Dodaj firmu

Kurs i obuka za viljuškaristu su veoma traženi, a razlog je jednostavan – za ovim poslom postoji potražnja, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Zanimanje je lepo plaćeno, pa mnogi žele da završe obuku i da steknu znanje upravljanja viljuškarem.

Više o ovoj temi saznajte u nastavku našeg teksta.

Kurs za viljuškaristu

Kao što smo naveli, ukoliko želite da se prekvalifikujete ili da steknete jednu novu diplomu, onda je kurs za viljuškaristu zaista prava odluka. Viljuškar je vozilo kojim ne može da upravlja neko ko nema položenu obuku za taj posao.

Viljuškar prenosi terete sa jednog mesta na drugo, tako da nećete moći da vidite viljuškare u spoljnom saobraćaju, na primer. Ali, u zatvorenim prostorima, kao što su magacini, stovarišta, veliki prodajni objekti ili fabričke hale, uvek ima dosta viljuškara koji su veoma uposleni.

Obuka za viljuškaristu

Taj unutrašnji transport ili prenos robe, podrazumeva da će kandidat na obuci steći znanja kako da manipuliše tim teretom, a da isti ne ošteti. Na obuci se polaznik upoznaje sa teorijom, ali i praksom, kao i svim veštinama koje će mu biti potrebne da bi mogao samostalno da vozi viljuškar.

Obuka za voženje viljuškara

Na primer, kandidat će biti upoznat sa unutrašnjim saobraćajem i šta se sve pod tim terminom podrazumeva, a saznaće i koje sve vrste viljuškara postoje. Pored toga, potrebno je znati proveriti viljuškar, pripremiti ga i pustiti u rad. Isto tako, postoji pribor i uređaji, kojima se rukuje komadnim teretom.

Kurs za voženje viljuškara

Isto tako, postoje načini kako se teret obezbeđuje, pakuje i skladišti. Pored svega navednog, polaznik kursa će naučiti kako da upravlja teretom dok se nalazi u vožnji, tj. u transportu.

Viljuškarista mora da poznaje mere koje su Zakonom propisane kao zaštita na radu, i sa time će biti upoznat na kursu za voženje viljuškara.

Sam kurs može da traje i do 300 radnih sati, da bi se stekao uslov da kandidat izađe na ispit i uspešno ga položi. Nakon toga se dobija sertifikat, koji omogućava da se osoba zaposli u našoj zemlji, ali i u inostranstvu, gde je zanimanje viljuškariste, kao što smo naveli na početku teksta, veoma traženo i plaćeno.

Korisno je da znate da ćete dobiti i priručnik, iz koga ćete moći da učite onaj teoretski deo i da obnovite znanja stečena na obuci, da biste ih usvojili. U priručniku je obrađen i deo obuke koji je praktičan, tako da vam i tu može biti od pomoći.

Kurs i obuka za viljuškaristu cena

Ako vas je naš tekst zainteresovao, onda svakako želite da znate koja je cena kursa i obuke za viljuškaristu. Cena je u proseku oko 30 000 dinara, i moguće je platiti u ratama, ali je najbolje da se o tome raspitate u školi u kojoj želite da pohađate kurs.

Sve ono što uložite u svoje obrazovanje i školovanje na ovaj način, u budućem životu i radu, vraća se mnogostruko, pružajući vam sigurnu budućnost.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane