Gastroskopija mačaka Beograd

Adresa: Susedgradska 26a
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 518v
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd
Adresa: Borčanskih žrtava 1914 br 92
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Gastroskopija mačaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Gastroskopija mačaka

Svi možemo imati problema sa varenjem, odnosno želucem, pa tako i mace. Primetimo li da se naša ljubimica ne ponaša uobičajeno, da nije raspoložena za druženje i igru, izdvaja se od ostalih ukućana i sklupčana leži, vreme je za posetu veterinaru.
 
 
Želudac može stvarati razne probleme, a gastroskopija je endoskopska dijagnostička procedura vizuelnog pregleda želuca.

Gastroskopija mačaka – kako se izvodi?

Gastroskopija se smatra minimalno invanzivnom metodom, jer ne zahteva inciziju, (što bi značilo – zasecanje) praznina glavnih organa. 
Posle intervencije nije potreban nikakav poseban oporavak, i vaša maca će se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Možda će jedino osećati neznatnu grlobolju.
Ovakva procedura biće izvedena uz sedative, i upotrebu opšte anestezije, jer vaša ljubimica će se uplašiti – ona ne zna zbog čega je došla i šta će joj veterinar raditi. Stoga, njen strah je prirodan, ali i sprečava da se gastroskopija izvede pravilno.
Maca bi se, bez anestezije, otimala, grebala sve redom, kao i svaka druga uplašena životinja. Stoga je uspavljivanje neophodno. U opštu anesteziju vaša maca će ući sasvim opuštena, jer će joj biti dati sedativi, dok se na kraju intervencije, može dobiti lek koji će poništiti dejstvo leka za smirenje, pa će maca odmah živnuti.
Pregled se vrši gastroskopom, i to je aparat oblika tankog creva koji ima lampicu na vrhu. Gastroskop se preko usta, korena jezika i ždrela spušta do jednjaka i želuca. Može se reći da je gastroskopija jedini validni pregled ovih organa kod vaše mace.

Gastroskopija mačaka – iskustva

Ovaj pregled će se izvesti ako se sumnja na gastritis, tumor želuca ili postojanje želudačne kile. Važno je istaći da ceo ovaj postupak veoma kratko traje, svega nekoliko minuta. Prilikom pregleda vaša maca može normalno disati, jer aparat prolazi istim putem kuda i hrana. 
 
 
Svaka promena se gastroskopijom može veoma dobro videti, a moguće je uzeti i biopsiju ako je to neophodno. 
Ukoliko vaša ljubimica ima zdravstvenih problema, i ako je veterinar savetovao gastroskopiju, tim putem će se najbolje utvrditi šta su uzroci, a shodno tome, biće doneta odluka kako da se dalje pristupi lečenju, kako bi maca imala zdrav i srećan život u vašoj porodici.

Gastroskopija mačaka – cena:

Cena za ovu uslugu, u opštoj anesteziji, kreće se oko 50 evra.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ambulante ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Srdjan Budimirovic
Po pitanju gastroskopije - ispitivanja zeluca mogu toplo da vam preporucim Ivavet veterinarsku ambulantu. Cene u ovoj ambulanti su veoma pristupacne i krecu se vec od nekih 50 eura.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, cene moraju naravno da budu i vise nego jake.
Simona Vucinic
U svakom slucaju ona treba da se dosta plati kako god da okrenete.
Todor Markovic
Po pravilu ovo je nesto sto nije ni malo jeftino i sto u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Po meni, one pre ili kasnije sigurno samo da treba da se bas onako debelo plati.
Janko Zivanovic
Sto se ovoga tice, kvalitet je naravno veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
Samo je veoma bitno da veterinar koji vam ovo radi, dovoljno dobro ume da radi svoj posa. Sve posle toga i nije bas toliko vazno.
Petar Jankovic
Ovo je posebna vrsta gastroskopije. Ako se bas za nju odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za nekog proverenog veterinara.
Ivan Stojanovic
Ako mene pitate, po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i ukoliko to budet uradili u tom slucaju se sigurno necete pokajati.
Jana Stankovic
Po pitanju gastroskopije macaka, samo treba da posetite veterinarku ambulantu dr. vet u ciju pouzdanost nemate razloga da sumnjate.
Biljana Brankovic
Gastroskpiju macaka bez problema mozete da uradite u ordinaciji Lazarevic. To je ordinaicja u koju mozete definitinvo da imate puno poverenje.
Marko Petrovic
Problem je u tome sto su mnogi ljudi cvrsto reseni da kvalitetno hrane svoju macku ali jednostavno nisu upoznati sa razlicitim mogucnostima koje im u pogledu izbora hrane stoje na raspolaganju.
Dusan Markovic
Macke imaju osetljiv sistem za varenje tako da od samog pocetka treba da vodite racuna o tome sa cime ih hranite kako se ne biste pokajali.
Lea Stankovic
Po pitanju gastroskopije - ispitivanja zeluca mogu toplo da vam preporucim Ivavet veterinarsku ambulantu. Cene u ovoj ambulanti su veoma pristupacne i krecu se vec od nekih 50 eura.