Kardiološki pregled životinja Beograd

Adresa: Susedgradska 26a
Beograd
Adresa: Marijane Gregoran 34a, Karaburma
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 518v
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd
Adresa: Blagoja Parovica 27, Banovo Brdo, Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd

Kardiološki pregled životinja Novi Sad

Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Bate Brkića 32, Novi Sad
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad

Kardiološki pregled životinja Šabac

Adresa: Stojana Novakovića 17, lok. 2
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kardiološki pregled životinja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kardiološki pregled životinja

Svi znamo da životinje imaju veliko srce, koje je puno ljubavi. Koliko god da volite vašeg ljubimca, verujte da on vas voli više. Međutim, i ova plemenita stvorenja ponekad imaju problema sa srcem, pa je neophodno da ih njihov lekar – veterinar pregleda, kako bi ustanovio u čemu je problem, i kako bi se naši ljubimci što pre vratili svom uobičajenom životnom ritmu.

 

 

Kardiološki pregled pasa

Kardiologija obuhvata lečenje oboljenja kardiovaskularnog sistema, uključujući srčane zaliske, mišiće srca, kao i krvne žile. Obzirom na to da su funkcije srca i pluća međusobno povezane, veterinarski kardiolozi moraju poznavati i bolesti pluća, kao i ostale bolesti grudnog koša.

Bolesti srca ne moraju uvek dovesti do onog najgoreg, a to je prestanak njegovog rada. Najučestalija bolest srca kod pasa je mitralna endokardioza. Ovo oboljenje se često sreće kod malih rasa pasa starije dobi. 

Kardiološki pregled mačaka

Ako srce vašoj maci ne radi dobro, primetićete neke od znakova kao što su:

- lako umaranje, kašalj, otežano disanje, nakupljanje tečnosti u stomaku ili grudnom košu.

Zanimljiv je podatak da se u Evropi godišnje ugradi nekoliko stotina pejsmejkera elektrostimulatora psima i mačkama. Svakodnevno se obavljaju interventni kardiološki zahvati poput balonske vulvuloplastike, ugradnje okludera u srce ili krvne žile naših ljubimaca.

Kardiološki pregled zečeva

Male, bele pufne takođe mogu imati problema sa srcem. Ukoliko primetite da vaš ljubimac nije veseo, posle trčkaranja brzo se umara, ili teško diše, vreme je da se posavetujete sa veterinarom, da mu se posluša i pregleda srce.

Kardiološki pregled papagaja i drugih ptica

Od vas će, pošto budete došli sa svojom ptičicom kod veterinara, biti uzeti anamnestički podaci, odnosno, biće vam postavljena pitanja o ranijim bolestima vaše ptice, kao i o tome kakve tegobe ste primetili da ona trenutno oseća. Detaljnim pregledom utvrdiće se kakav problem sa srcem je u pitanju.

 

 

Kardiološki pregled kornjača

I kornjače imaju srce, pa naravno! I ono može da se razboli, nažalost. Ako nešto sa vašom oklopnom ljubimicom nije u redu, moraćete je odvesti veterinaru, koji će obaviti pregled, na osnovu koga će predložiti adekvatnu terapiju.

Kardiološki pregled životinja – iskustva

Savremene veterinarske ambulante poseduju najkvalitetniju dijagnostičku opremu, pa se tako može uraditi EKG srca, ultrazvuk, merenje arterijskog krvnog pritiska; protumačiće se laboratorijski rezultati nakon vađenja krvi, zatim biće urađena procena radioloških snimaka srca i pluća snimljenih u dve projekcije.

Svi ovi nalazi i rezultati, protumačiće se vlasniku, biće napisan specijalistički nalaz, odrediće se adekvatna terapija, te zakazati naredna kontrola. 

Da bi srce vašeg ljubimca još dugo srećno kucalo, kardiološki pregled je način da se preveniraju teži problemi, a reše već nastali. Za ljubav koju dobijate od svog malog prijatelja, pregled kod veterinara je najmanje što možete da učinite zauzvrat. 

Kardiološki pregled životinja – cena:

 Za EKG pregled, potrebno je izdvojiti u proseku od 1500 do 2000 dinara. Vađenje krvi je u proseku 500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Matija Lukic
Lea Stankovic
U svakom slucaju mora da se debelo plati.
Mihajlo Nastasovic
Sto se ovog pregleda tice, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.
Simona Vucinic
Mnogi pogresno ovo tumace i smatraju da je ovo ne znam ni ja kako slozen pregled. Medjutim, daleko je to od istine kako god da okrenete.
Todor Markovic
Po meni nije svaki pregled ove vrste isti. Samo po meni predstavlja gubljenje vremena ukoliko ga radi neki priuceni veterinar.
Marta Dencevic
Ovo je veoma zahtevan pregled koji jednostavno zbog toga nije namenjen svakome.
Janko Zivanovic
Kako god da okrenete, ovo je poseabn pregled koji u kardioloskom smislu ima pun znacaj.
Ljubinka Sreckovic
Mogu samo slobodno da kazem da je u primeni lecenja zivotinja kardioloski pregled nesto sto je veoma bitno. Ako se inace bas za njega odlucite sigurno je samo to da se ne trebate pokajati.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, kompletan pregled zivotinje, uvek treba da bude i vise nego detaljan.
Nikolina Pantelic
Sto se tice ove vrste pregleda ako mene pitate, samo treba das e odlucite za kvalitet i nista vise ne treba da brinete.
Ivan Stojanovic
Ako meni nesto po pitanju kardioloskog pregleda bitno je to da bude kvalitetno uradjen.
Jana Stankovic
Za pocetak je po meni najbolje da ukoliko vec sumnjate na neki konkretan problem da posetite veterinarsku ambulantu Pavlovic u ciji kvalitet je istovremeno i najbolje da se sami uverite.
Biljana Brankovic
Ipak je kardioloski pregled nesto sto ne moze svako da uradi. za to je ipak potrebno jedno veliko visegodisnje iskustvo u dijagnostici i prevenciji. Bas zato treba da posetite ordinaciju Dambo.
Marko Petrovic
Koliko god to izgledalo cudno ali sve veci broj zivotinja boluje od razlicitih kardioloskih problema. Pri tome, imaju odredjene rase primera radi pasa ili macaka koje su poprilicno sklone genetski srcanim oboljenjima.
Dusan Markovic
Narocito zivotinje koje imaju vise od 5 godina starosti mogu da imaju problema sa srcem. Pri tome, sve zavisi od zivotinje do zivotinje. Veterinar na najpouzdaniji nacin moze da ustovi neki kardioloski problem.
Lea Stankovic
Kardioloski pregled zivotinja se u dansnje vreme poprilicno cesto moze susresti u praksi. Pre svega, bolest srcanog crva je dovela do tog problema. Kada pricamo o kvalitetnom kardioloskom pregledu pnda je potrebno izdvojiti negde oko 500 dinara.