Dodaj firmu

Upstream ICT Alliance d.o.o. - VideoNadzor.Net

Provereno najbolji uslovi kupovine video nadzor opreme, alarmnih sistema, video interfona i mrežnih svičeva. Produženi garantni rokovi na opremu i radove! Najpovoljnije cene opreme i licencirani integratori za poslove planiranja, projektova...
Pročitaj više

Druge srpske armije 9/51
Voždovac, Beograd

Beobum - video nadzor i alarmni sistemi

Preduzeće Beobum iz Beograda nudi Vam najbolja rešenja iz oblasti zaštite Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. U našoj ponudi nalazi se vrhunska oprema za video nadzor, alarmni sistemi, interfoni, kao i uređaji za kontrolu prolaza i radn...
Pročitaj više

Pariske komune 49
Novi Beograd, Beograd

Master sound

Zahvaljujući perfektnom radu naše zaštitne opreme, Vaši privatni i poslovni objekti biće zaštićeni od neovlašćenog ulaska na najvišem nivou.
Pročitaj više

Bulevar Oslobodjenja 151
Voždovac, Beograd

Anubis security

Kompanija Anubis security sa sedištem u ulici Buda Tomovića 41a, na teritoriji opštine Čukarica, već više od 20 godina uspešno se bavi isporukom, ugradnjom i održavanjem sistema video nadzora, alarmnih sistema, GPS sistema za praćenje vozila...
Pročitaj više

Buda Tomovića 41a
Čukarica, Beograd

Sta je to monitoring? U ovom tekstu biće reči o daljinskom nadzoru i praćenju stanja na objektu koji se obezbeđuje. Svako od nas želi da zaštiti svoju imovinu, bilo da su u pitanju nedozvoljene radnje, kao što je provala, obijanje, krađa i slično, ili situacije kao što je na primer, izbijanje požara.

Monitoring služi da nas u svakom trenutku obavesti o svim promenama koje se dešavaju na objektu, tako da je moguće pravovremeno reagovati i sprečiti eventualnu štetu.

Alarm monitoring

Verovatno vas zanima kako ceo ovaj sistem zapravo funkcioniše. Na objektu, bilo da je to vaša kuća, stan, poslovni prostor ili slično, postoje ugrađeni alarmni sistemi. Oni korisnika povezuju sa Operativnim centrom kompanije koja pruža uslugu, i to putem telefonske veze ili GPRS-a. 

Na taj način se ostvaruje konstantna komunikacija između štićenog objekta i Operativnog centra. Postoje raznorazni detektori koji javljaju specijalizovanom softveru u Operativnom centru sve promene i dešavanja na posmatranom objektu. 

Važno je znati da se na ovaj način može prikupiti preko dvesta pedeset različitih informacija, koje govore o tehničkoj ispravnosti, trenutnom statusu, razoružavanju i naoružavanju objekta, kao i o svim neželjenim događanjima. 

Protivprovalni sistemi za zaštitu imaju izuzetne mogućnosti, i povezuju se na Monitoring centar. Tokom svih dvadeset i četiri časa, neprekidno stižu informacije iz objekata koji se štite.

Svaka nastala promena biće otkrivena, i to bez obzira da li se vi nalazite u tom prostoru ili ne. Te promene mogu biti razna razbojništva, ali i nestanak struje, prekid napajanja i slično.

Alarm monitoring – iskustva

Kada se dogodi promena, detektori je otkrivaju i istog časa šalju u Monitoring centar. Dakle, svaka promena u odnosu na normalno stanje, biće evidentirana i o njoj će biti poslata informacija.

U sistem zaštite se ugrađuje zvučna, odnosno signalna oprema, digitalna tastatura i poseban sistem rezervnog napajanja energijom. Verovatno su mnogi od vas čuli za takozvani panik taster, sa kojeg se iz svakog dela prostora koji se štiti može lično u jednoj sekundi, sasvim nečujno, zatražiti pomoć od Monitoring centra.

Vrlo je bitno imati u vidu, da svaka promena, bilo da ju je registrovao alarmni sistem, ili ste je vi uputili koristeći panik taster, u istom trenutku je primljena u Operativni centar. Šta se dalje događa? Za samo nekoliko minuta, interventna ekipa koja je uvek u pripravnosti, dolazi na napadnuto mesto. Operateri u Operativnom centru, obaveštavaju policiju, ili ako je potrebno neku drugu službu kao što je Hitna pomoć, vatrogasci i slično. Dok intervencija traje, ekipa koja pruža pomoć je u stalnoj vezi sa Monitoring centrom. 

Iz Operativnog centra, alarmni sistemi će biti nadzirani, u svakom trenutku, to jest dvadeset četiri časa dnevno. 

Kada postoje određene uzbunjujuće situacije, reaguje se informisanjem korisnika, ali i svih nadležnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć), o svim neželjenim promenama na objektu koji se štiti.

Reakcija je uvek pravovremena, u bilo koje doba dana ili noći, što bi značilo da Operativni centar dežura 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini. U Operativnom centru rade obučeni i visokokvalifikovani stručnjaci, koji neprekidno obezbeđuju tehničku podršku, a kao što smo naveli, ako do neželjenog dešavanja dođe, istog trenutka se reaguje slanjem interventnog tima ili obaveštavanjem najbližih nadležnih službi.

Monitoring – cena:

Usluge monitoringa se naplaćuju na mesečnom nivou, i cene se kreću od 40 evra pa naviše. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane