Dodaj firmu

Tapaciranje fotelje Dražan Nenadić tapetarska radnja

Dražan Nenadić tapetarska radnja u Beogradu nudi kompletne tapetarske usluge na jednom mestu, po najpovoljnijim cenama. Bilo da Vam je potrebno tapaciranje ili redizajniranje nameštaja, stolica, kauča, kao i restauracija stilskog nameštaja, naš iskusni tim majstora je tu za Vas
Pročitaj više

Široki put 31d, Batajnica
Zemun, Beograd

Tapetar Saško Tapaciranje fotelje

Tapetar Saško bavi se tapaciranjem nameštaja, fotelja, dvoseda, troseda, kao i unikatnom izradom taburea i jastuka po meri i želji na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Baštovanska 2nj (Paunova 19b)
Voždovac, Beograd

Tapaciranje fotelje Deki

Tapetarska i dekoraterska radnja Deki vise od 20 godina svojim klijentima nudi visok nivo usluga u domenu izrade i restauracije namestaja. Kvalitet naše usluge i nasu posvecenost poslu najbolje dokazuje nase opredeljenje za izradu i restauraciju koznih garnitura i stilskog namestaja.
Pročitaj više

Preševska 84, Beograd
Zvezdara, Beograd

Tapaciranje fotelje Gorstaktex Hat

Tapetarska radnja Gorštaktex Hat nudi kompletne usluge prerade i izrade tapaciranog nameštaja na jednom mestu. Tokom 27 godina uspešnog poslovanja naša radnja je postala prepoznatljiv simbol za brzu, kvalitetnu i profesionalnu uslugu.
Pročitaj više

Dimitrija Lazarova Raše 21
Zemun, Beograd

Tapaciranje fotelje Barok S In

Tapetarska radnja „Barok S In“ pruža vam mogućnost da ulepšate svoj životni ili radni prostor dezenima po vašoj želji.
Pročitaj više

Vizeljska 34a
Novi Beograd, Beograd

Tapaciranje fotelje Barok In

Tapetarska radnja Barok In nudi usluge tapaciranja stilskog, modernog ili klasičnog nameštaja, po najpovoljnijim cenama u gradu. Bilo da se odlučite za tapaciranje nameštaja sa Vašim ili našim materijalom, garantujemo najviši kvalitet usluge i poštovanje dogovorenih rokova.
Pročitaj više

Vojvodjanska 126
Novi Beograd, Beograd

Tapaciranje fotelje Almira

Tapetarska radnja „Almira“ više od 30 godina bavi tapetarskim uslugama. Nalazimo se u ulici Jurija Gagarina broj 141, Novi Beograd.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 141, Novi Beograd
Novi Beograd, Beograd

Tapaciranje fotelje MN ENTERIJER NIKITOVIĆ

Oplemenite Vaš prostor savršeno sređenim nameštajem uz profesionalne usluge tapetarske radnje MN ENTERIJER NIKITOVIĆ. Ono po čemu se izdvajamo jeste stil rada starih beogradskih majstora što garantuje vrhunski kvalitet pružene usluge.
Pročitaj više

Ustanička 125 b, ( iza kineskog restorana )
Voždovac, Beograd

Tapaciranje fotelje je nacin da staroj fotelji udahnete novi zivot. Verovatno svako od nas ima svoju omiljenu fotelju iz koje voli da posmatra TV program i da se relaksira. Međutim, sa godinama, vaša fotelja može da zadrži svoju upotrebljivost, ali će ipak izgledati ostarelo i dotrajalo.

Ako ne želite da se rešite svog omiljenog komada nameštaja, tada taj problem možete veoma lako rešiti tako što ćete se obratiti tapetaru koji će izvršiti tapaciranje fotelje.

U našem tekstu saznajte sve o ovoj usluzi, kako se taj postupak obavlja i koliko novca će biti potrebno da izdvojite.

Presvlačenje fotelje

Tapaciranje fotelje drugačije može da se nazove presvlačenjem, odnosno vaš najdraži komad nameštaja će dobiti novo ruho.

Usled korišćenja, dezen na starim foteljama postaje izbledeo, ponegde možda pocepan, izgreban... međutim, sve je to jednostavno rešivo jer možete da odaberete novi materijal kojim će tapetar uraditi presvlačenje fotelje.

Na taj način birate svoju omiljenu boju ili lepe šare, zanimljive dezene i vrste tkanine. Kada presvlačenje fotelje bude gotovo, možete da upotpunite ovu kombinaciju tako što ćete pridružiti otoman veselih boja, na primer.

Velika greška koju ljudi često prave je odbacivanje starih fotelja, samo zbog toga što više ne izgledaju lepo, iako su i dalje upotrebljive. Razmislite – da li više košta da se nabavi nova fotelja (koja može biti više ili manje kvalitetna), ili da se stara fotelja tapacira i od nje stvori sasvim nov komad nameštaja?


Savet glasi – ne odričite se tako lako pohabanih fotelja, naročito ako je konstrukcija jaka i drvo očuvano. Tapetar će uz malo tkanine i veštih ruku, napraviti pravo malo čudo u koje ćete i sami teško poverovati. Nakon veoma kratkog postupka reparacije, nećete moći da prepoznate svoju staru fotelju.

Tapaciranje fotelje – iskustva

Niko se nije pokajao zbog toga što se obratio tapetaru da tapacira staru fotelju, jer su to obično veoma skupoceni delovi nameštaja, koji su samo izgubili vrednost u estetskom smislu. Tapetar koristi klešta, marker, makaze, električnu ili ručnu heftalicu za tapaciranje, staklenu vunu koja služi kao punjenje, mašinu za šivenje odnosno štepanje...

Pored toga, svaki tapetar u svojoj radionici poseduje eksere, turpiju, lepljive trake, lagane tkanine za donje delove fotelja, ukrasne nitne ili špenadle, lepak za tkaninu, lajsne sa ekserima za tapaciranje, velt kabl ili gurtnu, špenadle...

Možda vas zanima način na koji se tapacira fotelja. Najpre se pažljivo uklanja donja podloga, kao i svi delići tkanine, a klešta se koriste da se na lak način uklone špenadle. Tapetar može da fotografiše sklopljenu fotelju da bi znao kako da je sastavi nakon što obavi tapaciranje. To je važno i zbog označavanja položaja delova.

Zatim se staro punjenje uklanja, kako iz naslona, tako i iz sedišta. Ta stara punjenja su obično isflekana ili propala, a pored toga tapetar proverava i opruge, kao i celu konstrukciju. Kada se tapacira fotelja, vodi se računa o bojama, motivima, pravcima pruga prema kojima se postavlja materijal.

Kada tapetar bude završio svoj posao, ostaje vam samo da se divite malom remek delu koje vidite pred sobom – vaša nova – stara tapacirana fotelja!

Tapaciranje fotelje – cena:

Koliko novca je potrebno da bi se izvršila usluga tapaciranja fotelje, zavisi od toga da li tapetar radi sa svojim materijalom, ili će vam naplatiti samo ruke. U tom smislu, cena bez materijala se kreće u proseku oko 50 – 80 evra za jednu fotelju.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane