. Prolazim pored jednog covjeka koji sjedi i on mi kaze da je na moj racun za pomoc ljudima stiglo 545 miliona ili 435 miliona kupona . Naplacuje mi kafu jednim kuponom i vraca mi 2 centa kusura. Znaci da je vrijednost kupona kafa plus ta dva centa (ne znam od koje valute)

  • Sanovnik

   Zeljmal, Verovatno često razmišljate o prošlosti i neodlučni ste kada je neka važna odluka u pitanju, a tiče se Vas lično. Moguće je da ne dobijate prave informacije. Uskoro biste mogli imati neočekivani dobitak.

 97. anja

  sanjam kako przim jaja

  • Sanovnik

   anja, Ovaj san može da znači ranjivost, ali i vernost. Jaja su simbol "novog života", pa možete očekivati neki lep događaj uskoro.

 98. MS

  Sanjao sam rukovanje sa 3-4 osobe u snu. Jedna je muska i izgledao mi je kao poslovan covjek ( u magli ). Druga je neka zenska osoba ( u magli ), Treca je isto neka zenska starija osoba ( u magli ). Sa svima njima sam se pozdravio, pruzio im ruku i na sebi sam imao 5 prstiju. Cetvrta osoba sa kojom sam se pozdravio bio je moj pokojni djed, koji mi je rekao nesto u smislu, neko zlo se sprema, imam neke strasne vijesti za tebe, zelis li da ih znas, to me je trglo onako, Rekao sam da zelim i on je rekao ime samo Radodajka. Vazno je napomenuti da sam se sa njim rukovao sa cetiri prsta.

  • Sanovnik

   MS, Rukovanje u snovima predstavlja način na koji ostvarujete kontakte na javi. Vi ste otvoreni prema svima i prilazite ljudima širokog srca. Ipak, moguće je da podsvesno osećate da bi trebalo da budete oprezniji kako u poslovnim, tako i u emotivnim odnosima. Bilo bi dobro da upalite sveću namenjenu pokojnom dedi ili mu na drugi način odate pomen, u skladu sa svojom verom.

 99. Maja

  Sanjala sam da sam na tudjoj svadbi veselim se, kao udaje se jedna sto je sad doktorica, a sto je ucilq sa mnom u srednjoj na javi, ja se zadesila na svadbi i ona zelela da baci bidermajer u mom pravcu i jedna cura pokusala da uzme bidermajer, ali ipqk bidermajer stigao do mene.

  • Sanovnik

   Maja, Svadba u snovima može biti znak srećnog događaja, tim pre što ste uhvatili bidermajer. Ovo može biti najava velike ljubavi i braka ili ispunjenje neke Vama važne želje.

 100. bela

  preksinoc sanjam pticje gnijezdo, a sinoc kako obavlljam veliku nuzdu i tukla sam se sa Kristijanom Golubovicem

  • Sanovnik

   bela, Ptičije gnezdo je simbol doma, velika nužda najavljuje veliki materijalni dobitak, a tuča je znak da ste ljuti na nekoga.