Dodaj firmu

Odabir garnisne jednako je bitan kao i odabir zavese. Zamislite, oduvek ste želeli idealne zavese, one koje propuštaju svetlost, vazduh, lagane su, lepršave i lake za održavanje; do sada ste imali stare, teške, debele zavese koje ste jedva skidali i još teže kačili, dok ste pri tom udisali razne neprijatne mirise koje su one povukle u sebe... No, tome je došao kraj – vi ste izdvojili značajnu sumu novca, kupili ste divne zavese za prozore, i da li želite da ih okačite na dotrajale, stare garnišne?

Mislimo da to ne biste hteli. Jer, čemu onda sav taj trud i novac koji ste utrošili da bi vaši prozori izgledali lepo, ako moderna zavesa visi na staroj motki od garnišne?

Garnišne za zavese

Da bismo izbegli grozan scenario sa početka našeg teksta, jedino rešenje jeste da izaberete moderne, savremene i dopadljive garnišne, koje će dodatno ukrašavati vaš enterijer, diskretno naglašavajući lepotu samih zavesa.

Garnišle

Današnje garnišle zaista nisu što su nekada bile, pa tako u ponudi možete pronaći garnišle od mesinga, inoxa, kovanog gvožđa, aluminijuma i drugih materijala. 

Sve garnišle se izrađuju po merama koje vi zadate, jer je svaki prostor drugačiji. Ponuda salona obuhvata često i preko sto različitih modela.

Drvene garnišne

Kada govorimo o drvenim garnišnama, reći ćemo da se one mogu izrađivati od egzotičnih vrsta drveta, u nekoliko profila i dezena. Na ovaj način, garnišne će biti lako uklopiti u svaki enterijer. 

Ne bi trebalo posebno naglašavati da će drvene garnišne biti izrađene po vašim dimenzijama i iz jednog dela mogu biti čak do pet metara dužine. Kada je reč o kačenju, ono može biti na zid ili na plafon. 

Garnišne od kovanog gvožđa

Ovo su modeli garnišni koji su namenjeni luksuznim enterijerima u rustičnom stilu. Reč je o garnišnama koje imaju završetke od kovanog gvožđa, međutim, njihova primena je i u klasičnim enterijerima.

Garnišne od medijapana

Poznato je da je medijapan materijal koji se veoma lako može ofarbati u nijansu koju vi želite. Tu osobinu ljudi često koriste pri opremanju svog enterijera, jer se mogu dobiti zaista različite varijante, kada se radi o kombinovanju garnišni sa zavesama ali i ostatkom prostora u kući. U ponudi možete pronaći garnišne sa ukrasnom maskom od farbanog medijapana. One mogu biti sa dva i tri kanala, sa mogućnošću montaže na plafon ili na zid. Mogu se izraditi u različitim dužinama. 

Takođe, postoje garnišne sa ukrasnom maskom od medijapana presvučenog folijom. Dolaze nam u raznim dezenima.

Plafonske garnišne

Kao što im samo ime kaže, ovakve garnišne će biti pričvrćene za plafon. Upotrebljavaju se u klasičnim i modernim enterijerima. Drvene plafonske garnišne često ćete pronaći u rustičnim prostorima kao i seoskim domaćinstvima. 

One mogu biti izrađene u više dezena, tako da prate najrasprostranjenije dezene drvenog nameštaja.

Zidne garnišne

Suprotno plafonskim, zidne garnišne će se montirati na zid. U ponudi web prodavnica, možete pronaći najrazličitije modele, koji su predstavljeni najpre slikom, a potom i kratkim opisom, uz istaknute cene. Navedeno je od kog materijala je izrađena zidna garnišna, u kojim bojama je dostupna, pa poručivanje možete obaviti veoma lako, pri čemu će se garnišna izraditi po merama vašeg prostora. 

Aluminijumske garnišne

Aluminijum je veoma lagan metal, pa će i garnišne izrađene od njega, posedovati istu osobinu. Predstavljaju sjajan izbor ako želite najsavremeniji izgled za svoj dom. Proizvode se u varijantama sa jednom, dve ili tri vođice za zavesu.

Besprekidna dužina može biti do šest metara, a učvršćenje je plafonsko ili zidno.

Mesingane garnišne

Ovakvi modeli garnišni mogu biti u mat ili sjajnoj završnoj obradi. Sami krajevi mesinganih garnišni su u različitim oblicima, kao što je polukugla, lopta, kupa...

Plastične garnišne

Modeli plastičnih garnišni su izrađeni od MDF ploče, koja je presvučena PVC-om. Kada budete došli u salon, ili tokom biranja online, pronaći ćete plastične garnišne sa jednim, dva i tri kanala.

Interesantno je da ovakve garnišne poseduju bešumno kotrljanje klizača. Naći ćete ih sa ili bez maske. Maska može biti u raznim bojama kao što su srebrna, zlatna, trešnja, bela, mahagoni, orah, bukva, svetli hrast. 

Metalne garnišne

Metalne garnišne se nalaze u različitim dužinama, i to od 1, 5m, 2m, 2, 5m, 3m i 4m. Prečnik metalne šipke može biti 19 milimetara. Kada govorimo o završnoj obradi, ona je antique, crna/zlato i inox.

Na kraju ćemo reći, da odluka o tome koji model garnišni ćete izabrati, nije nimalo jednostavna. Potrebno je voditi računa da se garnišna lepo uklapa sa zavesama, ali i u kompletan enterijer. Saveti dizajnera vam mogu dosta pomoći, pa se uvek možete obratiti ukoliko imate dilemu oko savršenog uređenja svog prostora. 

Garnišne – cena:

Koliko ćete novaca izdvojiti za garnišne, zavisi ponajviše od materijala od koga su sačinjene, ali i od dužine garnišne koja vam je potrebna. U tom smislu, cene se kreću od 490 din. za najpovoljnije modele, preko 2900 dinara za garnišne od čelika, sve do 5100 dinara za pojedine modele garnišni od mesinga. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane