Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za kupovinu uređaja za KONTROLU PRISTUPA

Upstream ICT Alliance d.o.o. - VideoNadzor.Net

Druge srpske armije 9/51

Provereno najbolji uslovi kupovine video nadzor opreme, alarmnih sistema, video interfona i mrežnih svičeva. Produženi garantni rokovi na opremu i radove! Najpovoljnije cene opreme i licencirani integratori za poslove planiranja, projektovanja, montaže i održavanja.
Pročitaj više

Maximus sigurnosni sistemi

Vodovodska 183

Podiginite bezbednost Vašeg objekta na maksimum, uz sigurnosne sisteme MAXIMUS. Široka ponuda kvalitetne opreme i pratećeg materijala, uz pristupačne cene i ogromno iskustvo razlog je da Vaš objekat bude pod nazorom naše sigurnosne opreme
Pročitaj više

Integrisani sistemi zaštite Jonik d.o.o.

Jurija Gagarina 28/I

Integrisani sistemi zaštite Jonik pružaju toliko potrebu sigurnost, bez obzira da li se radi o stambenim ili poslovnim prostorima. Za Vas izrađujemo kompletna rešenja za alarm i video nadzor, sisteme za evidenciju radnog vremena, kontrolu pristupa, kao i za zaštitu izloženih artikala
Pročitaj više

Satelitske i zemaljske antene Monitor

Milovana Milovanovića 5

Firma Monitor se već 25 godina bavi prodajom, montažom i servisom satelitskih i zemaljskih antena, video nadzorom, alarmima, interfonima i kontrolom pristupa. Po Vašem pozivu, naši serviseri dolaze kod Vas i otkanjaju sve kvarove na Vašim satelitskim ili zemaljskim antenama.
Pročitaj više

Rak security systems

Milutina Milankovića 120e

Osnovna delatnost kompanije RAK Security je uvoz, prodaja i servis profesionalne opreme za CCTV, dojavu požara, alarmne sisteme i auto elektroniku najpoznatijih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo izradu kompletnih rešenja tehničke zaštite.

Beobum - video nadzor i alarmni sistemi

Pariske komune 49

Preduzeće Beobum iz Beograda nudi Vam najbolja rešenja iz oblasti zaštite Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. U našoj ponudi nalazi se vrhunska oprema za video nadzor, alarmni sistemi, interfoni, kao i uređaji za kontrolu prolaza i radnog vremena

Master sound

Bulevar Oslobodjenja 151

Zahvaljujući perfektnom radu naše zaštitne opreme, Vaši privatni i poslovni objekti biće zaštićeni od neovlašćenog ulaska na najvišem nivou.

Video nadzor Procar Security

Bačka 68a

Firma "Procar security" nalazi se u Zemunu, u Bačkoj ulici broj 68a. Domen naših usluga odnosi se na ugradnju i projektovanje video nadzora (kamera) i protivprovalnih sistema.

Tehnicka zastita V.I.R. Elektro

Bulevar Arsenija Carnojevica 169

V.I.R. Elektro je firma koja se bavi ugradnjom interfona, alarmnih sistema za kuću, instaliranjem video nadzora i svih vrsta električnih instalacija.

Anubis security

Buda Tomovića 41a

Kompanija Anubis security sa sedištem u ulici Buda Tomovića 41a, na teritoriji opštine Čukarica, već više od 20 godina uspešno se bavi isporukom, ugradnjom i održavanjem sistema video nadzora, alarmnih sistema, GPS sistema za praćenje vozila.

Kada su neophodne pojačane mere bezbednosti, kao i kontrola pristupa, odnosno ulazaka i izlazaka, biće upotrebljena kontrola pristupa. Najčešće ćemo je susresti kod velikih korporacija, finansijskih grupa, javnih i vladinih institucija, zatim kod istraživačkih centara ali i svih ostalih grupacija.

Kako se vrši kontrola pristupa?

Sistemi za kontrolu pristupa služe za fizičku zaštitu objekata i njihovih delova, kao i za nadzor. Osnovna funkcija sistema je dozvola pristupa, ulaza ili prolaza i to isključivo ovlašćenim licima.

Da li ćete moći ili nećete moći da uđete u objekat zaštićen na ovaj način, zavisi od električnih brava koje se ugrađuju u okvir vrata. Naravno, osobe koje ulaze ili izlaze, moraju da se identifikuju. To se obavlja uz pomoć plastičnih kartica. 

U praksi ćemo najčešće primetiti da se koriste privesci ili beskontaktne kartice, ali su pored njih u upotrebi i bar-kod kartice, kontaktne čip kartice, kao i magnetske kartice. 

U odnosu na pomenute, postoje i složeniji sistemi, koji koriste biometrijske metode, kao što je prepoznavanje glasa, otiska prsta, biometrije lica i slično.

Kontrola pristupa – iskustva

Kontrola pristupa se najčešće koristi da bi se u objektu mogao kontrolisati prolazak zaposlenih ili drugih osoba, kroz određena vrata u određene objekte. Ako postoje neovlašćene osobe u prostoru, često je potrebno da se njihovo kretanje ograniči, ili da im se u potpunosti onemogući pristup. Takođe, moguće je i praćenje njihovog kretanja.

Često se dešava da određene kompanije koriste ovakve sisteme za evidenciju radnog vremena, a moguće je pratiti i detaljno analizirati radne navike svih zaposlenih u objektu. 

Projektovanje kontrole pristupa u određenim objektima zahteva dobru komunikaciju sa investitorom. Kontrola pristupa koja se vrši uz pomoć takozvane RFID tehnologije, koristi radio frekvencu, da bi se mogle razmenjivati informacije između host računara i uređaja.

Karakteristike kontrole pristupa su generisanje izveštaja, automatsko slanje različitih vrsta izveštaja na e-mail, evidencija radnog vremena, status o prisutnosti, kreiranje, izdavanje, kao i uređivanje putnih naloga za motorna, putnička i kombinovana vozila... 

Od vaših želja i zahteva zavisi šta ćete iskoristiti od navedenih usluga. 

Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, imaćete tačan uvid kada su vaši zaposleni došli na radno mesto, kao i kada su isto napustili. To su veoma korisne informacije za svakog poslodavca, odnosno kontrolom pristupa obezbedićete autorizovan pristup u važne prostorije unutar objekata, kao i u kompletne objekte. 

Kontrola pristupa se može integrisati sa sistemima za video nadzor, protivprovalnim i ostalim sistemima zaštite, pa će se na taj način dobiti siguran sistem koji će vam omogućiti punu kontrolu nad svim kretanjima u štićenom objektu.

Rešenja za kontrolu pristupa su zasnovana na IP tehnologiji, koja može da obezbedi veoma uspešno lokalno i daljinsko upravljanje, a u isto vreme i integraciju sa sistemima fizičko – tehničkog obezbeđenja. 

Kontrola pristupa se obično vrši u zatvorenim objektima, ali u ponudi postoje i sistemi koji pouzdano funkcionišu pri svim vremenskim uslovima. 

Na kraju, zaključićemo da uz kontrolu pristupa vi dobijate istovremeno i kontolu i prevenciju. Prevenirate razne incidente kao što su krađe, obijanja i slično, ali i kontrolišete svakodnevne aktivnosti zaposlenih, pa se na ovaj način i povećava produktivnost.

Kontrola pristupa – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kontrolu pristupa, zavisi od vaših zahteva i potreba, tako da u najprostijoj varijanti gde se samo provlači kartica na ulaznim vratima stambene zgrade, cena je u proseku 60 evra. Za složenije sisteme, trebalo bi platiti od 300 do nekoliko hiljada evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane