Plisirane zavese drugačije bi se mogle nazvati – naborane zavese, a to je upravo ono što im daje posebnu lepotu i prepoznatljiv šmek. Svi mi volimo moderno i atraktivno opremljen životni ili radni prostor, pa se trudimo da idemo u korak sa svetskim trendovima u kreiranju enterijera.

 

 

Za plise zavese možemo reći da su veoma prefinjene, i da su pravi izbor za savremen dom. Zbog svog dizajna, idealne su za ljude koji pre svega, cene eleganciju.

Mehanizam plise zavesa

Ovakve zavese mogu imati mehanizam koji je lak za upravljanje i kontrolisanje propuštanja dnevne svetlosti, ali isto tako mogu biti i bez mehanizma, pa ćemo zavese jednostavno pomerati rukom. Dakle, sve je stvar vašeg izbora.

Ono što je prednost mehanizma, to je što on omogućava podešavanje zavese po visini od dna do vrha u oba smera.

Prilikom izrade plisa zavesa moguće je kombinovati dve vrste materijala koji različito propuštaju svetlost. Plisirana zavesa pokriva staklenu površinu prozora posebno na svako krilo, a sam mehanizam je uzak i nije upadljiv što omogućava lako otvaranje krila prozora. 

U čemu je prednost plise zavesa?

Najbolja osobina plisiranih zavesa je u tome što je njihova izrada moguća u raznim oblicima, što se ne može postići sa drugim zavesama. Tako plisa zavese možemo pronaći u obliku kruga, trougla, polukruga, trapeza...

Od čega su izrađene plisa zavese?

Platna za plisirane zavese su od antistatik materijala, pogodna su za lako održavanje, i ne gube boju. Da biste ih pravilno očistili, dovoljno je da ih povremeno usisate ili prebrišete vlažnom krpom.

Kvalitetno platno od koga su sačinjene plisa zavese štiti od refleksija svetlosti. Nalazi se u velikom izboru boja i dezena, pa ćete prema svom ukusu izabrati model zavesa koje će biti ukras vašeg doma ili poslovnog prostora. 

Duette posebno platno za plisa zavese, smanjuje gubitak toplote do čak 49 posto, ali isto tako i sprečava ulazak toplote od sunca do 78%. 

Plise zavese – iskustva

Uz pomoć mehanizma, zavesa se pomera zahvaljujući kanapu, što je sve pogodno za visoke površine. Takav sistem slobodno visi bez vođenja sa strane. Izborom transparentnog platna, postiže se efekat osvetljenja, a sprečavaju se i neželjni pogledi u unutrašnjost doma.

 

 

Izrađuju se u dimenzijama po narudžbini.

Kao što smo napomenuli na početku našeg teksta, postoje plise zavese koje pomeramo rukom, i one su pogodne za manje površine, u kojima postoji potreba za čestim otvaranjem i zatvaranjem. Ovakva plisirana zavesa ima vođenje sa strane, tako da uvek stoji priljubljeno uz staklo, bez obzira kako je prozor otvoren.

Pruža nam se mogućnost da izaberemo dnevno platno, koje je izrađeno od providnijeg materijala, kao i platno za veče, od punog materijala, koje štiti našu privatnost na najbolji mogući način. 

Montaža plisiranih zavesa se vrši u staklu. Druge dobre osobine plisa zavesa su što ne sakupljaju prašinu i ne upijaju mirise. Do punog izražaja će doći na velikim staklenim površinama kao što su verande ili zatvorene terase.

Plise zavese – cena:

Cena plisa zavesa se kreće od 35 do 124 evra, a sve u zavisnosti od toga da li se radi o prozoru ili vratima, odnosno od visine.  

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone zavesa oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Plise zavese
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Rolo zavesa dezen Zanzibar + komfort kutija (model sa slike)

Akcija -% 21000 Din.
Rolo zavesa dezen Zanzibar + komfort kutija (model sa slike) - po m2 - 21.000 din!! Aluwing PVC i drvo-ALU stolarija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

15.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju one moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

26.04.2017
Jovana Milinkovic

Po meni su ovo i vise nego odlicne zavese. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

30.03.2017
Filip Milutinovic

Po pravilu su ovo i vise nego odlicne zavese. Ukoliko se u tome pogledu odlucite za kvalitet sigurno se necete ni pre ali ni kasnije pokajati.

15.03.2017
Lea Stankovic

Sto se ovih zavesa tice, kvalitet je ono u sta sigurno ne treba da sumnjate.

23.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Licno smatram da su plise zavese zaista i vise nego kvaltietne.

23.02.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih zavesa tice, naravno da je kvalitet i vise nego vazan, bolje nego kvantitet.

07.02.2017
Todor Markovic

Pre svega je osnovna stvar u tome da sve plise zavsemoraju bas onako dobro i debelo da se plate. To me ipak ne cudi toliko.

27.01.2017
Marta Dencevic

Ove zavese nisu ni malo jeftine u Beogradu. To je osnovni problem.

10.01.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice ovih zavesa, samo treba da znate da je veoma bitno da se opredelite za kvalitet. Skoro sam bas nesto gledao ove zavese zajedno sa zenom i bas su nam se svidele.

20.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Plise zavese bas mogu da budu veoma lepe. Mozda je najbolje da se odlucite za nekog proverenog arhitektu koji ce da vas najbolje uputi po ovom pitanju.

02.12.2016
Petar Jankovic

Ako trazite kvalitetne plise zavese, samo treba oko toga da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno estetsko poverenje.

17.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju plise zavesa, ubedljivo je najbolje resenje da posetite mesto koje se zove D-art posto je to mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Plise zavese zaist mogu da budu jednostavno i nesto posebno. Meni su one prelepe i cesto se odusevim kada vidim razlicite dezene.

01.09.2016
Ivan Stojanovic

Moj topli savet i preporuka svima je da po pitanju plise zavesa, posete mesto koje se zove Mister Door. To je mesto u koje se narocito mozete uveriti ukoliko trazite neki kvalitet i pouzdanost.

01.09.2016
Marko Petrovic

Po pitanju kvalitetnih plsie zavesa, mislim da je ubedljivo najbolje resenje za vas da posetite Ent Eks Mont. To je mesto koje mozete da posetite tokom radnog vremena i u njega imate puno poverenje.

27.07.2016
Dusan Markovic

Moja supruga poprilicno veliku sumu izdvaja na zavase. Kaze mi da su one ogledalo kuce (samo ne razumem da ja to sve iz mog dzepa moram da platim). Zbog toga kupuje iskljucivo kvalitetne zavese i to u radnji koja se, cini mi se zove, Mister Door.

23.06.2016
Jana Stankovic

Veoma povoljne plise zavese sam kupovala u Roko 011. U ovoj radnji postoji i mogucnost placanja na rate. veoma sam zadovoljna kvalitetom materijala od kojeg su uradjene i odnosom prodavaca prema kupcu.