Dodaj firmu

Koji je najmanji vremenski period i na koliko najčešće porodice angažuju bebi sitera?

; Ažurirano 17.01.2024.
Koji je najmanji vremenski period i na koliko najčešće porodice angažuju bebi sitera?

 

Prvo što treba napomenuti jeste da postoje državne i privatne agencije, odnosno servisi za čuvanje dece.

Budući da je državnih servisa relativno malo, to na njihove usluge čeka u većini slučajeva nekoliko desetina porodica. Zato se mnogi roditelji odlučuju da angažuju privatne babi sitere, odnosno da zatraže usluge specijalizovanih privatnih agencija za čuvanje dece.

U tom smislu treba napomenuti da je ponuda prilično obimna, pa bi je trebal osvakako dobro razmotriti, kako bi roditelji pronašli agenciju koja im u potpunosti odgovara.

Angažovanje bebisitera - da ili ne?

Naravno da postoje oni roditelji koji smatraju da je angažovanje nepoznatih ljudi za čuvanje dece potpuno neprimereno. Svakako ako imaju sreću da mogu svoju decu poveriti bakama i dekama, onda nemaju nikakvog razloga za brigu. Ali problem nastaje ukoliko nemaju osobu od poverenja, kojoj bi mogli da povere svoju decu na čuvanje, pa tada pribegavaju angažovanju bebi sitera.

Svakako da ima i onih roditelja, koji smatraju da je to odlična usluga, te je koriste već od detetovog najranijeg uzrasta.

Isključivo u zavisnosti od toga kakve obaveze imaju roditelji na dnevnom nivou će zavisiti i na koliko vremena u proseku dnevno ćeo angažovati bebi sitera preko izabrane agencije.

Obično većina agencija za bebi sitere navodi da je minimum angažovanje na 2 sata u toku jednog dana, ali takođe i da je maksimalno angažovanje 12 sati dnevno.

Svakako da će roditelji navesti precizno svoje zahteve, a zatim će se sa zaposlenima u agenciji za bebi sitere o svemu tome dogovoriti precizno.

Važno je napomenuti i to da većina agencija, odnosno servisa za čuvanje dece, koje su u privatnom vlasništvu, praktikuju da rade i u dane vikenda. Neke od njih, naplaćuju uslugu tada nešto više nego za vreme radne sedmice, ali se svakako podrazumeva da će roditelji imati sve neophodne informacije o tome kada se budu dogovarali o angažovanju bebi sitera.

Idi na vrh strane