Zamislite prozor koji nema zavese, već samo venecijanere, na primer. I to je OK, ali za poslovne prostore. U svom domu, svi želimo da se osećamo prijatno, komforno, ali i da ostavimo lep utisak na svoje goste. Najbolji način da to postignemo, jeste da na pravi način odaberemo zavese.

 

Osobine zavesa od markizeta

Postoje razne vrste zavesa, pa se možda vi sada pitate, zašto da odabere baš zavese od markizeta?

Naime, niko ne voli „debele“ zavese, koje teško propuštaju svetlost, čineći vaš stan ili kuću mračnim. Sa druge strane, kroz takve zavese ne prolazi dovoljna količina vazduha, pa će vam u domu često biti zagušljivo. Ako ste pušač, zavese od debelog materijala pokupiće u sebe sve neprijatne mirise... I tu nije kraj. Ovakve, nepraktične zavese je teško skinuti, a kada ih operete, morate ih peglati, što je posebno naporan posao.

Zašto smo sve ovo pobrojali? Zato što kod zavesa od markizeta, tih problema uopšte nećete imati. Da li je bolje, platiti nešto višu cenu u startu, i posle toga uživati u lepoti zavesa i njihovom jednostavnom održavanju, ili uštedeti, pa se posle mučiti, sve dok ponovo ne nabavimo zavese, koje će verovatno biti od markizeta?

Zašto odabrati zavese od markizeta?

Nasuprot ovim negativnim primerima, zavese od markizeta poseduju visok nivo prozirnosti. Veoma su tanke, lagane, lepršave... Ukoliko volite notu elegantnosti u svom domu, onda su zavese od markizeta dobar izbor za vas, jer poseduju veoma otmen pad, a kao dodatni efekat i težinu. 

Pošto ste se odlučili da ukrasite kuću ovim divnim materijalom, istaći ćemo da postoji mogućnost da se zavese izrade u svim bojama, kao i da se usklade motivi po vašim željama. Dakle, dobijate upravo ono što ste zamislili!

Zavese od markizeta – iskustva

Reč je o materijalu koji je jedna posebna vrsta sintetike, veoma fine končane strukture. Samu strukturu zavesa od markizeta čine prozirna tanka vlakna. Ona su najčešće bele i bledo žućkaste boje. 

 

 

Ovako elegantne zavese ćete lako uklopiti u svaku vrstu enterijera, jer su boje koje se biraju bež, svetlo braon i bela, koje su veoma zahvalne za kombinovanje. 

Domaćice najčešće vole svetle boje, iz jednostavnog razloga što one dozvoljavaju veći prodor svetlosti u prostoriju, koja istu otvara i čini je prostranijom i većom. Vaša soba će dobiti i notu svežine, ako odaberete prolećne nijanse.

Zavese od markizeta – održavanje

Ovde ćemo vam dati predlog da vaša odluka padne na gužvani markizet, jer takve zavese karakteriše jednostavnost i praktičnost, a oduševiće vas činjenica da te zastore za prozore nije potrebno peglati. 

Po svom sastavu mogu biti 100 posto poliester, a interesantno je da se na donjoj ivici zavese nalazi olovo, koje pospešuje njeno držanje, kao i izgled prilikom kačenja. 

Izrada zavesa od markizeta po porudžbini

Pre nego što se odlučite za svoju savršenu zavesu, saloni vam nude mogućnost konsulatacije sa dizajnerom. Pošto budete doneli konačnu odluku o izgledu ovog dekorativnog elementa, realizacija izrade zavese će biti obavljena u najkraćem roku. 

Sada kada imate ove lepršave lepotice na prozorima, ostaje vam samo da uživate u komplimentima za svoj ukus i stil, koje ćete dobijati od svih gostiju koji budu posetili vaš dom.

Zavese od markizeta – cena:

Prosečna cena zavesa od markizeta je oko 1400 dinara po jednom metru širine. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zavese od markizeta
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

26.04.2017
Todor Markovic

Sigurno su ove zavese nsto sto bi debelo trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

30.03.2017
Lea Stankovic

Nikada do sada nisam video kako ove zavese izgledaju.

15.03.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju su ovo zavese koje puno kostaju.

23.02.2017
Simona Vucinic

Pre svega smatram da su ovo jako skupe zavese, ako posmatramo to sta nam one zapravo nude. Sve je to za mena cista jedna glupost.

07.02.2017
Petar Jankovic

Koliko je samo meni poznato, sto se mene licno tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet sve drugo je inace manje vazno.

27.01.2017
Marta Dencevic

Koliko mi je samo poznato, ovo su zavese koje inace mogu da budu veoma skupe i da bas skupo kostaju.

10.01.2017
Ivan Stojanovic

Moje licno misljenje je da su zavese od markizeta uvek nesto posebno i da one bas onako profesionalno moraju da se plate.

20.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Mogu samo da vam kazem da ako se ne uklope u neki prostor, dzabe ste ih kupovali.

02.12.2016
Marko Petrovic

Ovo stvarno jesu bas onako lepe zavese ali je i pored toga bas onako vazno da budu kvalitetne i da se onako lepo uklope u neki prostor.

17.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju ove vrste zavesa, zaista je ubedljivo najbolje resenje da posetite prodavnicu Leki Group i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.

27.10.2016
Jana Stankovic

Skoro sam bas bila kod kume koja je svoju dnevnu sobu sredila bas od zavesa od markizeta. Pri tome je kaze bila poprilicno uporna i trazial je bas u dezenu koji je odogovarao njenim zeljama.

01.09.2016
Dusan Markovic

Ukoliko planirate da kupite kvalitetne zavese od markizeta, onda je u svakom slucaju najbolje resnje za vas da se posavetutjete sa nekim strucnim licem po pitanju izbora.

27.07.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite neke kvalitetne zavese od markizete da kupite tokom radnog vremena onda treba da budete spremni da u proseku platite oko 1400 dinara. To su neke prosecne cene u koje je najbolje da se uverite ukoliko neko mesto posetite tokom radnog vremena.