Sta je to monitoring? U ovom tekstu biće reči o daljinskom nadzoru i praćenju stanja na objektu koji se obezbeđuje. Svako od nas želi da zaštiti svoju imovinu, bilo da su u pitanju nedozvoljene radnje, kao što je provala, obijanje, krađa i slično, ili situacije kao što je na primer, izbijanje požara. Monitoring služi da nas u svakom trenutku obavesti o svim promenama koje se dešavaju na objektu, tako da je moguće pravovremeno reagovati i sprečiti eventualnu štetu.

Alarm monitoring

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za kupovinu MONITORINGA

Beograd

Upstream ICT Alliance d.o.o. - VideoNadzor.Net
Druge srpske armije 9/51
Voždovac Pozovi

Provereno najbolji uslovi kupovine video nadzor opreme, alarmnih sistema, video interfona i mrežnih svičeva. Produženi garantni rokovi na opremu i radove! Najpovoljnije cene opreme i licencirani integratori za poslove planiranja, projektovanj...
Pročitaj više

Alarmni sistemi i video nadzor Uplink Security Services
Miloša Bandića 16
Zemun Pozovi

Uplink security services je kompanija koja je već 15 godina vodeća firma u industriji fizičkog i tehničkog obezbeđenja,video i audio monitoringa, kao i proceni rizika od moguće materijalne štete u vlasništvu fizičkih i pravnih lica...
Pročitaj više

Beobum - video nadzor i alarmni sistemi
Pariske komune 49
Novi Beograd Pozovi

Preduzeće Beobum iz Beograda nudi Vam najbolja rešenja iz oblasti zaštite Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. U našoj ponudi nalazi se vrhunska oprema za video nadzor, alarmni sistemi, interfoni, kao i uređaji za kontrolu prolaza i radn...
Pročitaj više

Anubis security
Buda Tomovića 41a
Čukarica Pozovi

Kompanija Anubis security sa sedištem u ulici Buda Tomovića 41a, na teritoriji opštine Čukarica, već više od 20 godina uspešno se bavi isporukom, ugradnjom i održavanjem sistema video nadzora, alarmnih sistema, GPS sistema za praćenje vozil...
Pročitaj više

Master sound
Bulevar Oslobodjenja 151
Voždovac

Zahvaljujući perfektnom radu naše zaštitne opreme, Vaši privatni i poslovni objekti biće zaštićeni od neovlašćenog ulaska na najvišem nivou....

Sta je to monitoring? U ovom tekstu biće reči o daljinskom nadzoru i praćenju stanja na objektu koji se obezbeđuje. Svako od nas želi da zaštiti svoju imovinu, bilo da su u pitanju nedozvoljene radnje, kao što je provala, obijanje, krađa i slično, ili situacije kao što je na primer, izbijanje požara. Monitoring služi da nas u svakom trenutku obavesti o svim promenama koje se dešavaju na objektu, tako da je moguće pravovremeno reagovati i sprečiti eventualnu štetu.

Alarm monitoring

Verovatno vas zanima kako ceo ovaj sistem zapravo funkcioniše. Na objektu, bilo da je to vaša kuća, stan, poslovni prostor ili slično, postoje ugrađeni alarmni sistemi. Oni korisnika povezuju sa Operativnim centrom kompanije koja pruža uslugu, i to putem telefonske veze ili GPRS-a. Na taj način se ostvaruje konstantna komunikacija između štićenog objekta i Operativnog centra. Postoje raznorazni detektori koji javljaju specijalizovanom softveru u Operativnom centru sve promene i dešavanja na posmatranom objektu. Važno je znati da se na ovaj način može prikupiti preko dvesta pedeset različitih informacija, koje govore o tehničkoj ispravnosti, trenutnom statusu, razoružavanju i naoružavanju objekta, kao i o svim neželjenim događanjima. Protivprovalni sistemi za zaštitu imaju izuzetne mogućnosti, i povezuju se na Monitoring centar. Tokom svih dvadeset i četiri časa, neprekidno stižu informacije iz objekata koji se štite.Svaka nastala promena biće otkrivena, i to bez obzira da li se vi nalazite u tom prostoru ili ne. Te promene mogu biti razna razbojništva, ali i nestanak struje, prekid napajanja i slično.

Alarm monitoring – iskustva

Kada se dogodi promena, detektori je otkrivaju i istog časa šalju u Monitoring centar. Dakle, svaka promena u odnosu na normalno stanje, biće evidentirana i o njoj će biti poslata informacija. U sistem zaštite se ugrađuje zvučna, odnosno signalna oprema, digitalna tastatura i poseban sistem rezervnog napajanja energijom. Verovatno su mnogi od vas čuli za takozvani panik taster, sa kojeg se iz svakog dela prostora koji se štiti može lično u jednoj sekundi, sasvim nečujno, zatražiti pomoć od Monitoring centra.Vrlo je bitno imati u vidu, da svaka promena, bilo da ju je registrovao alarmni sistem, ili ste je vi uputili koristeći panik taster, u istom trenutku je primljena u Operativni centar. Šta se dalje događa? Za samo nekoliko minuta, interventna ekipa koja je uvek u pripravnosti, dolazi na napadnuto mesto. Operateri u Operativnom centru, obaveštavaju policiju, ili ako je potrebno neku drugu službu kao što je Hitna pomoć, vatrogasci i slično. Dok intervencija traje, ekipa koja pruža pomoć je u stalnoj vezi sa Monitoring centrom. Iz Operativnog centra, alarmni sistemi će biti nadzirani, u svakom trenutku, to jest dvadeset četiri časa dnevno. Kada postoje određene uzbunjujuće situacije, reaguje se informisanjem korisnika, ali i svih nadležnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć), o svim neželjenim promenama na objektu koji se štiti.Reakcija je uvek pravovremena, u bilo koje doba dana ili noći, što bi značilo da Operativni centar dežura 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini. U Operativnom centru rade obučeni i visokokvalifikovani stručnjaci, koji neprekidno obezbeđuju tehničku podršku, a kao što smo naveli, ako do neželjenog dešavanja dođe, istog trenutka se reaguje slanjem interventnog tima ili obaveštavanjem najbližih nadležnih službi.

Monitoring – cena:

Usluge monitoringa se naplaćuju na mesečnom nivou, i cene se kreću od 40 evra pa naviše. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  30.08.2018 04:21

  Monitoring podrazumeva stalno nadgledanje odredjenih objekata ili delova za objekte. To jednostavno nije nesto za zanemarivanje i podcenjivaje.

  Filip Milutinovic
  30.08.2017 08:49

  Kvalitetan monitoring bi trebao i da se kvalitetno plati. Sto se cena tice, veoma je vazno da znate da je u danasnje vreme odlicna fora sa mobilnim telefonima, odnosno kada sistem resite tako da vam kamera direktno salje signal na mobilni uredjaj.

  Jovana Milinkovic
  16.05.2017 11:14

  Po meni, monitoring sigurno da daje odredjene rezultate ali je problem u tome sto nije ni malo jeftin. Tako da bih u svakom slucaju uvek mogao da postavim pitanje koliko se takav jedan sistem isplati.

  Mihajlo Nastasovic
  28.04.2017 01:45

  Najvaznije od svega je to da on bude stalan. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

  Lea Stankovic
  18.04.2017 09:50

  Koliko mi se samo cini, ovaj monitoring je nesto sto pre ili kasnije treba da se isplati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Todor Markovic
  05.04.2017 07:19

  Koliko mi je samo poznato, sot se monitoringa tice, kvalitet je sigurno nesto sto treba i mora da pre ili kasnije dodje do izrazaja. Sve van toga je samo gubljenje vremena.

  Simona Vucinic
  03.04.2017 08:41

  Monitoring je jedan od ubedljivo najboljih nacina da u potpunosti iskontroliseta jedan nesmetan proces rada u vasoj firmi.

  Janko Zivanovic
  17.03.2017 07:53

  Pre ili kasnije je sigurno kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je po meni gubljenje vremena.

  Marta Dencevic
  27.02.2017 02:04

  Naravo da je sto se tice monitoringa, kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je manje vazno.

  Petar Jankovic
  09.02.2017 07:57

  U svakom slucaju monitoring moze d ase resi bez nekih vecih problema. Ako se za njega odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati. To je po meni ipak nesto potpuno normalno.

  Ljubinka Sreckovic
  30.01.2017 01:11

  Sto se mene licno tice, monitoring je nesto sto moze da se pronadje u skoro svakoj firmi.

  Ivan Stojanovic
  12.01.2017 08:28

  Uve je za dobar monitoring potrebno da imate dovoljno novca

  Nikolina Pantelic
  22.12.2016 11:53

  Po pitanju monitoringa, samo treba da potrazite neko strucno i provereno mesto.

  Marko Petrovic
  06.12.2016 12:44

  Mislim da vam se ubedljivo najvise isplati da po pitanju monitoringa angazujete neku firmu za privatno obezbedjenje koja ima licencu za poslove pruzanja usluge tehnicke zastite.

  Jana Stankovic
  18.11.2016 02:39

  Po pitanju monitoringa samo treba da posetite Sky Mobile i sigurna sam da se necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  01.11.2016 11:23

  Po pitanju kvalitetnog monitoringa, ubedljivo je najbolje resenje da za pocetak ne stedite vise nesto puno novac i da posetite servis Eco Global i tamo se uverite u kvalitet.

  Dusan Markovic
  08.09.2016 11:03

  Monitoring podrazumeva stalno nadgledanje odredjenih objekata ili delova za objekte. To jednostavno nije nesto za zanemarivanje i podcenjivaje.