Dodaj firmu

Zasto su zavese od markizeta tako posebne? Zamislite prozor koji nema zavese, već samo venecijanere, na primer. I to je OK, ali za poslovne prostore. U svom domu, svi želimo da se osećamo prijatno, komforno, ali i da ostavimo lep utisak na svoje goste. Najbolji način da to postignemo, jeste da na pravi način odaberemo zavese.

Osobine zavesa od markizeta

Postoje razne vrste zavesa, pa se možda vi sada pitate, zašto da odabere baš zavese od markizeta?

Naime, niko ne voli „debele“ zavese, koje teško propuštaju svetlost, čineći vaš stan ili kuću mračnim. Sa druge strane, kroz takve zavese ne prolazi dovoljna količina vazduha, pa će vam u domu često biti zagušljivo. Ako ste pušač, zavese od debelog materijala pokupiće u sebe sve neprijatne mirise... I tu nije kraj. Ovakve, nepraktične zavese je teško skinuti, a kada ih operete, morate ih peglati, što je posebno naporan posao.

Zašto smo sve ovo pobrojali? Zato što kod zavesa od markizeta, tih problema uopšte nećete imati. Da li je bolje, platiti nešto višu cenu u startu, i posle toga uživati u lepoti zavesa i njihovom jednostavnom održavanju, ili uštedeti, pa se posle mučiti, sve dok ponovo ne nabavimo zavese, koje će verovatno biti od markizeta?

Zašto odabrati zavese od markizeta?

Nasuprot ovim negativnim primerima, zavese od markizeta poseduju visok nivo prozirnosti. Veoma su tanke, lagane, lepršave... Ukoliko volite notu elegantnosti u svom domu, onda su zavese od markizeta dobar izbor za vas, jer poseduju veoma otmen pad, a kao dodatni efekat i težinu. 

Pošto ste se odlučili da ukrasite kuću ovim divnim materijalom, istaći ćemo da postoji mogućnost da se zavese izrade u svim bojama, kao i da se usklade motivi po vašim željama. Dakle, dobijate upravo ono što ste zamislili!

Zavese od markizeta – iskustva

Reč je o materijalu koji je jedna posebna vrsta sintetike, veoma fine končane strukture. Samu strukturu zavesa od markizeta čine prozirna tanka vlakna. Ona su najčešće bele i bledo žućkaste boje. 

Ovako elegantne zavese ćete lako uklopiti u svaku vrstu enterijera, jer su boje koje se biraju bež, svetlo braon i bela, koje su veoma zahvalne za kombinovanje. 

Domaćice najčešće vole svetle boje, iz jednostavnog razloga što one dozvoljavaju veći prodor svetlosti u prostoriju, koja istu otvara i čini je prostranijom i većom. Vaša soba će dobiti i notu svežine, ako odaberete prolećne nijanse.

Zavese od markizeta – održavanje

Ovde ćemo vam dati predlog da vaša odluka padne na gužvani markizet, jer takve zavese karakteriše jednostavnost i praktičnost, a oduševiće vas činjenica da te zastore za prozore nije potrebno peglati. 

Po svom sastavu mogu biti 100 posto poliester, a interesantno je da se na donjoj ivici zavese nalazi olovo, koje pospešuje njeno držanje, kao i izgled prilikom kačenja. 

Izrada zavesa od markizeta po porudžbini

Pre nego što se odlučite za svoju savršenu zavesu, saloni vam nude mogućnost konsulatacije sa dizajnerom. Pošto budete doneli konačnu odluku o izgledu ovog dekorativnog elementa, realizacija izrade zavese će biti obavljena u najkraćem roku. 

Sada kada imate ove lepršave lepotice na prozorima, ostaje vam samo da uživate u komplimentima za svoj ukus i stil, koje ćete dobijati od svih gostiju koji budu posetili vaš dom.

Zavese od markizeta – cena:

Prosečna cena zavesa od markizeta je oko 1400 dinara po jednom metru širine. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane