Biti krojač, veoma je lep zanat koji nikada neće izumreti, a za to ce se postarati kurs šivenja. Naime, svaki čovek želi da se lepo obuče i da ima odelo po meri. Stoga ne čudi interesovanje mnogih ljudi da upišu kurseve krojenja i šivenja, da savladaju tehnike rada i da postanu uspešni u tom poslu.

Šta je kurs šivenja?

Prvo sa čime ćete se upoznati na kursu šivenja jeste šivaća mašina. To će vam biti osnovno sredstvo za rad, i pomoću nje ćete praviti prava mala krojačka remek dela. Naučićete kako se šiju mnogi odevni predmeti, kao što su pantalone, suknje, bluze...

Ono što je posebno važno da znate, to je da su dobri majstori krojači izuzetno traženi na tržištu i da je cena njihovog rada vrlo primamljiva, što sve treba da predstavlja dodatni motiv za vas da obuku prođete što uspešnije i da usvojite sva znanja.

Modna industrija stalno raste i razvija se, a nakon završenog kursa šivenja, vaša odluka može da bude zaposlenje u određenoj fabrici odeće ili možda se odlučite da otvorite samostalnu krojačku radnju.

Koliko traje kurs šivenja?

Osnovni kurs šivenja traje svega jedan mesec, i vi se upoznajete sa osnovama ovog zanata. Ono što je glavni cilj to je da se polaznici upoznaju sa mašinom na kojoj će raditi, kao i sa glavnim pojmovima vezanim za krojenje. To bi praktično značilo da ćete naučiti koji su delovi krojačke mašine, koje su osnovne funkcije i slično.

Kurs šivenja iskustva

Grupe polaznika su male, tako da se svakome može posvetiti dovoljno pažnje, a po završetku obuke, bićete u stanju da svoje ideje i zamisli ostvarite i sprovedete u delo. Najvažnije od svega jeste da ćete znanje pretvoriti u novac, i krojenje će postati vaše novo zanimanje.

Međutim, uvek postoje polaznici koji žele više od osnovnog kursa, i teže tome da nauče kako da šiju komplikovane odevne predmete kao što su sakoi, na primer. Tada se organizuju individualni časovi.

Nastava šivenja izgleda tako što postoje časovi koje bi trebalo odslušati, a onda se radi praktična nastava i na samom kraju se polaže završni ispit. Tada se dobija i sertifikat, koji će omogućiti zaposlenje, uz znanje koje ćete biti u prilici da pokažete na delu.

Takođe, kurs šivenja znači i upućivanje u tajne koje se tiču komunikacije sa klijentima, a to bi značilo da treba pravilno razumeti njihove želje i zahteve i naći način da im se izađe u susret. Postoje različite tehnike šivenja, a to sve zavisi od dizajna i od materijala.

Naučićete da uzimate mere, radite dodatne krojeve, šijete ravne šavove, da sašijete i skrojite pojas, da umetnete rajsferšlus, da šijete krojeve za bluzu, da šijete suknju i pantalone, i još mnogo toga.

Kurs šivenja cena

Cena kursa šivenja je u proseku oko 11000 - 17000 dinara, sa proverom znanja i izdavanjem sertifikata.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane