Dodaj firmu

Kursevi i obuke MISTER LASER

Kompanija Mister Laser, jedna od lidera u oblasti laserske epilacije lica i tela, pored kvalitetnih aparata nudi i profesionalnu obuku. Uz kupovinu aparata iz naše ponude, obuka je besplatna, a ukoliko se odlučite za iznajmljivanje aparata - obuka se naplaćuje. Bićemo uvek Vaša podrška - Mister Laser.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

Brows Ninami edukacije i kurs za kozmetičara

Sertifikovana edukacija za Lash&Brow lift. Obezbeđeni modeli i materijal. Individualna edukacija na dve lokacije u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 23
Palilula, Beograd

Kurs za kozmetičara jako je popularan medju razlicitim generacijama. Možda je vaša davnašnja želja da svakodnevno budete u svetu lepote, odnosno da postanete kozmetičar? Ti snovi veoma lako i brzo mogu postati stvarnost, i to zahvaljujući posebnim kursevima na kojima stičete sva neophodna znanja i veštine, koje su neophodne za samostalan rad.

Obuka za kozmetičare

Kozmetičar je osoba koja se brine o tome da nam lice i telo budu lepi i negovani. Kurs za ovo zanimanje podrazumeva stručno osposobljavanje i to kroz programe anatomije, dermatologije, fizikalne medicine, kozmetologije, zaštite na radu i organizacije rada.

Primera radi, obuka može da traje tri meseca i da sadrži 102 časa. Nastava je grupna i individualna. Ukoliko vas zanima koje predmete možete da očekujete, navešćemo: osnove struke, građu i funkciju kože, tehnologiju zanimanja, i naravno – praksu.

Kroz praksu se sva stečena znanja mogu primeniti na delu, pa tako vremenom stičete neophodno iskustvo i postajete vrstan kozmetičar.

Nakon završenih tri meseca učenja i praktičnog rada, sledi završni ispit. To bi značilo da je nastavni plan realizovan do kraja, tako da se svim polaznicima koji polože završni ispit izdaju uverenja i sertifikati za obavljanje delatnosti.

Po Zakonu o privatnim preduzetnicima, uz posebne i opšte uslove, možete samostalno obavljati delatnosti za koje ste obučeni.

Sve što smo do sada naveli u tekstu, odnosi se na osobe koje nikada ranije nisu radile na pružanju kozmetičarskih usluga. Međutim, ponekad se događa da lice radi na pružanju usluga, ali da ne poseduje odgovarajući sertifikat. Takođe, može biti potrebno da se steknu dodatna znanja ili da se postojeće veštine usavrše.

Provera znanja se organizuje pred odgovarajućom ispitnom komisijom, ali je u ovom slučaju potrebna potvrda da osoba radi na tim poslovima najmanje tri meseca.

Kada položite potrebne ispite, biće vam izdat sertifikat, koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno obavljanje delatnosti.

Kurs za kozmetičara iskustva

Ukoliko vas je naš tekst zainteresovao, zasigurno želite da znate više o tome šta vas očekuje na praktičnim obukama. Naime, obuke se obavljaju u kozmetičkim salonima, gde ćete učiti o sastavu i funkciji kože, zatim o kozmetičkim sirovinama; bićete upoznati sa promenama na koži, kako da obavite stručan pregled lica i vrata, kako da kozmetički tretirate ove delove tela; naučićete da kožu dubinski očistite, da koristite maske za lice, ali i kako da pravilno rukujete alatom i priborom, te kako da isti sterilišete i održavate.

Naveli smo primer obuke koja traje tri meseca, ali je potrebno da znate da se organizuju i obuke koje traju šest ili devet meseci, a to je uslovljeno starošću polaznika. Na primer, deca od sedamanest do osamnaest godina pohađaju obuku u trajanju od šest meseci, dok mlađi, od 15-17 godina, ovaj lep zanat uče devet meseci.

Međutim, i ukoliko imate preko 18 godina, takođe se možete odlučiti da vaše osposobljavanje traje duže od pomenutih 90 dana.

Na prvu praksu bićete upućeni najkasnije petnaest dana od dana upisa obuke, i tom prilikom ćete imati svog mentora, što je zapravo lice koje ima višegodišnje iskustvo i predaje praktičnu nastavu.

Kurs za kozmetičara - cena:

Cena kursa za kozmetičare najviše zavisi od vremenskog trajanja, ali se može reći da se u proseku kreće oko 40000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane