Dodaj firmu

Kako da ostanete smireni i ljubazni ako ste bebisiterka?

; Ažurirano 17.01.2024.
Kako da ostanete smireni i ljubazni ako ste bebisiterka?

 

Svi znamo da bi ljubaznost i čuvanje  dece trebalo da budu savršen spoj, ali to nije uvek tako..

Smirenost i ljubaznost je teško održati kada se nalazite u komplikovanoj situaciji. Ponekad bebisiterke mogu postati frustrirane decom koju čuvaju. Naučiti kako ostati smiren je deo proces kako biti profesionalan bebisiter. Najbolji bebisiteri znaju kako upravljati izazovnim ponašanjem sa osmehom na licu.

Ukoliko se nađete u situaciji da čuvate više male dece, kada dođe do situacije kada bi trebalo da se uspavaju može doći do problema. Starija i mlađa deca često imaju različite rituale pre spavanja i ležu u različito vreme, to je pravi izazov kako ih uspavati tako da ne poremete jedno drugo.

Dodatni problem može biti ukoliko neko dete odbija da ode u krevet jer to može povesti i ostalu decu da mu se priključe. U svemu tome potrebno je naći dobru taktiku i naučiti kako i u najizazovnijim situacijama ostati smiren i ljubazan.

Odgovorite ljubaznošću, ne ljutnjom!

Ono što   posao čuvanja dece čini uspešnim je ne povisiti ton i slediti roditeljske instrukcije i uobičajno vreme spavanja. Ukoliko krenete da se ljutite i primenite verbalnu silu, to će odbiti decu i nećete postići ono što ste zamislili. Koncentrište se da pronađete lep način da sprovedete svoju zamisao tako što ćete koristiti sistem nagrađivanja za dete. Samo pozitivnim predlozima probudićete interesovanje kod deteta kako bi vas ono slušalo.

Ukoliko ne možete da budete ljubazni većinu vremena dok čuvate decu onda posao bebisitera najverovatnije nije za vas. Deci su odbojen ljute i ozbiljn osobe naročito one od kojih bi trebalo da dobiju pažnju i ljubav u vreme roditeljskog odsustva. Dok je sa vama dete ne bi trebalo da se oseća kao da je u kazni već da zaboravi da mama i tata nisu tu, uz poštovanje uobičajnog ritma koji ima u skladu sa svojim godinama.

Ukoliko je dete zadovoljno sa vama a vi uspete da sprovedete sve roditeljske zahteve bez upotrebe kazne i verbalne sile, vi ste na putu da postanete profesionalni bebisiter.

Idi na vrh strane