Dodaj firmu

Radoznalo vrapče dadilje

Čuvaonica za decu i produženi boravak za osnovce. Kreativan, zanimljiv i bezbedan kutak, sa edukovanim osobljem, animatorima. Mogućnost čuvanja dece na sat, više sati ili ceo dan na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Antifašističke borbe 4
Novi Beograd, Beograd

Babysitters' Club - bebisiting agencija

Bebi siteri Babysitters' Club iz Beograda nude bebisiting usluge kao što su dnevno, nedeljno i mesečno čuvanje dece
Pročitaj više

Carice Milice 9
Savski venac, Beograd

Dadilje su nesto sto smo do skora vidjali samo na firmu. Savremeni tempo života nameće brojne obaveze, pri čemu oba roditelja žele karijere a uz to i pravilno odgajanje dece. U većini slučajeva, žena se ne zadovoljava samo svojom ulogom domaćice i majke, već želi da vodi uspešan biznis, ili da bude deo poslovnog tima, a sve to za sobom povlači mnogo sati odsutnosti od kuće i nemogućnost da se deci posveti na pravi način.

Koja je uloga dadilje?

Dadilja je jedna veoma posebna osoba u životu deteta. Sasvim je neosporno da mamu i tatu ne može ništa zameniti, ali se dadilje povezuju na specifičan način sa mališanima.

Ako ste zatrpani obavezama, angažovanje osobe koja će se brinuti najpre o detetu, a potom preuzeti na sebe i pripremanje obroka, pospremanje kuće, nabavku namirnica – zaista može biti prava odluka i spasonosno rešenje.

Svi smo čuli za termine bebisiterka i dadilja, pa mnogim ljudima nije jasno u čemu je razlika između ta dva posla. Naime, bebisiterka je osoba koja može biti angažovana svakoga dana u nekom terminu (na primer, nakon što se dete vrati iz škole ili tokom vikenda), ili samo povremeno, recimo kada roditelji žele jedno veče da posvete samo sebi usled obeležavanja godišnjice braka, u toku novogodišnje noći i slično. Poenta priče je da je zadatak bebisiterke mnogo lakši u odnosu na dadilju, jer je ona tu samo da pričuva decu, da se sa njima poigra i da ih animira. Ona ih nadgleda i eventualno stavi u krevet, ako je to potrebno.

Ipak, sa bebisiterkom se možete dogovoriti i da preuzme dodatne odgovornosti, kao što su učenje sa detetom, kuvanje ili spremanje kuće.

Kada govorimo o dadiljama, njena uloga je daleko kompleksnija. Dadilja će postati još jedan član porodice, na određeni način, i slobodno se može reći da su one u potpunosti posvećene razvoju i dobrobiti deteta, te brizi o njemu, dokle god su roditelji odsutni, to jest, na poslu.

Dadilje – iskustva

Svakako da izboru dadilje moramo pristupiti sa najvećom pažnjom, a da ne bismo pogrešili, najbolje je da se obratimo agencijama koje pružaju takve usluge. Zadatak dadilje je da pripremi celodnevni raspored za dete, zahvaljujući čemu će biti omogućen njegov zdrav fizički, emocionalni i mentalni razvoj.

Dadilja može živeti u okviru porodice o čijem detetu brine, ali se ipak najčešće dešava da živi odvojeno. U odnosu na bebisiterke, imaju veće plate, u skladu sa svojim odgovornostima i obavezama.

Pored navedenog, dadilja brine o nabavci i pripremi zdravih obroka, kao i oko svih poslova u kući, ali ipak, u centru pažnje je dete, gde treba pratiti sve aktivnosti, kao što je odvođenje u školu i dovođenje kući, nadgledanje izrade domaćih zadataka, a često i igra i razgovori sa samim detetom.

Iz svih ovih razloga, stvara se značajan odnos i povezanost između deteta i dadilje, jer mališani sa njima provode puno vremena, pričaju, crtaju, pevaju, tako da dadilja postaje veoma draga osoba iz detinjstva koja se nikada ne zaboravlja.

Dadilje – cene usluga:

Za usluge dadilje, u proseku, potrebno je izdvojiti mesečno od 350 do 450 evra, a ta cena može biti i viša, u zavisnosti šta su sve obaveze i odgovornosti dadilje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane