Na koji način ćemo opremiti enterijer stana, kuće ili poslovnog prostora, zaista nije svejedno. Mnogi detalji koji se nalaze unutra, posetiocima šalju jasnu poruku o našem ukusu, stilu, otmenosti, sofisticiranosti i eleganciji. 

 

 

Neko želi da naglasi da voli klasičan stil opremanja prostora, dok je neko više za avangardne varijante. 

Kako se panel zavese uklapaju u priču o savremeno opremljenom domu, saznajte u nastavku našeg teksta. 

Šta su to panel zavese?

Ukoliko imate prostor koji poseduje velike staklene površine, izbor panelnih zavesa je idealno rešenje. Njihova veoma dobra osobina jeste što propuštaju puno toplote i sunčevih zraka unutra. 

Minimalistički dizajn enterijera je posebno pogodan da se u njemu nađu panelne zavese jer će se one savršeno uklopiti i dodatno naglasiti suptilnost. 

Kakav je pogon panelnih zavesa?

Svaki panel se pomera posebno, odnosno pogon je ručni. Postoje petokanalne panelne zavese, gde se paneli nižu jedan za drugim na osnovu pomeranja palice. Dobra osobina ovog sistema jeste da se na njega mogu zakačiti paneli koji su različitih dezena i boja. 

Sve to, vašem prostoru će dati notu vedrine i harmonije. Napomenućemo da paneli mogu biti različitih širina, a postoji i varijanta da se na jedan kanal naniže nekoliko panela. 

Paneli se nižu na garnišne, koje su napravljene od aluminijumskih šina. 

Kako se održavaju panelne zavese?

Pravilno održavati panelne zavese uopšte nije zahtevno niti komplikovano, što domaćice posebno žele da čuju. Svi znamo kakve su to muke dok staromodne zavese skinemo, operemo, ispeglamo, zakačimo... Kod panelnih zavesa toga nema, to jest paneli su čičak trakom zakačeni preko klizača na garnišnu, što vam sve daje mogućnost da veoma lako postižete savršenu čistoću u svom domu ili kancelariji.

 

Od čega su izrađene panelne zavese?

Svi mi volimo moderno i atraktivno, sa ukusom opremljen prostor, ali isto tako i da zavese koje se u tu svrhu koriste, mogu da lako propuštaju neophodnu svetlost.

U tome je prednost panelnih zavesa, jer se one rade u različitim materijalima, da bi se jednostavnije kontrolisala količina svetla koja ulazi u prostoriju. Upravo ta upotreba više materijala, dodatno doprinosi dizajnu enterijera.

Panelne zavese

Kao što vidimo, panel zavese imaju dosta svojih funkcionalnih prednosti, međutim, one svojim izgledom, to jest izborom boja i dezena, doprinose celokupnoj lepoti doma ili poslovnog prostora. 

Neki ljudi će odabrati jednobojne zavese, sasvim svedene ili čak ozbiljne dezene, kada su u pitanju kancelarije u kojima se obavljaju važni poslovni sastanci. 

Drugačiji ukusi i afiniteti poželeće panel zavese sa diskretnim dezenima sa printom ili tkanjem. Za kuće i stanove, domaćice često vole šarene i vesele materijale, za pozitivnu atmosferu u domu, koja se stvara i na ovaj način.

Panel zavese - iskustva

Vrlo je bitno naglasiti da se panelne zavese izrađuju po meri. Ukoliko niste sasvim sigurni šta je to što bi se najviše uklopilo u vaš prostor, savetujemo vam da kontaktirate dizajnere odabranog salona, pa da prikupite korisne informacije o uređenju enterijera.

Zašto vaš životni ili poslovni prostor ne bi bio još lepši nego što jeste? Moderniji, atraktivniji, u kome ćete se i vi osećati lagodnije i prijatnije, i koji će izazivati mnoštvo pozitivnih komentara i pohvala na račun vašeg stila, a sve zahvaljujući panel zavesama. 

Panel zavese – cena:

Cene panelnih zavesa kreću se od 24 evra do 38 evra po metru kvadratnom, kada se radi o pet kanala, gde je maksimalna širina 600 cm, a maksimalna visina 400 cm. Minimalna obračunska mera je 2,5 m2. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Panel zavese
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

26.04.2017
Todor Markovic

Naravno da ovo mogu da budu zavese koje su i vise nego odlicnog kvaliteta.

30.03.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju su ove zavese nesto sto treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

15.03.2017
Janko Zivanovic

Ove zavese jesu bas onako dobre ali su zato i narocito skupe.

23.02.2017
Simona Vucinic

Meni se licno ove zavese veoma svidjaju i mislim da se u svakom slucaju isplate svaki dinar

07.02.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, sve panel zavese su veoma skupe. Ako se vec na njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

27.01.2017
Marta Dencevic

Koliko mi je samo poznato, sto se ovih zavesa tice, veoma je vazno da se odlcuite za jedan ozbiljna kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

10.01.2017
Ivan Stojanovic

Panel zavese su inace poprilicno atraktivne za poslovne prostore ali je osnovni problem u tome sto one trebaju poprilicno da se plate.

20.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Po pitanju ovih zavesa, samo treba da potrazite neko provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

02.12.2016
Marko Petrovic

Meni se nekako cini da su panel zavese bas onako skupe tako da zaisat ne postoji neka mogucnost po pitanju upotrebe u smislu sirokih narodnih masa.

17.11.2016
Nikolina Pantelic

Smatram da je iz licnog iskustva pozeljno da posetite radnju Tier i da bas u njoj kupite panel zavese.

27.10.2016
Jana Stankovic

Do sada sam cula zaista dosta pozitivnih komentara za panel zavese. Definitivno mogu da se uklope u odredjeni ambijent a da pri tome ne strce puno.

01.09.2016
Dusan Markovic

Ukoliko trazite da kupite kvalitetne panel zavese, onda je definitivno najbolje resenje za vas da posavetujete sa nekim prodavcem u nekoj proverenoj radnji kao sto je primera radi Mister Doors.

27.07.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko zelite da kupite kvalitetne panez zavese, onda je u svakom slucaju najbolje da posetite stil Mila Mi. To su neke prosecne cene u koje mozete imati puno poverenje da su svakako jedne od najpoznatijih u Beogradu.